Skocz do zawartości

[Rohloff] Czy są chętni na zakup?

Vidoq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Potrzebuję dla siebie 200 ml oleju wymienionego w temacie, ale żeby taniej wyszło chciałbym zakupić 1L i resztę odsprzedać.

100 ml takiego oleju z buteleczką wyniósłby 24 zł. Do ceny należy wliczyć przesyłkę. Przesyłka listowa polecona priorytetowa - gabaryt A w wadze od 100-350g wg cennika poczty polskiej - 5,10 zł + koperta.

Razem powinno wynieść 30 zł.

Szukam chętnych na pozostałe 800 ml. Znajdą się?

Oczywiście możliwy odbiór ze swoją buteleczką osobiście. Wtedy cena spada do 20 zł/100ml

Napisano

Ja sobie mogę 100ml życzyć- miejscowa inicjatywa upadła, a w sumie chciałam sobie ten wytwór z moim ulubionym zieloniutkim FL porównać:)

Przy czym chyba szybciej byś chętnych znalazł jakbyś na ogólnym forum zarzucił temat.

Napisano

Może i tak, ale mam zbyt mało postów nabitych, co trochę zniechęca ludzi. A w pobliżu to prędzej ktoś się zdecyduje.

Nie napisałem jeszcze, że jestem z Rybnika. A to ważne dla osób, które są chętne do odbioru własnego.

Buteleczki znalazłem tutaj: 100Ml Clear Plastic Bottle 20Mm Neck Pet Plastic, Butelki pet temachem auto detailing supermarket

Zakrętki tutaj: 20Mm Natural Cap, Butelki pet temachem auto detailing supermarket

Zostało więc już 500 ml. Ktoś jeszcze?

Napisano
  W dniu 12.09.2012 o 20:05, bigos97 napisał:

To mi zostaje 100 czy 200 ml ? :D

Liczyłem, że weżmiesz 200ml. :-)

W dniu 12.09.2012 o 20:17, nabial napisał:

skad jestes sprzedawco?

Sprzedawca, a raczej kolporter jest z Rybnika

Dobra. To biorę się do roboty. Kupuję 1L i butelki. Jak będę gotowy dam znać. A powinieniem być tak około środy. Sklep ma 5 dni na wysyłkę butelek

Forumowicze:

bigos97 - 200 ml

alkor - 100 ml

tozeur - 100 ml

JjForcebrakeer - 100 ml (jeżeli wyrazi chęć zakupu)

darty24 - 100 ml

Wyżej wymienieni proszeni są o przesłanie na priv informacji w jaki sposób odbiorą przesyłkę i jeżeli ma to być wysyłka to proszę o podanie adresów. Zwrotnie podam nr konta na który proszę przelać pieniądze lub adres pod którym będzie można odebrać olej osobiście.

Ceny - z butelką i wysyłką - 30 zł

- odbiór osobisty ze swoją buteleczką - 20 zł

Napisano

Kurczę, ja się muszę wycofać... strasznie Was przepraszam, no ale to sytuacja nagła, niezależna i wymagająca sporego nakładu finansowego.

Na tyle, że jeśli tych 3 dych nie muszę wydawać to lepiej żebym na razie nie wydawała.

Napisano
  W dniu 13.09.2012 o 10:25, kamfan napisał:

a byłbyś w stanie zrobić sobie wycieczkę rowerową z olejem do Mikołowa? :) Jeżeli tak to wziąłbym 200-400 ml

A czemu nie? Rowerem nie pojadę, bo soboty i niedziele mam zajęte, ale w poniedziałek jadę do Katowic a olej powiniej przyjść jutro, więc spotkanie w Mikołowie jak najbardziej możliwe. Czy godzina ok. 12-13 Ci odpowiada? Jeżeil tak prześlij mi na priva nr telefonu i adres. Zadzwonię i umówimy się dokładnie. Myślę, że 200-300ml jestem w stanie Ci odsprzedać, bo na razie potwierdzeń mam na 300ml, sam wziąłbym 300-400ml, więc jeżeli JjForcebrakeer i darty24 nie potwierdzą to resztę dostaniesz Ty.

W dniu 13.09.2012 o 10:09, alkor napisał:

Kurczę, ja się muszę wycofać... strasznie Was przepraszam, no ale to sytuacja nagła, niezależna i wymagająca sporego nakładu finansowego.

Na tyle, że jeśli tych 3 dych nie muszę wydawać to lepiej żebym na razie nie wydawała.

Ok. Dzięki za informację

Napisano

Z dniem 12 września zamknąłem kolportację. Do osób zainteresowanych, którzy przesłali wiadomość na priva wyślę zwrotną informację w dniu jutrzejszym

Napisano
  W dniu 14.09.2012 o 13:59, Vidoq napisał:

Z dniem 12 września zamknąłem kolportację. Do osób zainteresowanych, którzy przesłali wiadomość na priva wyślę zwrotną informację w dniu jutrzejszym

Ależ jestem zapominalski. Wysłałem dziś wieczorem kasę na ten produkt kolportacyjny;]

Napisano

Mała uwaga dla tych, którzy zaczynają przygodę z Rohloffem a nie posiadają butelki z aplikatorem. (np. po innym starym oleju)

Olej jest gęsty, więc używając strzykawek nie zanurzajcie ich głęboko, ponieważ olej osiada na ściankach, co wiąże się z jakąś tam stratą.

Zanurzajcie tylko końcówki.

Wyprzedzając - niestety przez igłę nie naciągnięcie oleju.

Do wiadomości: Przesyłki zostały nadane

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.