Skocz do zawartości

[amortyzator] Spinner Reason / Aeris 286-80 / Suntour Epicon

piluj

Rekomendowane odpowiedzi

Może i bzdury piszemy o tych nowych 32mm, ale niestety nie wzięło się to z kosmosu tylko z opisów niektórych sprzedawców.

Czyli polecasz albo zaoszczędzić 200zł i kupić starszego Epicona, albo dorzucić 50zł na Axona? ;))

Rzeczywiście w Czechach łatwiej o dostęp do nowych widelców. To nie ma co się dziwić, że są w czołówce Mistrzostw Świata:P

powiem więcej - progresja tam jest tak wielka, że zrezygnowałem z tego widelca :)

:| to mnie teraz zaskoczyłeś, bo ja bym powiedział że jest b liniowy na 80% skoku... a porównanie mam do b. Liniowej Sigmy którą ujeżdżałem, i serio nie wiem o czym mówisz. :)

Szkoda że mam do Ciebie tak daleko, chciałbym zobaczyć Drake'a :)

Opisy na allegro to DNO.

ja bym wolał dołożyć do AXONA, albo kupić Epicona 2011 za 469/499 ktore obecnie wisza na allegro. Bo 780zł za 26" na 9mm, jak w czechach za 950 można kupić 29" na 15mm ;)

Niestety nie udało mi się wylicytować Drake'a dlatego wybór padł na Epicona 2011. SF12 jest za drogi jednak - będzie na nowe stery pompkę i rum:D

Mam tylko pytanie, czy wziaść wersję LOD czy RLD. Na allegro są prawie w tych samych cenach. Jest sens sobie dodatkowo zagracać kierownicę, dodawać kolejny kabelek i właściwie część która mosze się uszkodzić?

Dodam tylko, że ścigam się raz na ruski rok, więc z przeznaczeniem do treningów lub wycieczek całodniowych.

Mam już 3 amorek LOD, i gdybym się więcej ścigał (np maratony) to moooże wziąłbym RLD, ale używanie LOD wcale nie jest uciążliwe.

Z biegiem czasu myślisz chwilkę wcześniej że będziesz potrzebował blokady, albo "widzisz" że będziesz potrzebował.

Ale... Epicon, jeśli siedzisz na siodle, to żebyś nie wiem jak mało miał powietrza, po prostu nie buja (albo ja mam specyficzny styl jazdy, jeżdzę z ciut za małą kadencją) ;)

No i Epiconik kupiony:))) Wziąłem LOD, bo pewnie rzeczywiście szybko bym zapomiał o blokowaniu hehe. Zresztą niektóre drogi asfaltowe u nas są cięższe od dróg leśnich:P Teraz tylko czekam do przyszłego tygodnia aż dojdzie:)

PoleK wielkie dzięki za rady. Były bardzo pomocne :))))

Rada na koniec (mojej kariery na forum, hahaha):

Pompuj dużo "za mało powietrza" tak że na początku będzie Ci się wydawało jakby amor był zbyt miękki, ale pośmigaj tydzień na takim "nurkująco-pływającym" a potem zacznij majstrować przy ciśnieniu, nagle przy b. miękkim amorze, i dobrze wybierającym przestanie Tobą "bujać" a i nurkowanie opanujesz.

Jak pójdziesz w wysokie ciśnienia(np jak zaleca producent) to możesz się niepotrzebnie negatywnie nastawić.

@PoleK

Dzięki, tak też zrobię. Aczkolwiek wątpię bym się negatywnie nastawił przesiadajac się z XCRa :)

@Krauzer

http://allegro.pl/amortyzator-suntour-epicon-lod-sf11-promocja-i2641788190.html

Cena najlepsza, poza tym korespondencja między sprzedawczynią przekonała mnie(oby słusznie) że to nie ściema:) Maja teraz o wiele bogatszą ofertę z tego co właśnie zobaczyłem tj. wiecej Epiconów z 2011 i jeszcze Radiony z 2012:) Widać się dopiero rozkrecali.

zastanawiajace jest to, ze Pani pisze, ze eurobike uwzgledni gware a eurobike pisze, ze nie zna tej pani :D

mam dylemat jaki kolor wybrac do zeszlorocznego krossa a6: bialy, czarny czy czerwony? szkoda, ze przy czerwonym korona jest tez czerwona. przy tej cenie doplacanie prawie 350zl do axona do amatorskiej zabawy w zawody chyba nie ma senu, wydaje mi sie, ze lepiej ta kase przeznaczyc na zdjecie masy z kol.

1331437.jpeg

Właśnie doszedł do mnie piekny widelec Suntour Epicon LOD :))) na pierwszy rzut oka jest funkiel nówka nie śmigany:P

Co najlepsze to był on zapakowany w pudełko od Eurobike, a także ksiażeczka gwarancyjna pochodzi od tego dystrybutora:)

Więc spokojnie mogę polecić, choć też się trochę stresowałem jak znikły ich aukcje.

W porównaniu do mojego XCRa to ten to jest piórko:)

Skontaktowałem się ze sprzedawcą, czy będzie jeszcze możliwość kupna amortyzatorów, bo jest trochę wiecej chętnych i w odpowiedzi orzymałem takiego maila:

"To prosze napisać na forum mój numer 884889731. Wycofałem je z powodu że podpisałem kontrakt z nowymi odbiorcami co biorą kilkadziesiąt sztuk miesięcznie, a ponadto allegro bierze za dużą prowizje od sprzedaży. Dalej sprzedaje Amorki lecz już nie przez ALLEGRO bo mi się to nie opłaca"

Więc Krauzer czy KamilN zadzwońcie i sie dowiedzcie co i jak:)

Też się zastanawiałem nad kupnem u tego sprzedawcy. Trochę mi to nie pasowało, że wszystkie aukcje zniknęły w tym samym czasie. Jeżeli ktoś by się kontaktował ze sprzedawcą w sprawie tych amortyzatorów to niech napiszę co i jak. Szczerze mówiąc obawiam się kupować poza allegro/sklepami, ponieważ istnieje duże ryzyko oszustwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...