Skocz do zawartości

[Amortyzator] Do 950 zł !

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuję amortyzatora do 950 zł, Zastanawiam się nad :

http://www.forumrowerowe.org/topic/121754-amortyzator-fox-32-f100-rl-jak-nowy/

Z tego co się orientuje QR15 to ośka ta grubsza która nie podejdzie do kółek które mam ( mam Mavic Crossride ), zatem który będzie odpowiedni? a może wy coś polecicie może być używane ale w dobrym stanie, preferowany skok to 100 nie obraził bym się gdyby był regulowany 100/120 było by super.

A może dozbierać do tego? :

http://www.forumrowerowe.org/topic/120945-amortyzator-rock-shox-sid-rlt-xx/

najbardziej mi się podoba ale chyba ma QR15 ? czy nie ? jeżeli do Crossride spasuję to chętnie dozbierama.

zestaw pytań dla leniwych :

FOX dużo lepszy od innych ?

blokada skoku przy kierownicy faktycznie się przyda czy na to nie patrzeć ?

QR15 co to jest i czy spasuje do Crossride?

Napisano

I do tego ten SID jest na QR9 więc do twoich kółek będzie jak znalazł :D

Ale Foxik też jest na QR9, więc każdy z nich będzie pasował do twoich Maviców.

Napisano

To dobrze, że nie mają QR15 ;P

FOX bez wątpienia bardziej mi się podoba ale niestety szukam koloru białego ale ten czarny i tak cacy w cholerę ;P ale nie ma manetki blokady, czarny no i na lewej ladze ma jakieś cuś zaciskowe bo podejrzewam ze to oryginalne się urwało albo w ogóle nie było ;d nie wiem do czego to ale widzę w wielu lepszych amorach takie coś chyba do mierzenia skoku zeby wiedzieć ;P

FOX odpada

SID ;) no jest dobrze, kartonik etc. ale skad wziąć 250 zł :E może starguję się do 1100 ;) a jak myślicie rura sterowa wystarczy tak na oko ? https://picasaweb.google.com/DaReQ90/RockShoxSidRLTXX?authkey=Gv1sRgCLKr2KmGr8Li5gE#5781387616311057362

do obecnej ramy powinna wejść spokojnie ale planuje kupno nowej nie wiem coś na styl level a7, podejdzie ? może jakać carbonowa ewentualnie

Napisano

Jak będziecie każdy walić po minusie do amora to tak nie dojdziemy.

Ktoś się zna to niech mi napiszę jakie są wady i zalety jednego i drugiego i jakiego brać.

Serwisować będę sam kwestia 100 max 200 zł serwis jest do przyjęcia przy mojej jezdzie 1 serwis na 2,3 sezony ;)

Napisano

A Reba cię nie interesuje? Wychodzi 1000zl za nowke z actionsports.de

Znajdź mojego posta na ten temat.

Ja jestem bardzo zadowolony

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Napisano

Jeśli decydowałbyś się na serwisowanie własnymi rękami to nie ma znaczenia czy rs czy fox - oba są w tym względzie bezproblemowe.

Napisano

a lepiej działa FOX czy ten SID ? Może nie warto przepłacać, fox to jednak porządna marka ;)

Z drugiej strony planuję na koniec zmienić ramę a wtedy skok 120 mm może ocalić mi życie (znaczy geometrię ramy ;d ) bo nie będę musiał kupować nowego w razie gdyby była na 120

• Mod Team
Napisano

U-turn to możliwość zmiany skoku bez konieczności rozbierania . SIDa musisz rozebrać.

a lepiej działa FOX czy ten SID ? Może nie warto przepłacać, fox to jednak porządna marka ;)

Zależy czego oczekujesz.

SID ma większe możliwości zmiany charakterystyki ( system Dual-Air), ale też jest bardziej czasochłonny w ustawieniach. FOX ma stałe ustawienie tłumienia kompresji.

Serwis tego konkretnego Foxa zajmuje max 1 h i bez problemu można go wykonać w domu.

Jeśli zamierzasz zmienić ramę to kupno SIDa jest bardziej opłacalne .

Napisano

Ja tam widzę Reby za 320 euro bez wysyłki (ponad 1200 zł).

Z tych dwóch brał SIDa. Spełnia twoje wymagania cenowe, jest biały, ma regulowany skok i ogólnie porządny widelec z łatwym serwisem.

rzeczywiscie, mialem szczescie bo wyrwalem za 251euro z wysylka tydzien temu:) - jesli serwis ci nie straszny to bierz foxa

Napisano

w sidzie jest tylko możliwość 80 i 100mm, 120 mm dopiero w roczniku 2012 ( w 2011 chyba nie)

mylisz się, ten sid był na pewno nie 2012 chyba 2010 był i na jego opakowaniu pisało 80 120 100 :)

kupię białego foxa 100 mm lub 120 mm do 950 zł propozycje na PW lub temacie

• Mod Team
Napisano
kupię białego foxa 100 mm lub 120 mm do 950 zł propozycje na PW lub temacie

Propozycje tylko na PW

Ewentualnie zamieść ogłoszenie w dziale Kupię.

Napisano

kupiłem foxa 32 F100 za 960 zł powinno być dobrze :)

@ jeszcze pytanie co muszę jeszcze mieć żeby zamontować go do ramy :D bo na tych wymiarach się nie znam. Tak ze co mi potrzeba od poczatku rury sterowej tam jakieś podkładki miski łożyska jakie to wszystko ? włącznie z mostkiem bo nie wiem jaki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...