Vardal Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Dokładnie tak, czarny Epicon z 2008r Swoją drogą, serwis w którym robię rower, sprzedaje tylko Suntoury i Foxy. Rock Shoxa nigdy tam nie widziałem. Dziwne...
Piksel Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Luzy to marny argument na NIE, bo nie wplywaja na prace... Otóż wyobraź sobie, że wpływają.Na nierównościach górne golenie przemieszczają się w goleniach dolnych co upośledza pracę amortyzatora.Natomiast przy większych przeszkodach golenie mają do pokonania luz, zanim zamortyzują przeszkodę.Nie wspominam już o drgawkach podczas hamowania.
PoleK Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 [...]Nie wspominam już o drgawkach podczas hamowania. amor na lagach 28mm też nie zachowuje sie stabilnie podczas takich manewrów:) Wiem że amor ma do pokonania luz, ale jeśli to tak przeszkadza, to "zmieniam zdanie", moj Epicon w takim razie nie ma luzów, bo nawet na b. gestych nierownosciach nie mam problemow...
Piksel Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 amor na lagach 28mm też nie zachowuje sie stabilnie podczas takich manewrów:) A ty dalej o tych nieszczęsnych średnicach.Mi mój sid pasuje, Tobie nie musi, dla mnie jest wystarczająco sztywny, dla Ciebie też nie musi. Różnica między goleniami o małej średnicy, a z luzem jest ogromna i nie porównuj tego, bo to dwie różne sprawy. Wiem że amor ma do pokonania luz, ale jeśli to tak przeszkadza Przeszkadza, bo w amortyzatorze zamiast pracy sprężyny i tłumika występuje zjawisko obijania się obu elementów o siebie, dzięki temu zamiast tłumienia mamy podwójny efekt drgawek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.