sylus Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Mistrzostwa Polski w Maratonie MTB Lang Team 2012 PROGRAM ZAWODÓW Mistrzostwa Polski w Maratonie MTB Lang Team 2012 to ogólnopolska impreza sportowo-rekreacyjna rozgrywana na rowerach górskich, odbędzie się według następującego programu: dzień przed zawodami: 16.00 - 19.00 - zapisy w Biurze Zawodów, wydawanie numerów startowych z chipami w dniu zawodów: 8.00 - 10.30 - zapisy w Biurze Zawodów, wydawanie numerów startowych z chipami 10.30 - 10.40 - odprawa techniczna 10.40 - ustawienie uczestników w sektorach 11.00 - start maratonu GRAND FONDO Mistrzostwa Polski w kat. Elita Kobiet / Mężczyzn i U-23 11.05 - start maratonu GRAND FONDO 11.10 - start maratonu MEDIO 11.15 - start maratonu MINI 16.30 - zamknięcie trasy maratonu na wszystkich dystansach Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu zawodów (np. godzin startu poszczególnych dystansów), o czym poinformuje zawodników przed startem. Dekoracje zwycięzców: 14.00 - Dekoracja w kategorii MINI 15.00 - Dekoracja w kategorii MEDIO 16.00 - Dekoracja w kategorii GRAND FONDO Elita Kobiet / Mężczyzn i U-23 16.00 - Dekoracja w kategorii GRAND FONDO więcej na stronie https://skandiamaraton.pl/?opis-trasy=dabrowa-gornicza Będę na trasie dopingował i fotografował
alexdorozala Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 hej czy znalazłaby się dobra dusza, która pokazałaby w piątkowe popołudnie trasę MP? Zainteresowanych jest kilku. Wiemy, że jest płasko. Interesuje mnie czy na trasie znajdują się jakieś miejsca z kamieniami, cegłami. Jak wyglądają kluczowe momenty, gdzie może rozerwać się grupa? Czy są jakieś krótkie strome ścianki np w piasku? Zdaję sobie sprawę, że Fred od Schwalbe jest papierem, a nie oponą, ale i tak zastanawiam się czy na niej wystartować. Pozdro
piootrj Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 Szkoda, że wczesniej się nie zgadaliśmy, miałem urlop i chętnie trasę bym pokazał. W piątek będę w domu dopiero około 20 więc na objazd już za późno. Jeśli będzie sucho to Fredy powinny dać radę. Generalnie piach trafi się miejscami na pierwszych 20-30 kilometrach. Podjazdy po kamieniach i korzeniach. Jeden króciutki ale stromy. Reszta lajtowa. Dwa szybkie zjazdy gdzie spokojnie poleci się ponad 50 km/h. Jeden długi po szutrze, jest tam ostry niebezpieczny zakręt, przy dużej prędkości może być groźnie. Trasę mini robiłbym na Fredach bez zastanowienia ale sądzę, że mega/giga powinno być też na nich ok.
alexdorozala Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 Szkoda, że wczesniej się nie zgadaliśmy, miałem urlop i chętnie trasę bym pokazał. W piątek będę w domu dopiero około 20 więc na objazd już za późno. Jeśli będzie sucho to Fredy powinny dać radę. Generalnie piach trafi się miejscami na pierwszych 20-30 kilometrach. Podjazdy po kamieniach i korzeniach. Jeden króciutki ale stromy. Reszta lajtowa. Dwa szybkie zjazdy gdzie spokojnie poleci się ponad 50 km/h. Jeden długi po szutrze, jest tam ostry niebezpieczny zakręt, przy dużej prędkości może być groźnie. Trasę mini robiłbym na Fredach bez zastanowienia ale sądzę, że mega/giga powinno być też na nich ok. Ok, dzięki Piotr!
