Wirkor Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Cześć! Mam myślę dosyć często zadawane pytanie, lecz nie znalazłem odpowiedzi na forum. Więc, interesuje mnie jaki rower kupić najlepiej do szybkiej jazdy po "torach" w lasach, trochę zjazdów, podjazdów, dropy, trumny, skoki nad rzeczką(coś jak trumna tylko w środkowej części jest przepaść) itp. coś jak tutaj http://wikimapia.org...pl/Tor-rowerowy ? Mam straszny problem bo chcę uprawiać ten sport ale nie będę tego robił na Cube Analogu i chce zmienić na coś co by się nadawało. Interesuje mnie jaki typ rowerów się do tego nadaje!! Jak jest taki temat to proszę o link, bo na serio nie mogłem znaleźć. Pozdrawiam!! edit. Ewolucje mnie za bardzo nie interesują, tylko bardzo szybka jazda.
elton29 Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Coś kolega słabo bo w sieci jest sporo wiadomości na temat fr i dh. Generalnie od siebie mogę polecić ns surge, jest to rama cro-mo o bardzo uniwersalnej geometrii przystosowana pod amor 160mm, bardzo wytrzymała i w miarę nie droga bo model 2008 wyjmiesz za 350zł szukał bym rowerów złożonych włąśnie na tej ramie (ns core) druga opcja to ns bitch także bardzo popularny sztywniak możesz także poszukać czegoś ze stajni dartmoora np. hornet bądź duncona ale ja osobiście wolałbym ramy stalowe.
Terrqge Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 DH to typowe zjazdówki i są najmniej uniwersalne, ja na twoim miejscu celowałbym w coś do fr przy takim przeznaczeniu.
elton29 Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Powiem szczerze że ten tor jest bardzo fajny i miał byś spory ubaw na dobrym fullu ale taki kosztuje przynajmniej 3.5tyś używany no ale myślę że własnie sztywniak byłby najlepszy przynajmniej do czasu opanowania techniki i uzbierania odpowiedniej sumki:)
Wirkor Napisano 9 Września 2012 Autor Napisano 9 Września 2012 Dzięki chłopaki Za mojego Cuba za dużo nie dostanę pewnie, więc będę celował w coś jak napisał kolega elton29, a potem jak będę miał większe doświadczenie i więcej kaski to zmienie na full fr. Dzięki wielkie jeszcze raz! PS. Jakby ktoś chciał może mi napisać coś więcej o rozmiarze ramy do takich rowerów etc. to podaje nr gg: 3191708 !! Pozdrawiam!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.