abt1 Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Przyszedł czas na zakup tego co nie chciałem nigdy kupić – błotniki do mojego roweru. Widzę że sporo się zmieniło w ciągu 5 lat. Ostatnio przypadkiem trafiłem na coś takiego plus torba(nie koniecznie ten model). Zastanawiam się jak się to sprawdza w roli błotnika. Czy jest konieczność montowania jeszcze błotnika pod spodem? Ewentualnie może ktoś zna podobny system u innej marki jeśli spisuje się lepiej. Dodatkowo prosiłbym o podanie modeli sprawdzonych dobrych błotników w miarę wyglądających umożliwiających szybki demontaż (tył na sztycę) lub cos w stylu Topeak AirFender a1oraz a2 (cena wysoka tylko czy spełnia swoje założenia – bo trochę krótkie) do roweru/ramy author traction rocznik 2006 - poglądowe zdjęcie tui tu. Amortyzator na chwilę obecna to Suntour XCR Wszelkie uwagi mile widziane.
kantele Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Hej, korzystam z błotników SKS Shockblade. Przedni montowany w otwór w amortyzatorze na wcisk + wkręt, tylny montowany do sztycy na parciany pasek z zatrzaskiem - możliwość dowolnej regulacji do średnicy sztycy + dwa zawiasy do regulacji pionowej (odległość błotnika od koła oraz kąt nachylenia błotnika). Konstrukcja w sumie podobna do tego Topeaka, który wrzuciłeś. Bardzo fajne, pewne, trwałe, dobrze się trzymają, wytrzymały już ze 2 lata a może nawet 3. Niestety, nadają się tylko do pewnej prędkości jazdy i pewnej ilości wody na ulicy Przy przekroczeniu wartości granicznych woda w butach + mokry tyłek gwarantowane. Jeśli nie jeździsz zbyt szybko i nie zaliczasz głębokich jeziorek to będą dobre. Sądzę jednak, że przy szybkiej jeździe żadne błotniki nie dadzą rady.
abt1 Napisano 11 Września 2012 Autor Napisano 11 Września 2012 Hej, korzystam z błotników SKS Shockblade. Przedni montowany w otwór w amortyzatorze na wcisk + wkręt, tylny montowany do sztycy na parciany pasek z zatrzaskiem - możliwość dowolnej regulacji do średnicy sztycy + dwa zawiasy do regulacji pionowej (odległość błotnika od koła oraz kąt nachylenia błotnika). Konstrukcja w sumie podobna do tego Topeaka, który wrzuciłeś. Bardzo fajne, pewne, trwałe, dobrze się trzymają, wytrzymały już ze 2 lata a może nawet 3. Niestety, nadają się tylko do pewnej prędkości jazdy i pewnej ilości wody na ulicy Przy przekroczeniu wartości granicznych woda w butach + mokry tyłek gwarantowane. Jeśli nie jeździsz zbyt szybko i nie zaliczasz głębokich jeziorek to będą dobre. Sądzę jednak, że przy szybkiej jeździe żadne błotniki nie dadzą rady. Możesz określić tak w przybliżeniu do jakiej prędkości dają radę?
abt1 Napisano 21 Września 2012 Autor Napisano 21 Września 2012 Odświeżam. Nikt nie posiada takiego bagażnika Topeak MTX BeamRack (V-Type) lub coś podobnego?
kantele Napisano 24 Września 2012 Napisano 24 Września 2012 Abt1 przepraszam za brak odpowiedzi, dawno nie zaglądałam na forum. Prawdę mówiąc to trudno mi to określić, sądzę, że do 20km/h dadzą radę ale z reguły jak już ich używam to jeżdżę jeszcze wolniej żeby sobie broń boże nie nalać wody do buta
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.