leyek Napisano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Chcialem kupic tego hayesa mx2 na tyl na extreme-shop (jest za 199zl). Jednak tak czytam opis i jest napisane ze w komplecie zacisk, tarcza, klamka oraz sruby montazowe. Jednak nic nie jest napisane o adapterze, wie ktos moze czy adapter tez jest w komplecie (ktos kupowal tam)? Chetnie bym zadzwonil i sie sam dowiedzial ale niestety maja remont i tel odlaczony. Dzieki za wszelkie info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 nie ma adapteru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leyek Napisano 8 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 To wytlumaczcie mi czym roznia sie hamulce na przod od tego na tyl jesli nie adapterem? Wydawalo mi sie to zalezy tylko od adaptera ale skoro go nie ma a sa wersje na tyl i przod to jak to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Tak roznia sie adaprter , poprostu sklep sprzedaje przedni i tylnie i tak to napisali zeby klient wiedzial ze jest i przod i tyl , poprostu tak napisali i tyle ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B166357 Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Też miałem zamiar kupić ten hamulec ale przeglądałem ofertę sklepu i zobaczyłem jeszcze Earthworks Black Box z większą tarczą 20,3mm (8'' chyba w przeliczeniu, więc większa niż Hayesa). Różnica w cenie jest tylko 10zł a klamki nie potrzebuję za bardzo, bo mam Shimanowskie EZ-fire i w dodatku używam przerzutek. Jestem początkujący na dirt'cie i street'cie i nie wiem czy te hamulce nadają się do takiej jazdy, dlatego proszę o opinie na ten temat albo ewentulanie jakieś inne propozycje hamulców mechanicznych kompatybilnych z dźwigniami do V-brake'ów (chyba wszystkie powinny być, ale nie jestem pewien) w cenie do 210zł. tu daję linki do tych częsci: Hayes - http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/product_...products_id=365 Earthworks - http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/product_...products_id=436 Mam jeszcze temat w dziale "Koła" opropos piasty tylnej, więc byłbym wdzięczy również za poradę w tamtym dziale Z góry dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Pisalem do extreme shopu i podobno adapter jest w zestawie, taka dostalem odp mejlowa. Co do samych hamulcow, to goraco polecam Hayesy MX2, mialem okazje jezdzic na mx2 i bb 180 mm i chociaz bb to dobry hebel, to do mx2 sie nie umywa jak dla mnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.