redbull1 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam Czy ktoś z forum posiada takie właśnie vałki w swoim bajku ?,chodzi mi o opinie czy te hamulce mają łożyska czy same tuleje ,i jak jest z luzami u nich w porównaniu do avid sd7 , za wszelkie odpowiedzi dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Jestem szczęśliwym posiadaczem br m951.Moje hamulce (jak i każda inna generacja) są zbudowane na łożyskach.Luzów na samych ramionach nie uświadczysz, właśnie przez łożyskowanie.Jak dla mnie to najlepsze v-ki jakie miałem, a trochę ich było.Siła jest większa od każdego avida, modulacja też lepsza, chociaż te cechy zmieniają się wraz z klockami.Jak dla mnie najpoważniejszą wadą xtra jest waga, tutaj wyraźnie króluje avid(oczywiście jeśli nie bierzemy pod uwagę takich "hamulców" jak extralite czy kcnc).Niemniej, dla mnie to fantastyczne hamulce ze złotych lat shimano i będę na nich jeździł do końca świata.Takie małe rowerowe dzieło sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2012 a czy we wszystkich modelach xtra V były łożyskowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasman199 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 ja skiedys jezdziłem rowerem siostry włsanie z vbrekami xtr (z jakims tam systemem prowadzenia równoległego ) szczerze to hamulce jak na vke moim zdaniem genjalne oczywiscie moim zdaneim duzo tez zalezy od klocków /okładzin,a co do luzow szcze rze nie zauwazylem nic takiego, ale hamulce zdecydowanie do polecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 .Moje hamulce (jak i każda inna generacja) są zbudowane na łożyskach Czytaj uważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasman199 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 aje ze ja cos nie tak palnelem ???? jak tak to przepraszam ze sie wtrącam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Nie a czy we wszystkich modelach xtra V były łożyskowane ? To była odpowiedź na pytanie wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.