Skocz do zawartości
  • 0

[Rower] Cube Reaction Black Anodized :D

Beskidek

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich serdecznie!

Znalazłem trochę czasu, to i swoim dzieckiem(dosłownie, składane i serwisowane przeze mnie) się pochwalę:

1. Rama: CUBE Reaction PRO 2010, 1600g z miskami

2. Widelec: SID Race 2010, 1598g

3. Kierownica: PRO MTB 25,4mm XC, 125g

4. Koła: Mavic XC717/XT-775/DT Revolution

5. Stery: PRO RS-11

6. Kaseta: XT CS-M770 11-32 + nakrętka Token

7. Łańcuch: XT

8. Przerzutka przód: XTR FD-M971

9. Manetki: XT - 280g

10. Podkładki: Token aluminium

11. Siodełko: Token - 168g

12. Hamulce: BL-M785(klamki)/SM-BH90/BR-M775/RT-M97 180mm + 160mm

13. Chwyty: Owijka PRO

14. Korba: XT FC-M770

15. Opony: Continental Vertical/Continental Vapor

16. Dętki: Geax Ultralite - ok. 136g

17. Pedały: PD-M540

18. Sztyca: PRO XLT 31,6mm, dł. 400mm

19. Przerzutka tył: XTR RD-M970 GS

20. Mostek: PRO XLT 110mm

21. Linki i pancerze: Niro TURbo Plus + Jagwire + osłonki Unex

22. Osłona łańcucha - PRO - 27g

23. Rogi - PRO 3D SL

Resztę szpejów poważę, jak mi się będzie nudziło, albo jak pogoda odbierze chęć na wypad(a ciężko mnie zniechęcić).

Orientacyjna waga wychodzi w okolicach 10,5kg z tendencja spadkową. Oczywiście, nie policzyłem tych wszystkich uchwytów, pokrowca na telefon, pompki, lampki sigma - przyznaję się :)

Miłego ogladania:

Picasa Web Albums - Aureus Petrus - Moja Czarna S...

Z góry dzięki za wszystkie komenty :)

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No, no... ładna szmata ;)

- Opony bym wymienił, Gravity są bardziej uniwersalne. Te Twoje też przerabiałem w innym rowerze, teraz gdzieś leżą w piwnicy.

- Koła sam składałeś? Bo szprychom nie wróżę długiego życia...

- Trochę ta czerwono-niebieska choinka nie w moim stylu ale... to nie mój rower ;)

Napisano

O kurczę, w sumie o jednym myślałem, drugie napisałem :P

Tak, oczywiście jeżdżę na Gravity/Survival, a nie na Verticalu, na dniach przychodzi do mnie drugi Gravity, także zwijany.

Do zdjęcia akurat w konfiguracji z Vaporem od mojego znajomego, któremu się nie do końca spodobała, to sobie ją teraz chwilkę użytkuję.

Koła: nie, ich akurat nie składałem i o zaplataniu nie mam (na razie) bladego pojęcia :sweat: Ale wszystko z czasem.

Co do wytrzymałości - nie powinno być aż tak źle, w końcu każde koło na 36 szprychach(ważę 80kg).

I tak, lubię, jak mój rowerek jest taki... "inny" właśnie, taki nieco przełamany z tą czernią.

Osobiście, nawet dzisiaj, gdyby mi ktoś dał możliwość wymiany ramy i amora na tą wersję "SID Blue", to pewnie bym się nie zawahał, bo wygląda to równie dobrze, a może i lepiej :)

Napisano

lajtspid: służą do mocowania pokrowca Krusell na kierze, sprawdza się to miodnie, wszelakie zjazdy po najgorszych kamerdolcach i NIC - trzyma się cały czas rewelacyjnie, telefon także w najlepszym stanie.

Miałem obciąć, ale takie fajne, długie, to zastępczo służą do transportu zwijanych opon :P

Napisano

A ja sie zapytam: coś ty zrobił, że masz takie otarcie na dolnej ladze? :D

Ogólnie rower bardzo mi sie podoba, tylko niebieskie linki według mnie troche nie na miejscu. Ale to twój rower i rób z nim co chcesz ;)

Napisano

Heh, otarcie nie w moim wykonaniu, a znajomego, od którego kupiłem tego SIDa w mega promocji, nawet się nie będę przyznawał za ile :P

Ponoć go auto lekko zahaczyło, rozwalił koła no i amorem zaciągnął po asfalcie :/ Na szczęście, górne lagi się zachowały nienaruszone :)

Chociaż i tak w stosunku do mojej wcześniejszej Reby Race to najbardziej odczuwam zmianę... na Pushlocka - super zabawka, działa w systemie 0-1, a nie jak PopLock, gdzie odblokowanie manetki nie zawsze zaskakiwało "od razu"

Napisano

kamil13342: cóż więcej dodać, ja się cieszyłem jak małe dziecko, jak mi ten PushLock w ręce wpadł, i ta myśl, że on kosztuje AŻ 150zł :D

A najlepsza zabawa, żeby to pod siebie ustawić, w końcu PushLock ma 3 punkty rotacji:

1. obejma - kierownica,

2. manetka - obejma

3. dźwignia zmiany - manetka(!!!!)

Tak, jestem z tych , tzw. "upierdliwców", i musiałem zobaczyć, jak to jest w środku zbudowane, a i linkę(była troche sfatygowana) dużo łatwiej było mi tak przełożyć. Jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że ta dźwigienka jest zamontowana z obu stron takich "zębatkach-gwiadeczkach, które widać po odkręceniu śrub z każdej strony manetki - dzięki temu możemy sobie to jeszcze lepiej ustawić :D

W ogóle jestem zdania, że za taką cenę, jaką sie płaci w sklepie za nowego RockShoxa klasy SIDa czy Reby, to PushLock powinien albo być standardem, albo za dopłatą max 50zł.

Napisano

No co do syfu, to fakt, w Beskidzie Śląskim rowerek nie ma lekko ;D

Mix klamek i zacisków oceniam bardzo dobrze, nie ma żadnych problemów przy hamowaniu, nawet przy zjeździe z naszego Klimczoka :)

Mix spowodowany rozczarowaniem Dual Controlami M765, a że nowe i starsze klamki były w podobnych cenach, nawet starsze były gdzie niegdzie droższe, to wziąłem nowsze.

W sumie, to zdecydował system odpowietrzania - ten kubełek, co to się go wkręca, jest bardzo wygodny. Dodam, że zazwyczaj odpowietrzam od zacisku, na "przepchnięcie" wszystkiego właśnie do tego kubeczka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...