Skocz do zawartości

[opony] dwukierunkowe?

Tadeus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kupiłem sobie oponki khenda khan - na stronie jest o nich napisane "dwukierunkowe (przód i tył)".

Rozumiem, że oznacza to, że mogę je założyć jak chce. Jednak nigdzie nie piszą, co dostanę decydując się na któryś z kierunków. Profil nie jest w obie strony taki sam, więc różnica na pewno jest.

171346533549a6905b4a4de.jpg

Wbrew informacji, że są dwukierunkowe jest na nich jednak podstawowe oznaczenie "Direction --->"

Czy tu podobnie jak w większości innych opon oznacza to: Traction <---- Direction ----> Speed

Dodatkowo, czy podobnie jak w oponach innych marek zaleca się mieć przednią na speed a tylną odwrotnie na traction?

I co znaczy "przód i tył" przy opisie "dwukierunkowe"?

Generalnie wiem, ze są opony z zalecanym kierunkiem i bez zalecanego kierunku, ale te oznaczenia u kendy mnie przerastają :)

• Mod Team
Napisano

Nie inaczej, na przenie koło zakładamy ">>>" a na tylne "<<<", przy zetknięciu z podłożem owe wzory łapią odbicie lustrzane czyli przedni układ wspomoże hamowanie a tylny napędzanie ... teoretycznie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...