swimfan Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Witam, zakupilem nowa piaste z alu bebenkiem,wiadomo kaset HG 61 nie ma pajaka i zmasakruje mi bebenek.Na kasecie przejechalem 3kkm i trzech lacuchach.No i teraz co zrobic kupic kasete XT+ lancuch i przejezdzic 1kkm i pozniej jezdzic na 3 lancuchach(jeden niby nowy a 3 stare) czy caly koplet nowy(xt+ 3 nowe lanuchy). Tylko taka zabawa to koszt ok 500 zl
beskid Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Jeśli już kupiłeś taką piastę i chcesz ją zaoszczędzić to najrozsądniej jest kupić też odpowiednią kasetę. Przebieg na łańcuchu rzędu 1kkm to żaden przebieg (chyba, że tylko w ciężkim terenie) więc powinny dopasować się do nowej kasety bez kupowania całkowicie nowego.
swimfan Napisano 11 Września 2012 Autor Napisano 11 Września 2012 rozciagniecie dla kazdego z lanuchow miesci sie w normie(przyrzad do pomiaru lancucha) ,mowie o lancuchach: Xt+2 x C9,no nie wiem troche w terenie jezdze i tak sie zastanawiam czy nie szkoda nowej kasety XT ze starymi lanuchami
beskid Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Szkoda to by była choć i w to wątpię jakbyś miał tylko jeden a masz trzy z praktycznie żadnym zużyciem. Nie widzę problemy zwłaszcza, że XT to twarda sztuka. Mam kasetę HG 61 z łańcuchem HG 73 i po przebiegu ok 600 km w zasadzie nie jest to wszystko jeszcze dotarte.
swimfan Napisano 12 Września 2012 Autor Napisano 12 Września 2012 kiedys interesowalem sie twardosciami i wychodzi ze od HG 50 po XT to ten sam material dla kasety,wiec HG 61 i XT to materialowo to samo tyle zo to osatnie na pajaku. Mhh zeby tak mozna koronki z HG 61 przerzucic na jakiegosc starego pajaka wtedy pewnosc bylaby 100%
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.