Skocz do zawartości

[oświetlenie]ZOOM CREE R2 240lm X2000 co to jest warte, opinie

Pinio46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nic, a od tego x2000 lepsza jest latareczka z zielonym pierścieniem obracanym, było o niej na forum.

Jest lepsza bo:

• zoom jest na gwincie, więc się sam nie przestawi.
  • wchodza do niej ogniwka 18650 - tak na przyszlosc

Napisano

Kolega PoleK ma rację.

Ja kupiłem coś takiego ze względu na mocniejszy akumulatorek (4,2Ah a w większości jest 3,8Ah lub 3,2Ah) http://allegro.pl/show_item.php?item=2601390615 i jestem niesamowicie zadowolony. Na drodze wszystko pięknie widać nawet jadąc 40 km/h w całkowitej ciemności.

Co do tej podanej przez Ciebie to kiedyś ją miałem w ręku i raczej nie polecam. Zoom ustawia się przesuwając "główkę" latarki w przód i w tył, wszystko chodzi bardzo lekko i jest możliwość przestawiania się na wybojach.

Napisano
jest możliwość przestawiania się na wybojach.

W mojej nic się nie przestawia, kolega też ma i również nie ma problemu - trochę demonizujecie. Jednak zdecydowanie polecam coś mocniejszego i z możliwością montażu ogniw jak PoleK napisał.

Napisano

Ja ma latarkę na cree q5 z zoomem poprzez "przesuwanie" obudowy soczewki w przód i tył.

Po pół roku uszczelka się wytarła i teraz na dziurach zoom sam się przestawia. Wymiana uszczelki za 2 grosze pomoże ale jednak niesmak pozostaje, że w komplecie za który zapłaciłem 80 zł (latarka, ładowarka, uchwyt, ogniwo, lampka tylna 7-diodowa z bateriami) taka pierdoła za 2 grosze może sprawić kłopot podczas jazdy.

Napisano

No chyba się skuszę na tą q-5 tylko muszę znaleźć aukcję żeby była z uchwytem do kierownicy :D

Wysłane z Ace za pomocą Tapatalka

Napisano

No chyba się skuszę na tą q-5 tylko muszę znaleźć aukcję żeby była z uchwytem do kierownicy :D

przecież gościu pisze żę ma z uchytem za 3,99zł więcej. Patrz ostatnie foto

Napisano

Kup lepiej taką jak @marrik polecił, niekoneicznie od tego sprzedawcy. Możesz stosować ogniwa 18650, zoom się nie przestawi... a Diode poznasz po wyglądzie, taka sama jak w tej x2000, wzorek jaki daje na pełnym zoomie widać na ostatniej fotce w podanej przez @marrik aukcji (i tylko ta dioda daje taki wzorek, zadna inna.

@Marrik, ten aku jak ma pojemnosc 2000mAh tobędzie dobrze, ale obstawiam że ma sporo mniej;)

gdyby miał 4000mAh to bylby najbardziej pojemnym 18650 na świecie i trzymalby z 10h na sztuce w tej latarce. Ale na 100% nie jest, więc to akuratnie bajka.

Napisano
8,99 pln Allegro

lub

4,99 pln Allegro

tylko aukcji na latarke nie ma już

No właśnie muszę wyczaić żeby była razem latarka i uchwyt co by niepotrzebnie płacić za wysyłkę ;)

Napisano

PoleK zgodzę się z Tobą co do tej pojemności ale nie do końca, za dużo czynników na to wpływa.

Jak przyszła paczka to od razu naładowałem aku. Po naładowaniu obciążyłem go prądem 1A, wytrzymał troszkę ponad 2h. Drugie ładowanie, przeszło 2,5h, trzecie ponad trzy, po czwartym ladowaniu już używałem go w latarce i ciężko stwierdzić. Teoretycznie, z resztą i praktycznie, z każdym ładowaniem jego pojemność rośnie, po pierwszym to było faktycznie trochę powyżej 2Ah a po trzecim już ponad 3Ah.

Po parunastu cyklach znów podłącze pod 1A i zobaczymy ile wytrzyma ale fakt faktem nawet nie liczę na te ponad 4h.

Napisano

Po parunastu cyklach znów podłącze pod 1A i zobaczymy ile wytrzyma ale fakt faktem nawet nie liczę na te ponad 4h.

Licz na 2Ah ;) Tak to jest z chinczykami niestety ;)

a autor tematu mam nadzieje poslucha i nie kupi x2000...

Napisano

a autor tematu mam nadzieje poslucha i nie kupi x2000...

Autor już się zdecydował na q-5 :D

Napisano

Dzięki za info :D będę musiał zamówić wkońcu chwilowo mam trochę dostęp do neta utrudniony ale w niedzielę zamówię :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...