Stachmaister Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Drodzy Bracia Roweromaniacy Próbowałem szukać odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie ale szukajka nie chciała pomóc Od jakiegoś czasu posiadam wyżej wymieniony amortyzator. Mam problem z dostrojeniem go, jest strasznie tępy, brak mu czułości, a przy tym można go dobić, jak trochę dopompuje to jest twardy i w ogóle nie pracuje. Przy ustawieniu wg. producenta pod moja wagę ma 20% Sag jak na nim nie siedze, tylko stoje obok, poprostu się zapada. To mnie chyba najbardziej martwi. Był w Harfie na gwarancji, niby wymienili oringi w dual air ale nic sie nie zmieniło. Sam miałe kilka amorów Rock Shox-a także, kilkanaście na serwisie też przerobiłem, ale nigdy nie miałem takich problemów. W przyszłym tygodniu bedę sam go serwisował mimo gwarancji. bo już mi sił na niego brakuje. I po tej rozprawce moje pytanie: Co może być przyczyną takiego zachowania się amora? Wszelkie sugestie mile widziane Chyba że ktoś chce to sprzedam za 800zł przebieg 700km Bless Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 A może problem z komorami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 W kwestii ustawienia - sam niedawno ustawiałem dual air w moim sidzie.Z moich obserwacji wynika, że zbyt duże ciśnienie w negatywnej zamiast zwiększania czułości powoduje jego ospałość.Spróbuj obniżyć ciśnienie do poziomu pozytywnej, albo nawet mniej, u mnie pomogło.Jeśli chodzi o trzymanie powietrza to skoro oringi było wymieniane, warto sprawdzić wentylki oraz stan dual air w środku(może rurki są porysowane i stąd problemy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Amortyzator przy ustawieniu np 100psi/100psi zapada się do sagu 20%. przy większym ciśnieniu w negatywnej jeszcze więcej. Jak daje mniejsze ciśnienie do negatywnej to jest twardy i kiepsko się ugina. Nerwica mnie bierze, bo sida dostałem z rowerem, a wczesniej jeździłem na Foxie i czuje się jakbym się cofnął w czasie o 15 lat. Komora na serwisie była po przebiegu 300km bo nie trzymała cisnienia. Teraz jak sprawdzam to Ciśnienie trzyma takie jakie wcześniej zapodam.Szanowny Pan Brunox pomaga i jak uleje całe golenie to się ugina przez 15 km dopóki nie wyschnie i z powrotem jest kicha. Już jestem na etapie szukania nowego amora, ale postanowiłem dać mu jeszcze jedną szanse i sam go przeserwisuje po swojemu. Może jakieś kiepskie smarowanie ma?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.