Skocz do zawartości

[rower] zakup około 3000 - jaki?

marsung

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

przeglądając fora i szukając roweru dla siebie, znalazłem wasze forum i po lekturze paru postów uznałem je za najciekawsze i chyba jedyne w którym dość dużo informacji przekazywane jest na podstawie doświadczenia a nie teori;)

Rower MTB - Hardtail przeznaczenie 20% -miasto, dojazd do górek, ewentualnie praca sporadycznie. 80 % - lasy, góry.

Moje dane: waga : 85kg, 189 cm.

Cenna roweru około 3500zł +/- do zastanowienia gdy będzie to dobra propozycja.

Miałem dość sporą przerwę w jeździe także, będę od nowa zaczynał. Rower dobrze gdyby był rozwojowy.

Co do moich typów i ich oceny przez was, lub ewentualnie do pomocy w może coś zupełnie innego... to tak:

Rower CUBE - LTD TEAM

Rower CUBE LTD TEAM - white metal blue | BERGSPORT Narty, Rowery, Snowboard, Rolki, Serwis - Wrocław

Rower CUBE - LTD PRO

Rower CUBE - LTD PRO white n grey | BERGSPORT Narty, Rowery, Snowboard, Rolki, Serwis - Wrocław

INSTINCT ASL 2011

Rower INSTINCT ASL 2011 AUTHOR - Cyklotur

Cube LTD COMP metal red 2011

Cube LTD COMP metal red 2011 RABAT! | Sklep Rowerowy - Specjalistyczny

Dzięki:)

Napisano

nie patrz już na te rowery do których linki wkleiłeś,

poszukaj 29era albo fula tylko w przypadku pełnego zawieszenia to już trzeba liczyć się z większą ilością kasy.

pzdr.

Napisano

dokładnie większą kasą;) myślę że wystarczy mi coś z tych wyżej. Dużo osób jeździ i sobie bardzo chwali, dostępność części i ich cena chyba za nimi jednak bardziej przemawia. I jestem bardziej nastawiony na ten typ, zresztą na nich siedziałem i dobrze się czułem. Pytanie tylko czy jak za takie pieniądze będzie to stosunkowo dobry wybór jakość(osprzęt) do cenny. I tutaj bym szukał pomocy lub sugesti.

Napisano

w linku 3900 :) po stargowaniu może być mniej;) a jak nawet to napisałem 3500 +/- jak będzię za tym coś konkretnego przemawiało

Napisano

Przy twoim wzroście poważnie weź pod uwagę 29era. Jak piszesz i tak będziesz dokładał więc zacznij od razu od porządnej bazy.

Napisano

Jutro podjadę do paru sklepów i się przymierzę. Nic to nie kosztuje a może rzeczywiście nie będzie to zły wybór. Tylko tak ogladając jakoś za dużo tego nie ma to jak z dostępnością i w którą markę bezpiecznie iść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...