pitroman Napisano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Właściwie wszystko zawarte w temacie. Jestem już prawie zdecydowany na te opony, jednak chciałbym jeszcze poznać opinie Wasze - użytkowników Opony mam zamiar używać zarówno do jazdy leśnej jak i szosowej. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonrg Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Jeździłem na tych oponach przez cztery miesiące i nie byłem z nich zadowolony. Mają słabą przyczepność na szutrach a na asfalcie czuć opory toczenia. Bardziej bym Ci polecił Hutchinson Cameleon jest to tańsza wersja wyczynowych Phytonów których ja używam a na Cameleonach jeździ moja dziewczyna. W porównaniu z Black Jackami ta oponka wypada dużo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 a co jeszcze oprócz Hutchinson Cameleon byś proponował?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 A ja mam SBJ i jestem bardzo zadolowony. Pobiłem swoje rekordy na trasie 60% szosa i 40% teren (piach, kamienie). Z tym że ja mam wersje Light drut - 570 g waga faktyczna (520 g - katalogowa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidek Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Co prawda nie jeździłem na tym modelu ale na Racing Ralph i jestem nie zadowolony rozcina się ta opona łątwo nie tylko umnie bo u kumpli również :025: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celofan Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Na Black Jack jeździłem jesienią i zimą na kołach 28". Spisywały się bardzo dobrze. Faktem jest że na asfalcie mają duże opory toczenia i są głośne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 duże opory toczenia? Jak na taki bieznik (dosyć wysoki) to ma małe wg. mnie. wiadomo że s-s to nie jest, ale ale widać każdy ma swoje doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Jeżdżę na tych schwalbe i generalnie polecam. Nie są drogie (drut 2.1 i 2.25), nieprzesadnie ciężkie (ok. 560 i 640 g), małe opory toczenia (nie tylko na asfalcie, ale np. w piasku), powolne ścieranie się, dobrze radzą sobie jako opony uniwersaalne (nawet w śniegu, mokrej trawie czy błocie). Jedyną wadą jest wyczuwalny i w miarę kontrolowany uślizg w zakręcie. Jako treningowe bądź turystyczne w mieszany teren - idealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.