innerside Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam serdecznie Mam pytanie dotyczące tylnego amortyzatora. Mam okazję kupić ramę full-suspension, ale nie posiada zamontowanego dampera - jest goła. Jak wygląda sytuacja z dobraniem amortyzatora tylnego? Czy wszystkie elementy dampera (śrubki, tuleje itp) są dostępne w komplecie? Czy kupując używany damper np. na allegro - powinienem dostać od użytkownika komplet z mocowaniami? Z góry dziękuję za pomoc. ps. To mój pierwszy post na forum Witam wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam. Śrubki do przykręcenia dampera powinny być z ramą. W necie poszukaj jaka długość ma być do tej ramy. Dodatkowo tulejki dystansowe musisz dorobić. Używane dystanse jak dostaniesz z damperem niekoniecznie przypasują do ramy (długość). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
innerside Napisano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Dzięki za odpowiedź Czyli kupuje tuleje np. tutaj: http://www.sklep.rowery.com.pl/index.php?products=product&prod_id=858 A śrubki? Cza są ta jakieś specjalne egzemplarze? Na zdjeciu w linku powyżej nie widze gwintu w środku, a więc jest to śrubka + podkładka + nakrętka? Znalazłem tez tuleje na allegro. http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=19635409 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Po prostu napisz o jaką ramę chodzi bo w tej chwili robisz z tego wielką tajemnicę Wtedy dostaniesz konkretną odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
innerside Napisano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Żadna tajemnica - pytałem ogólnie oczywiście Rama to felt virtue four Rozmawialem juz z ProShox. Tuleje ze srubami sa u nich do zamowienia. Szukam jeszcze rozmiarow oryginalnego dampera w tej ramie. Napisalem do suportu Felt'a. Poczekamy zobaczymy. Gdzies mi cos sie obilo w necie, ze 150/51? Przy czym 150 to dlugosc, a 51 to parametr czego? Pozdrawiam mike ps. W oryginale był zamontowany Manitou radium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 7 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Przy czym 150 to dlugosc, a 51 to parametr czego? Skoku tłoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Gdzies mi cos sie obilo w necie, ze 150/51? Oj, nie wydaje mi się. 50mm skoku jest przy długości 190, czasem nawet 200. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Też mi sie tak wydaje dampery 165mm mają bodajże 35mm skoku a co dopiero 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Zamiast wymyślać o długości 150 mm lepiej sprawdzić tu : http://2009.feltracing.com/09-catalog/suspension-mountain/virtue-series/09-virtue-3.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Virtue Four wychodził wyłącznie w 2007 roku i to jest jeszcze wcześniejsza wersja tej ramy. Według specyfikacji damper 7,875x2,0", czyli na nasze 200x50mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
innerside Napisano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Virtue Four wychodził wyłącznie w 2007 roku i to jest jeszcze wcześniejsza wersja tej ramy. Według specyfikacji damper 7,875x2,0", czyli na nasze 200x50mm. I o to chodzilo Dzięki Fenthin! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.