Skocz do zawartości

[koła] ZTR no tubes

biker007

Rekomendowane odpowiedzi

to 1000 czy 1350? bo to spora roznica

za tysiaka nie ma lekko, tanio i dobrze...albo rezygnujesz z 1 z tych okreslen, albo novateki zamieniasz na dt350/hope pro 2 evo i od razu wyprzedze pytanie - sa to wg mnie najtansze trwale i dosc lekkie piasty

sam mam dokladnie takie kola i przy 85kg daja rade...jesli wazysz ponad 90kg i jezdzisz typowo terenowo, to szukaj mocniejszych obreczy

przy okazji powiedz, jak nazwac temat, bo obecna nazwa jest mooocno nieprecyzyjna

@Nabial.

Rozumiem, ze obrecze i szprychy zostawiamy tak jak w ofercie z Allegro i zmieniamy tylko piasty? Pytam, bo sam nosze sie z zamiarem upgrade'u moich kol w pazdzierniku i rozgladam sie za dostepnymi zestawami.

Czy to sa moze te Cresty, ktore nie maja kapslowania, bo kojarze ze jakies takie mi sie kiedys rzucily w oczy? Jesli tak, to czy nie obawiasz sie, ze brak kapslowania moze jednak kiedys sprawic niemila niespodzianke?

Swoja droga to zabawne, ale masz racje. Moje ogolne spostrzezenie to fakt, ze za 1000 PLN nie dostaniesz nic lekkiego i sensownego ale juz za 1300 PLN roznica jest bardzo duza...

Edytowane przez Herodot

tak, ja mam takie kola na dt350, cresty nie maja kapslowania, naciag 100kgf dla niektorych zaplataczy jest rzecza niewykonalna, wiec w przypadku tych obreczy polecam dluuugo szukac odpowiedniego czlowieka, bo moje pierwotnie zaplecione kola przez niby fachure z light bike po 2 miesiacach chcialem wyrzucic do smieci...waga zestawu z opaskami tl 1634g

@Nabial.

Czy to sa moze te Cresty, ktore nie maja kapslowania, bo kojarze ze jakies takie mi sie kiedys rzucily w oczy? Jesli tak, to czy nie obawiasz sie, ze brak kapslowania moze jednak kiedys sprawic niemila niespodzianke?

Swoja droga to zabawne, ale masz racje. Moje ogolne spostrzezenie to fakt, ze za 1000 PLN nie dostaniesz nic lekkiego i sensownego ale juz za 1300 PLN roznica jest bardzo duza...

faktycznie, brak kapslowania jest tu minusem.

Co do tego 1000zł to dobrze by było, żeby w tej kwocie się zmieściły, ale jakoś to przeboleję, jeśli będą minimalnie droższe.

A mówiąc lekkie, chodziło mi o lekkie jak na swoją cenę - czyli nie więcej niż 2kg.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...