wojtasin Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 W czasie transportu roweru zczochrano mi anodę na goleniach górnych w manitou minute, model z 2010 roku. Póki co znalazłem takie nowe, ale w cenie zaporowej, prawie 900 PLN i tu pytanie, a właściwie dwa: gdzie można kupić je taniej, a jeśli nie idzie, to czy będą pasowały golenie od Drake? Wiem, że jest tam inna sprężyna i wiem, że może być różnie, ale może być też tak, że będzie to ze sobą działać, jeśli tak, to poproszę o ewentualne potwierdzenie takiej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Mogą nie pasować gwinty w goleniach od Drake, otóż musiałem do Minuty założyć tłumik odbicia od Drake i niestety gwint od korka nie pasował (od dołu goleni) ,musiałem na tłumik Drake założyć korek z Minuty , więc nie jest tak prosto ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 A co z zawartością lewej goleni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ja zakładałem tylko tłumik od Drake, więc jak nie trudno zgadnąć - nie wiem. Jednak biorąc pod uwagę że jest to zupełnie inna konstrukcja niż w Minute, również może być problem co najmniej z gwintem korka. Mogę Ci napisać, że golenie górne w R7 i Black pasują bez problemu do goleni dolnych, jednak średnice wewnętrzne goleni górnych w R7 i Blacku są różne , to akurat sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 W velo zaśpiewali mi 500 PLN i chyba się zdecyduję, choć żal zad ściska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A może wystaw go za 300zł na allegro, dorzuć te 500 i za 800 kupisz rebę/ innego Manitou? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Minute z mars air raczej w tej cenie już nie kupię. Kupno innego, używanego amora to w ogóle kupowanie kota w worku. Reby nie chcę, mański interesują mnie tylko ze sprężyną mars air i tłumikiem abs+. W sumie to nie interesuje już nic innego, jak minute (aktualnie i po likwidacji drake - wersja pro). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 W takim razie kupno goleni Minute za 500 zł to dobre rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.