piootrj Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Odpowiem zbiorczo Przy Nemo jest duży parking ale nie wiem czy będzie zamknięty na czas zawodów, jest też spory parking pod Halą sportową obok. Jutro będę po numery więc po 17:00 mogę dać znać jeśli się czegoś dowiem. Trase robiłem kilka razy. Jeśli byłoby sucho to założyłbym Schwalbe Fourius Fredy. Ktoś pytał czy można jechać na sztywnym z przodu - bez problemu da radę. Ostatnio trochę padało, ja jadę prawdopodobnie na RoRo 1.9. Na trasie będą 2 (słownie dwa) dość strome podjazdy ale krótkie (mowa o medio) reszta naprawdę lajtowa. I mówię to ja stary dzidek, więc Wy młodziaki powinniście ich nawet nie poczuć. To moje subiektywne odczucia, żeby mnie po zawodach ktoś nie ścigał żeby zrobić oklep, że źle doradziłem Aha, ostatnia Sylesia była bez toru 4x4, więc lajtowa trasa MP będzie podobna
marcinusz Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Orientuje się ktoś czy jest możliwość pooglądać listę startową? Wydaje mi się, że strona skandii nie daje takiej możliwości, ale może coś przegapiłem...
szczympek Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Miałem jechać, ale za proste, za dużo ludzi nie znających się na ściganiu i bardzo łatwo o kraksę. No i nie za tanio.
szylolek Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Orientuje się ktoś czy jest możliwość pooglądać listę startową? Wydaje mi się, że strona skandii nie daje takiej możliwości, ale może coś przegapiłem... Dobre pytanie, sam chciałbym wiedzieć ile osób startuje w kategorii M1, czyli do 18 lat
piootrj Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Ponoć informacje takie uzyskać będzie można jedynie w biurze zawodów :/
Treko Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Mam pytanie czy ten drugi numer taki z materiału to trzeba na plecy ? I czy jest gdzieś już jakaś informacja kto w jakim sektorze ma stać ?
Mlodziutki Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Zależy na jakim dystansie startujesz z tego co wiem to mini 8-12 sektor .
Treko Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Zależy na jakim dystansie startujesz z tego co wiem to mini 8-12 sektor . Medio płacone dziś to jaki sektor ? I czy trzeba mieć jakiś dokument ze soba wchodzac do sektora np. dowód zapłaty ? itp.
piootrj Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Numer materiałowy idzie na plecy. Sektory wyglądają następująco: S1: elita kobiet Grand Fondo S2: elita mężczyzn Grand Fondo S3: zawodowcy którzy opłacili prze internet Grand Fondo S4: pozostali Grand Fondo S5: Medio - opłacone przez internet S6: Medio - pozostali S7: Mini - opłacone przez internet S8: Mini - pozostali Przesunęły się godziny startu: Grand Fondo 11:00 i 11:20 Medio 11:30 Mini 11:35
marcinusz Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Domyślam się, że info o przesunięciu godzin startu pochodzi z biura zawodów. Na stronie da się natomiast zauważyć drobne zmiany trasy. piootrj, Ty na medio czy giga?
piootrj Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Tak, dane prosto z biura zawodów. Objechałem kawałek mini i jest zmieniona w stosunku do poprzedniej wersji. Ja lecę medio a TY ?
Eastern Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 1. Pytanie do "tamtejszych" - gdzie będzie można jutro mniej więcej bezpiecznie zostawić samochód? 2. Na jakich oponach startujecie?
piootrj Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 "Tamtejsi" przyjeżdżają na rowerach Koło Nemo i pod Hala sportową są dość spore parkingi ale czy będzie tam miejsce. Pewnie zależy kiedy się przyjedzie. Potem pozostają okoliczne uliczki. Za Pałacem Kultury jest też dość spory parking. Można też zaparkować na parkingach Centrum Handlowego Pogoria.
marcinusz Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Też jadę medio. Opony zostawiam takie jakie mam 2.25NN/2.2X-King - w końcu to Mistrzostwa Polski
zetor65 Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Mam pytanie odnosnie chipow, konkretnie tego co sie wiesza na rowerze, dzisiaj odebralem ten chip i zawiesilem na rowerze, jutro musze jeszcze cos robic z nim, jakies aktualizowanie czy cos, czy bezposrednio moge kierowac sie na start? BO na golonce taki chip przystwaialo sie do monitora a dzisiaj nikt mi nic na ten temat nie mowil Prosze o odpowiedz.
Kunik Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 No ja też będę, ze względu że mam blisko, to spróbuję swoich sił w Maratonie
Piomtb Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Szkoda że pan "szeroki uśmiech do kamery" - Lang, ośmiesza Polskie MTB. Mistrzostwa Polski ok, ale nie MTB. Terenowe, czy jakoś inaczej. W innym przypadku to kpina, na która PZKol nie powinien dopuścić.
Kusch Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Ja nie dostałem żadnego chipa, tylko do numeru startowego jest jakieś takie pomarańczowe coś przyklejone. Czy to jest chip?
koxygen Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Tak, to jest chip. Wg instrukcji trzeba go odkleić, połączyć końce tworząc kółko [ważne żeby nie zaginać go]. I na piktogramie przy[pięty jest do buta, choć ja preferowałbym przymocowanie go do roweru.
piootrj Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Chip jest naklejony na numer startowy. Numer przypinamy do kiery i po sprawie, żadnych kombinacji
Treko Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 No Maraton bardzo fajny I szczerze mówiąc nie było aż tak płasko i łatwo jak to każdy mówił przed zawodami ( Chodzi mi o dystans medio ). Jeśli ktoś z was by miał jakieś zdjęcia to wrzućcie tutaj
Kunik Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 No Medio dało popalić, szczególnie, że to mój pierwszy maraton Ale najfajniejsze to był te zjazdy
zetor65 Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Wlasnie, jezeli ktos znajdzie jakies foty z tego maratonu to prosze o linki
Treko Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 No Medio dało popalić, szczególnie, że to mój pierwszy maraton Ale najfajniejsze to był te zjazdy Zjazdy były lajtowe lepsze były 2 nawet sztywne ale krótkie podjazdy, bo wiele osób musiało podprowadzać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.