Player77 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Witam 7000 series Xtrolite G7 aluminium- to materiał stosowany przez np : mongoose, marin i astro(tak przy okazji znalazłem fajne testy ich ram )http://www.astroeng.com.tw/company-now.asp Znalazłem trochę na zagranicznym forum, że to niby aluminium seri 7000 z domieszkami magnezu i scandium/kinesium. Ma ktoś z Was może więcej konkretnych informacji na ten temat Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Player77 Napisano 13 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Drodzy koledzy i koleżanki naprawdę nic o tym materiale nie wiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyca Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 wg info które na szybko udało mi się odnaleźć, jest to aluminium z tlenkiem glinu. Jest lżejszy, ale nie dlatego że mniej waży, tylko ze względu na silne wiązania można go rozciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Techniq Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 2i aluminiowe aluminium ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Wygląda to na producenta ram jak Genesis który produkował dla Meridy, więc chyba nie jest to chiński krzak 字. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Player77 Napisano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Generalnie to wiem , że towar jest "zacny" mam rower na ramie z tego materiału i według tego co piszą użytkownicy w stanach i australii udało mi sie znależć inf. że- moja rama 18" waży ok:1300gram:)! ale szukam jeszcze dodatkowych informacji-o samych właściwościach- konkretnym skałdzie ale raczej będzie ciężko dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.