iMyOne Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Bardziej chciałbym usłyszeć opinie o rowerze - jako rower do ścigania XC. a nie np. "no no spx maszyna " Podam osprzęt a wy oceńcie czy to porządny sprzęt na maraton. Rower jest minimalnie zmodyfikowany ale podkreślam minimalnie. Rama: Author Context 19" Hamulce: Tektro Auriga Comp Manetki: SRAM X7 Trigger 10b. Przerzutka tylnia: SRAM X7 2011 Przerzutka przednia: SRAM X7 2011 Obręcze: Author Argon Piasty: AUTHOR Xenon Disc Korba: FSA Comet Mega Exo 44-32-22 (170/175 mm), suport również Mexa Exo Amortyzator: RST F1RST AIR 2011 100mm Siodełko: Selle Italia SLK Mostek: Nie wiem dokładnie, seria author respect Sztyca: również seria author respect Kierownica: Boplight Team XL Opony: Continental Race King 2.0 Czekam na zdania, a właśnie wybieram się za niedługo na krótki maraton XC - mój pierwszy w życiu Proszę nie sugerować się zdjęciami od authora bo tam ten context wygląda paskudnie - w realu całkiem inaczej Może nawet jak znajde dam fote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajmar Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 nie chce Cie martwic, ale odpwiedzi w stylu "spx rower" są najczęściej rodzajem pozytywnego eufemizmu. np. Twój rower jest spx, ale do maratonu już raczej się nie nadaje. Wiadomo, jechac mozna na czymkolwiek, wszystko zalezy od zawodnika, jednak chyba nie na takiej odpowiedzi Ci zależało. Ja osobiscie rzadko jezdze na maratony, jednak proponowałbym zmiane osprzetu w tym rowerze, na pierwszy ogień amortyzatora, hamulców i napędu. pomyślałbym o odchudzeniu go. nie chce Cie zniechecac. jesli zawody mają byc rodzajem przygody, to warto startowac nawet na skladaku! A jeśli ten rower jednak nie jest Twój (trudno odczytac z kontekstu), to proponuje zaoszczedzic troche grosza na cos fajniejszego a przepraszam. czytam inna specyfikacje, odpowiadam na Twój post. w przyszlosci zmien hamulce, poza tym osprzecik calkiem spoko. Na pierwszym maratonie Cie nie zawiedzie. Wart swojej ceny, to jesty ok 3000 na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
iMyOne
Bardziej chciałbym usłyszeć opinie o rowerze - jako rower do ścigania XC. a nie np. "no no spx maszyna "
Podam osprzęt a wy oceńcie czy to porządny sprzęt na maraton. Rower jest minimalnie zmodyfikowany ale podkreślam minimalnie.
Rama: Author Context 19"
Hamulce: Tektro Auriga Comp
Manetki: SRAM X7 Trigger 10b.
Przerzutka tylnia: SRAM X7 2011
Przerzutka przednia: SRAM X7 2011
Obręcze: Author Argon
Piasty: AUTHOR Xenon Disc
Korba: FSA Comet Mega Exo 44-32-22 (170/175 mm), suport również Mexa Exo
Amortyzator: RST F1RST AIR 2011 100mm
Siodełko: Selle Italia SLK
Mostek: Nie wiem dokładnie, seria author respect
Sztyca: również seria author respect
Kierownica: Boplight Team XL
Opony: Continental Race King 2.0
Czekam na zdania, a właśnie wybieram się za niedługo na krótki maraton XC - mój pierwszy w życiu
Proszę nie sugerować się zdjęciami od authora bo tam ten context wygląda paskudnie - w realu całkiem inaczej Może nawet jak znajde dam fote
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.