pablo102425 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Więc tak, mam kilka rowerów jednak brak stojaka. Nie możliwe jest jakiś wygodne zawieszenie np. na linkach an suficie a i budżet na stojak nie jest za duży. Znalazłem kilka typów, proszę o poradę, pomoc, opinie osób które uzywały któregoś ze stojaków lub inne propozyjcje w podobnej cenie. http://allegro.pl/niemiecki-stojak-rowerowy-serwisowy-genio-i2619636101.html http://allegro.pl/lekki-i-latwy-w-obsludze-stojak-serwisowy-fm-1118-i2618899488.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Motarny Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Mam ten drugi. Raczej bym odradzał.. Rower nie jest stabilny na tym, łatwo pchnąć i rower leci.. Sądzę, że najlepszym rozwiązaniem są te stabilnie mocujące rower za sztycę.. Więc tak, mam kilka rowerów jednak brak stojaka. Nie możliwe jest jakiś wygodne zawieszenie np. na linkach an suficie a i budżet na stojak nie jest za duży. Znalazłem kilka typów, proszę o poradę, pomoc, opinie osób które uzywały któregoś ze stojaków lub inne propozyjcje w podobnej cenie. Allegro Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 8 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Mam taki: Allegro , (>>foto<<) Używam go od lat, dla mnie jest niezastąpiony. Prosty w budowie, jeden z najtańszych, można go zabrać na wyjazd bo jest nieduży i lekki, trzyma rower wystarczająco stabilnie, spokojnie wykonuje się praktycznie wszystkie najczęstsze zabiegi serwisowe, po wyciągnięciu kół również jest ok, polecam z pełnym przekonaniem. No chyba że zależy Ci aby mieć podtrzymywany cały rower jak np. wyciągasz widelec ale to raczej marginalny temat, czy ew przód w powietrzu do regulacji przedniej tarczówki co uważam ze jedyny sensowny argument przeciw, chociaż robię to często na tym stojaku i nie widzę kłopotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Używałem ( na szczęscie krótko) tego drugiego- szkoda kasy na stojak ,który nie jest stabilny ,a montaż roweru na tym stojaku to przykład znęcania się projektanta nad użytkownikiem. Po dołożeniu 20 PLN mamy coś zdecydowanie lepszego. Allegro lub coś jeszcze lepszego Allegro Ten drugi mogę polecić- nie jest to stojak marzeń,ale doskonale spełnia swoje zadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 więc tak, stojaki podane przez durnykot są do przyjęcia, w miarę tanie, możliwość regulacji. Tylko pozostaje jeszcze jedno ale, udźwig 20 kg. Jesli chodzi o rowerr szosowy czy mtb to nie ma problemu ale posiadam dwie zjazdówki. Jedna 23 druga 25 kg. Wytrzyma?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ciężko mi powiedzieć- wydaje mi się,że ten drugi powinien wytrzymać ( przy założeniu ,ze nie wyciągamy na max. górnego ramienia),ale głowy nie dam. Choć sam raczej wzbraniałbym się przed "próbowaniem " za 170 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Tak teraz myslę że dałbym radę zrobić taki, lub podobny stojak we własnym zakresie, cały ze stali, także wytrzyma obciążenie jakie mnie interesuje. Ale tu zachodzi kolejne pytanie, skąd wziąć zacisk. Bo chyba to najtrudniej będzie wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Może się przyda http://www.forumrowerowe.org/topic/118086-stojak-serwisowy-relacja-z-budowy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Pablo, zaciski są bardzo podobne do klasycznych szybkozamykaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Jakoś nie mam pomysłu zeby coś wykombinować, nawet te stojaki po kilkastów mają udźwig do 20kg albo są z aluminum. A mi jednak najbardziej chodzi o zjazdówki, są ciężkie i niewygodne. No i często trzeba większego szarpnięcia do nich. Szybki rysujek w paint, może coś takiego??? Mniej więcej podane wymiary, stalowe profile czyli dość mocne, brak możliwości regulacji ale w sumie chyba rzadko z tego bym korzystał. Jeszcze tylko kwestia mocnego zablokowania ramy na dwóch podporach. Głupie może ale proste. No i jak dam dobrą podstawęto wytrzyma nawet mocne szarpnięcie. http://img829.images...3571/stojak.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Stojak z Lidla ma udźwig 30kg, tylko dość ciężko go będzie dostać teraz pewnie. Był za 129 złotych. Wcześniej używałem tego motywu na tylne koło: http://img846.imageshack.us/img846/7223/stojakrowerowy.jpg Dawał radę też, no i kosztował z 20-30 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Te z lidla pamiętam, fajna sprawa. Nawet w serwisie w mojej miejscowości je używają. Co do tego na tylne koło to odpada, chce jakiś żeby rower był cały w powietrzu. Więc tak, lisytowałem i wylicytowałem taki stojak http://allegro.pl/stojak-montazowy-stabilny-profesjonalny-i2605212626.html (chyba to ten z lidla) wydaję siębyć stabilny i porządny. Za 210 zł razem z wysyłką to chyba nie tak źle. Jak ktośgo ma/miał proszę o opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Taak to ten z Lidla. Szkoda że nie trafiłeś go żeby w Lidlu kupić bo były tańsze i nie ważne co kupujesz (pomijając spożywkę) dostajesz 3 lata gwarancji i jak cos sie psuje to tylko oddaje to razem z paragonem i hajs z powrotem dostajesz. W poprzednim rowerze miałem licznik z firmy Cirvit. (kupiony w Lidlu za 25zł) Niby wydawałoby się że jakieś gówno a całkiem, całkiem był Pozdro Ogólnie cirvit dobra firma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Wiem, ale tak jak piszesz w lidlu ich nie ma a potrzebuję wytrzymały stojak. No zobaczymy jak się sprawdzi, na pewno po testach napiszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Dobrze, dobrze. Napisz. Jestem ciekaw czy mam rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.