Skocz do zawartości

[obręcze] Jakie niedrogie wyrać?

suckmycog

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Buduje nowy rower. Co prawda ostre koło, a nie szosa, ale obręcze to temat wspólny, a może szosowi koledzy mi pomogą :) W poprzednim OK miałem ciężkie stożki 890g czy coś koło tego. 2 raz tyle metalu na gapę wozić nie będę!!

Oto moje propozycje:

-Accent Roadrunner 570g

-Mavic CXP 22 507g (wklęsła)

-Mavic CXP 22 490g (wypukła)

-Alexrims ACE 18 495g

Chciałbym, aby onręcze były jak najniższe i najlżejsze, dlatego najbardziej podoba mi się model ACE 18 i jest cenowo kompromisem pomiędzy Accentem a Maviciem. Pytanie tylko, czy jest to obręcz szosowa? Jak będzie się w niej zachowywać szosowa opona? Co prawda ojciec ma je w crossie z oponkami 700x40c (w mojej ramie nawet się nie mieszczą xD), ale z 23-25c będzie też OK?

Etrto MAVICa szosowego to 622x15, a ACE to 22x17, Roadrunner to 622x13, czym jest to Etrto?

Może macie inne propozycje? Cena jak najniższa, to, że rozważam obręcze za 90zł, nie oznacza, że właśnie tyle na nie chcę wydać. Na tył chciałbym w ogóle obręcz bez rantu, o ile takie istnieją w tym rozmiarze, bo coś ciężko mi wypatrzeć.

EDIT:

Znalazłem jeszcze taką obręcz:

REMERX Sunbow 495g, ale przeraża mnie tylko 1 komora.

Roadrunnery to taka przykra ostateczność, pomóżcie dobrać coś lepszego :)

Najbardziej skłaniam się do MAVICów albo do ACE 18, ale kurcze one też są wysokie :icon_confused:

1. Kinlin XR-270 (ok 440 gram) albo XR19W (ok 405 gram) obie w okolicach 100 zł za szt.

2. Kinlin XR-200 albo IRD Cadence to najlżejsze z tanich obręczy (poniżej 390 gram)

3. Hed Belgium C3 albo Velocity A23 - obie w okolicach 420 - 430 gram, odpowiednio 320 i 220 zł za szt. i obie są szersze od standardowych obręczy bo mają 23 mm co akurat może Ci pasować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...