Skocz do zawartości

[przewody hydrauliczne do XTR] jakie najlepsze, gdzie kupic ?

janowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poprosze o rekomendacje porzadnych przewodow hydraulicznych do hamulcow XTR model przed 2007 rokiem => BR-M965/ST-M965 (klamka dual control), oraz miejsca gdzie mozna je kupic.

Kiedys produkowal Goodrich, ale nie moge znalezc nikogo kto by je jeszcze sprzedawal :(

Zalezy mi na jak najwyzszej jakosci, nie chcialbym tez zeby byly bardzo ciezkie jak niektore 'samorobki' w oplotach ktore sa dostepne w necie.

Domyślam się, że skoro masz klamki dual control to nie jeździsz w DH czy enduro.

Musisz wiedzieć, że stalowy oplot na przewodzie praktycznie nic nie zmienia w kwestii pracy klamki. Najważniejsza jest wewnętrzna rurka w przewodzie - musi być bardzo sztywna. I taka właśnie jest w przewodach BH90-SS (obie końcówki wkręcane - przewód stosowany w deore 596)

dzieki za wszystkie odpowiedzi

Domyślam się, że skoro masz klamki dual control to nie jeździsz w DH czy enduro.

Musisz wiedzieć, że stalowy oplot na przewodzie praktycznie nic nie zmienia w kwestii pracy klamki. Najważniejsza jest wewnętrzna rurka w przewodzie - musi być bardzo sztywna. I taka właśnie jest w przewodach BH90-SS (obie końcówki wkręcane - przewód stosowany w deore 596)

czy ten przewod z Deore jest lepszy niz ori XTR'a ?

Wydawalo mi sie ze z przewodami w oplocie jest podobnie jak w samochodzie/motocyklu, gdzie zmienia sie czucie pedalu/klamki hamulca. Chce osiagnac taki efekt, mniejsze straty na puchnieciu przewodu = odpowiednio wieksza sila na hamulcu i precyzyjna praca klamek.

Założyłem przewody fibraxa w oplocie do hampli xt08 - nie zmieniło to nic w badziewnej pracy tych hamulców.

Podpiąłem klamkę deore (wersja 2012) do starszego zacisku shimano z przewodem bh 59 (starszy model) - praca stała się wyraźnie bardziej gumowata niż hampla shimano z przewodem bh 90.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...