Skocz do zawartości

[opony] Schwalbe Black Jack - czy warto kupić ?

pitroman

Rekomendowane odpowiedzi

Właściwie wszystko zawarte w temacie. Jestem już prawie zdecydowany na te opony, jednak chciałbym jeszcze poznać opinie Wasze - użytkowników :P Opony mam zamiar używać zarówno do jazdy leśnej jak i szosowej.

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam !

Jeździłem na tych oponach przez cztery miesiące i nie byłem z nich zadowolony. Mają słabą przyczepność na szutrach a na asfalcie czuć opory toczenia. Bardziej bym Ci polecił Hutchinson Cameleon jest to tańsza wersja wyczynowych Phytonów których ja używam a na Cameleonach jeździ moja dziewczyna. W porównaniu z Black Jackami ta oponka wypada dużo lepiej

• 3 tygodnie później...

Jeżdżę na tych schwalbe i generalnie polecam.

Nie są drogie (drut 2.1 i 2.25), nieprzesadnie ciężkie (ok. 560 i 640 g), małe opory toczenia (nie tylko na asfalcie, ale np. w piasku), powolne ścieranie się, dobrze radzą sobie jako opony uniwersaalne (nawet w śniegu, mokrej trawie czy błocie). Jedyną wadą jest wyczuwalny i w miarę kontrolowany uślizg w zakręcie. Jako treningowe bądź turystyczne w mieszany teren - idealne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...