epawel Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Mysle na zakupem nowego oświetlenia do roweru, rozważam Sigme FL 710 - ma tylko 5h swiecenia, czy to aby nie pomyłka? ew, droższy model Lighster. Może ktos tego uzywał i moze sie w tym temacie wypowiedzieć. Bede uzywac tych lampek do jazdy po sciezkach rowerowych, ubitych, oznakowanych etc.
DominikM Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 To nie pomyłka, 5h na komplecie akumulatorów dla żarówki halogenowej 2,4W jest jak najbardziej prawdopodobne.
PoleK Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 ... jak najbardziej prawdopodobne. Mam wrażenie że autorowi chodziło oto że to za krótko, chciałby 10000LM i 1000h na jednej AAA, ale może się mylę halogen 2.4W to chyba nie jest szczyt marzeń co?
epawel Napisano 8 Września 2012 Autor Napisano 8 Września 2012 ok, ale która z tych dwóch wybrać, a moze jeszcze jakąś inną? Która lampka lepiej oswietla drogę?
zekker Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Z tych dwóch Lighster-a bym brał. Daje więcej światła i dłużej świeci oraz zadowala się 4 paluszkami, a nie 5. Według podanych parametrów powinna świecić o 1/5 słabiej od Pavy (http://www.light-test.info/ tutaj w porównywarce można zobaczyć), nie wiem jak z kształtem światła ale myślę, że będzie podobny. mniej więcej widać jak świeci.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.