YgreK Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Jak na mój gust MP powinny być rozgrywane na trudniejszej trasie.. Mówi się jednak trudno. Za rok powinno być ciekawiej. Ja też się pojawię. Mój debiut na Skandi
Mlodziutki Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 I ja wpadnę do Dąbrowy grzech nie wpaść na MP jak są w okolicy
Eastern Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Orientuje się ktoś gdzie znajdować się będzie biuro zawodów?
Mod Team bogus Napisano 12 Września 2012 Mod Team Napisano 12 Września 2012 Z tego co się orientuję to na pakringu koło aqaparku "Nemo". Jeśli będą potrzebne dodatkowe informacje o dojeździe służę pomocą.
piootrj Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Na stronie Skandii piszę: Start: godz. 11.00 miasteczko zawodów parking przy NEMO - Park Hallera Biuro zawodów: w miasteczku zawodów Rynek Miejski Wydaje mi się, że biuro będzie bliżej Pałacu Kultury a spod nemo tylko start - ale mogę się mylić
@lek Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Trasa bardzo kiepska, ale jadę bo mam blisko. Można było wymyślić coś o wiele lepszego w kierunku Jury, lub na jej terenie, a nie tutaj, gdzie "największa" trudność to Bukowa z jednym technicznym zjazdem Reszta to piach, asfalt, trochę luźnych kamyków i szuterki....ehhh chyba za dużo jeżdżę bo górach, bo spodziewałem się czegoś bardziej godnego Mistrza Polski w maratonie MTB
inferek Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Trasa bardzo kiepska, ale jadę bo mam blisko. Można było wymyślić coś o wiele lepszego w kierunku Jury, Reszta to piach, asfalt, trochę luźnych kamyków i szuterki.... I mnie dlatego NIE BĘDZIE
severian Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 No i prawidłowo-nie podoba się?To nie przyjeżdżam,po co się zmuszać Ja osobiście mam zamiar przyjechać i zaatakować te 74 km.Mam tylko zagwozdkę z Biurem Zawodów.O jaki Rynek Miejski chodzi?
piootrj Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 severian nie obawiaj się, wystarczy że stawisz się pod Nemo, jeśli nawet biuro będzie bliżej umownego rynku czyli w pobliżu Pałacu Kultury to od Nemo jest 30 sekund drogi na rowerze
mabu Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Wiecie może, czy można trase zaatakowac na przełajówce?Z tego co widzę to nawet i na szosówce by to mozna było objechać..
piootrj Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Pewnie, że można Z tym, że w regulaminie to jest zabronione
Mlodziutki Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Mam pytanie czy tam przy tym aquaparku będzie można zostawić samochód czy gdzieś indziej będzie trzeba ?
Kusch Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Pytanie techniczne, z przodu mam tylko jedną tarczę i nie wiem co wybrać 42T czy 38T. Będą jakieś większe podjazdy na których nie da się podjechać na 42T?
Eastern Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Małe pytanko - na jakich oponach startujecie? Zastanawiam sie czy lecieć na slickach 1.75 czy rocket ronach 2.2. Jak z profilem trasy, czy rzeczywiście jest aż tak lajtowy jak wszyscy mówią (90% szosa)?
Qamal Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 nie mozna miec w rowerze baranka czyli na szosie/przelaju nie mozesz chyba ze zamontujesz prosta kiere
Mlodziutki Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Wątpię żeby były na mini jakieś super podjazdy przeca to tylko 50m przewyższeń na 40 km
Eastern Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Dobra dobra, wszyscy wiemy jak 'asfaltowo & szutrowo' miał Silesia Cup wyglądać parę lat wstecz, a jak było naprawdę, szczególnie na torze 4x kiedy zaczęło lać jak z cebra.. Realne pytanie - objeżdżał ktoś trasę - jakie opony będą idealne (tak żeby dojechać a nie przebić)? Mam na stanie Schwalbe Road-Cruisery i zastanawiam się czy jechać na nich czy przełożyć Ro-Ro 2.25: https://lh5.googleus...00/DSC_1328.JPG
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.