Skocz do zawartości

[serwis domowy] wybór stojaka

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak, mam kilka rowerów jednak brak stojaka. Nie możliwe jest jakiś wygodne zawieszenie np. na linkach an suficie a i budżet na stojak nie jest za duży. Znalazłem kilka typów, proszę o poradę, pomoc, opinie osób które uzywały któregoś ze stojaków lub inne propozyjcje w podobnej cenie.

http://allegro.pl/niemiecki-stojak-rowerowy-serwisowy-genio-i2619636101.html

http://allegro.pl/lekki-i-latwy-w-obsludze-stojak-serwisowy-fm-1118-i2618899488.html

Mam ten drugi. Raczej bym odradzał.. Rower nie jest stabilny na tym, łatwo pchnąć i rower leci..

Sądzę, że najlepszym rozwiązaniem są te stabilnie mocujące rower za sztycę..

Więc tak, mam kilka rowerów jednak brak stojaka. Nie możliwe jest jakiś wygodne zawieszenie np. na linkach an suficie a i budżet na stojak nie jest za duży. Znalazłem kilka typów, proszę o poradę, pomoc, opinie osób które uzywały któregoś ze stojaków lub inne propozyjcje w podobnej cenie.

Allegro

Allegro

• Mod Team

Mam taki: Allegro , (>>foto<<)

Używam go od lat, dla mnie jest niezastąpiony. Prosty w budowie, jeden z najtańszych, można go zabrać na wyjazd bo jest nieduży i lekki, trzyma rower wystarczająco stabilnie, spokojnie wykonuje się praktycznie wszystkie najczęstsze zabiegi serwisowe, po wyciągnięciu kół również jest ok, polecam z pełnym przekonaniem.

No chyba że zależy Ci aby mieć podtrzymywany cały rower jak np. wyciągasz widelec ale to raczej marginalny temat, czy ew przód w powietrzu do regulacji przedniej tarczówki co uważam ze jedyny sensowny argument przeciw, chociaż robię to często na tym stojaku i nie widzę kłopotu.

• Mod Team

Używałem ( na szczęscie krótko) tego drugiego- szkoda kasy na stojak ,który nie jest stabilny ,a montaż roweru na tym stojaku to przykład znęcania się projektanta nad użytkownikiem.

Po dołożeniu 20 PLN mamy coś zdecydowanie lepszego.

Allegro

lub coś jeszcze lepszego

Allegro

Ten drugi mogę polecić- nie jest to stojak marzeń,ale doskonale spełnia swoje zadanie.

Jakoś nie mam pomysłu zeby coś wykombinować, nawet te stojaki po kilkastów mają udźwig do 20kg albo są z aluminum. A mi jednak najbardziej chodzi o zjazdówki, są ciężkie i niewygodne. No i często trzeba większego szarpnięcia do nich.

Szybki rysujek w paint, może coś takiego??? Mniej więcej podane wymiary, stalowe profile czyli dość mocne, brak możliwości regulacji ale w sumie chyba rzadko z tego bym korzystał. Jeszcze tylko kwestia mocnego zablokowania ramy na dwóch podporach. Głupie może ale proste. No i jak dam dobrą podstawęto wytrzyma nawet mocne szarpnięcie.

http://img829.images...3571/stojak.png

Te z lidla pamiętam, fajna sprawa. Nawet w serwisie w mojej miejscowości je używają. Co do tego na tylne koło to odpada, chce jakiś żeby rower był cały w powietrzu.

Więc tak, lisytowałem i wylicytowałem taki stojak http://allegro.pl/stojak-montazowy-stabilny-profesjonalny-i2605212626.html (chyba to ten z lidla) wydaję siębyć stabilny i porządny. Za 210 zł razem z wysyłką to chyba nie tak źle. Jak ktośgo ma/miał proszę o opinię.

Taak to ten z Lidla. Szkoda że nie trafiłeś go żeby w Lidlu kupić bo były tańsze i nie ważne co kupujesz (pomijając spożywkę) dostajesz 3 lata gwarancji i jak cos sie psuje to tylko oddaje to razem z paragonem i hajs z powrotem dostajesz. W poprzednim rowerze miałem licznik z firmy Cirvit. (kupiony w Lidlu za 25zł) Niby wydawałoby się że jakieś gówno a całkiem, całkiem był :) Pozdro Ogólnie cirvit dobra firma :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...