f16marcin Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam poszukuję amortyzatora do 950 zł, Zastanawiam się nad : http://www.forumrowerowe.org/topic/121754-amortyzator-fox-32-f100-rl-jak-nowy/ Z tego co się orientuje QR15 to ośka ta grubsza która nie podejdzie do kółek które mam ( mam Mavic Crossride ), zatem który będzie odpowiedni? a może wy coś polecicie może być używane ale w dobrym stanie, preferowany skok to 100 nie obraził bym się gdyby był regulowany 100/120 było by super. A może dozbierać do tego? : http://www.forumrowerowe.org/topic/120945-amortyzator-rock-shox-sid-rlt-xx/ najbardziej mi się podoba ale chyba ma QR15 ? czy nie ? jeżeli do Crossride spasuję to chętnie dozbierama. zestaw pytań dla leniwych : FOX dużo lepszy od innych ? blokada skoku przy kierownicy faktycznie się przyda czy na to nie patrzeć ? QR15 co to jest i czy spasuje do Crossride? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Ja bym brał tego sida nie wygląda na bardzo zajechanego Możesz się jeszcze z nim potargować może coś ci spuści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 I do tego ten SID jest na QR9 więc do twoich kółek będzie jak znalazł Ale Foxik też jest na QR9, więc każdy z nich będzie pasował do twoich Maviców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 To dobrze, że nie mają QR15 ;P FOX bez wątpienia bardziej mi się podoba ale niestety szukam koloru białego ale ten czarny i tak cacy w cholerę ;P ale nie ma manetki blokady, czarny no i na lewej ladze ma jakieś cuś zaciskowe bo podejrzewam ze to oryginalne się urwało albo w ogóle nie było ;d nie wiem do czego to ale widzę w wielu lepszych amorach takie coś chyba do mierzenia skoku zeby wiedzieć ;P FOX odpada SID no jest dobrze, kartonik etc. ale skad wziąć 250 zł :E może starguję się do 1100 a jak myślicie rura sterowa wystarczy tak na oko ? https://picasaweb.google.com/DaReQ90/RockShoxSidRLTXX?authkey=Gv1sRgCLKr2KmGr8Li5gE#5781387616311057362 do obecnej ramy powinna wejść spokojnie ale planuje kupno nowej nie wiem coś na styl level a7, podejdzie ? może jakać carbonowa ewentualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Osobiście brałbym foxa. Nie jest to na pewno QR15. Kartonik, blokada w manetce etc. pracować za amortyzator nie będzie, pamiętaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 No i teraz mam dylemat proszę o więcej wypowiedzi, dowiem się może czegoś co przechyli szalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Też zastanów się nad serwisem tych amorów Fox w serwisowaniu jest droższy od sida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Jak będziecie każdy walić po minusie do amora to tak nie dojdziemy. Ktoś się zna to niech mi napiszę jakie są wady i zalety jednego i drugiego i jakiego brać. Serwisować będę sam kwestia 100 max 200 zł serwis jest do przyjęcia przy mojej jezdzie 1 serwis na 2,3 sezony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterek321 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 nie sugeruj się manetką blokady skoku bo w foksie jest platforma która zapobiega pompowaniu czyli w sumie nie musisz nawet nic przestawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekzat Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A Reba cię nie interesuje? Wychodzi 1000zl za nowke z actionsports.de Znajdź mojego posta na ten temat. Ja jestem bardzo zadowolony Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Ja tam widzę Reby za 320 euro bez wysyłki (ponad 1200 zł). Z tych dwóch brał SIDa. Spełnia twoje wymagania cenowe, jest biały, ma regulowany skok i ogólnie porządny widelec z łatwym serwisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Jeśli decydowałbyś się na serwisowanie własnymi rękami to nie ma znaczenia czy rs czy fox - oba są w tym względzie bezproblemowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 a lepiej działa FOX czy ten SID ? Może nie warto przepłacać, fox to jednak porządna marka Z drugiej strony planuję na koniec zmienić ramę a wtedy skok 120 mm może ocalić mi życie (znaczy geometrię ramy ;d ) bo nie będę musiał kupować nowego w razie gdyby była na 120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 tyle że sida nie zmienisz na 120mm, w takim razie szukaj czegos z u-turn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Obadać tego Foxa : http://allegro.pl/piekny-fox-talas-rl-90-130mm-super-stan-i-cena-i2617621121.html M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 tyle że sida nie zmienisz na 120mm, w takim razie szukaj czegos z u-turn To na czym polega regulowany skok skoro nie zmienie na 120 ? Obadać tego Foxa : http://allegro.pl/pi...2617621121.html M Brzydki jak nieszczęście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 12 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2012 U-turn to możliwość zmiany skoku bez konieczności rozbierania . SIDa musisz rozebrać. a lepiej działa FOX czy ten SID ? Może nie warto przepłacać, fox to jednak porządna marka Zależy czego oczekujesz. SID ma większe możliwości zmiany charakterystyki ( system Dual-Air), ale też jest bardziej czasochłonny w ustawieniach. FOX ma stałe ustawienie tłumienia kompresji. Serwis tego konkretnego Foxa zajmuje max 1 h i bez problemu można go wykonać w domu. Jeśli zamierzasz zmienić ramę to kupno SIDa jest bardziej opłacalne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Niestety ktoś mnie ubiegł i SID został sprzedany zostaję foks, chyba, że ktoś ma jakieś ciekawe propozycję (najlepiej w kolorze białym ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 w sidzie jest tylko możliwość 80 i 100mm, 120 mm dopiero w roczniku 2012 ( w 2011 chyba nie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekzat Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ja tam widzę Reby za 320 euro bez wysyłki (ponad 1200 zł). Z tych dwóch brał SIDa. Spełnia twoje wymagania cenowe, jest biały, ma regulowany skok i ogólnie porządny widelec z łatwym serwisem. rzeczywiscie, mialem szczescie bo wyrwalem za 251euro z wysylka tydzien temu:) - jesli serwis ci nie straszny to bierz foxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 13 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2012 w sidzie jest tylko możliwość 80 i 100mm, 120 mm dopiero w roczniku 2012 ( w 2011 chyba nie) mylisz się, ten sid był na pewno nie 2012 chyba 2010 był i na jego opakowaniu pisało 80 120 100 kupię białego foxa 100 mm lub 120 mm do 950 zł propozycje na PW lub temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2012 kupię białego foxa 100 mm lub 120 mm do 950 zł propozycje na PW lub temacie Propozycje tylko na PW Ewentualnie zamieść ogłoszenie w dziale Kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix2312 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 proponuje SUNTOUR axon jest bd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2012 kupiłem foxa 32 F100 za 960 zł powinno być dobrze @ jeszcze pytanie co muszę jeszcze mieć żeby zamontować go do ramy bo na tych wymiarach się nie znam. Tak ze co mi potrzeba od poczatku rury sterowej tam jakieś podkładki miski łożyska jakie to wszystko ? włącznie z mostkiem bo nie wiem jaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Jeszcze potrzebujesz gwiazdki, o ile ktoś jej nie zostawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.