Skocz do zawartości

[Nakładki SPD]Nakładki do pedałów.

K0ras

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi się tych nakładek nie udało założyć :) Spróbowałem ze dwa razy ale jakoś nie chciały wskoczyć i mi motywacja zjechała do zera. Teraz leżą mi nowiutkie w szpargałach rowerowych :D:D:D

Napisano

Również mi odradzili te nakładki gdy kupowałem spd w stacjonarnym sklepie.

Dołożyłem trochę do pd a530 i jestem zadowolony. Już 1500km na nich zrobiłem. ;) Generalnie wiadomo że w zwykłych butach da się spokojnie jeździć i będzie to zawsze lepsze niż jakieś tam nakładki, ale mimo wszystko komfort jest trochę mniejszy niż na większych platformach. Są trochę za mało agresywne.

Co do m545 w nich chyba nie można jeździć w zwykłych butach, te ramki to tylko tak żeby była większa powierzchnia pod butem...

Napisano

Tylko zdajesz sobie sprawę, że w tych m530 w zwykłych butach będzie Ci się jeździło niemalże tak samo jak w m520 w zwykłych butach? Ta obramówka dużo nie zmienia.

Napisano

Mam m530 i swoją opinię wyraziłem już w kilku miejscach - to nie jest platforma do pełnowartościowej jazdy, co najwyżej do utrzymania roweru w ruchu jako takim.

Jeśli masz zamiar sporo jeździć bez butów spd, to nie warto :thumbsup:

Napisano

Wiem, obramówka jest tylko na wszelki wypadek jak podczas zjazdu nie wepnie się pedał. Ale w zasadzie będe jeździł tylko w butach spd więc weżme tego slx'a. Dzięki za porady ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.