Marcinek666c4 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Siemano! Zastanawiam sie nad wymianą widelca w moim ostrym. Mój obecny widelec to stary itm spider, kupiłem go w komplecie z całym rowerem. Niestety nie wiem ile czasu używany był przez poprzedniego właściciela i jak był traktowany... Widelec w rozmiarze 1' a jego waga to mniej-więcej 650gr czyli nie należy do jakiś tam super lekkich. Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest z wytrzymałością takich karbonowych podzespołow? Często zdarza mi sie jeździć wysuniętym do przodu nad kierownicą (skidy, podjazdy, sciganie sie z samochodami) i boje sie że któregoś dnia widelec może pęknąć ze starości Słyszałem ostatnio że takie karbonowe podzespoły trza wymieniać co 2-3 lata Jak jest naprawde czy żeczywiście w nagły sposób mój stary wideł może strzelić i pozbawić mnie zębów czy raczej bedą jakies oznaki typu skrzypienie , pękniecia itp. które pozwolą w porę zorientować sie ze teraz trzeba wymienić? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.