Tadeus Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Witam, kupiłem sobie oponki khenda khan - na stronie jest o nich napisane "dwukierunkowe (przód i tył)". Rozumiem, że oznacza to, że mogę je założyć jak chce. Jednak nigdzie nie piszą, co dostanę decydując się na któryś z kierunków. Profil nie jest w obie strony taki sam, więc różnica na pewno jest. Wbrew informacji, że są dwukierunkowe jest na nich jednak podstawowe oznaczenie "Direction --->" Czy tu podobnie jak w większości innych opon oznacza to: Traction <---- Direction ----> Speed Dodatkowo, czy podobnie jak w oponach innych marek zaleca się mieć przednią na speed a tylną odwrotnie na traction? I co znaczy "przód i tył" przy opisie "dwukierunkowe"? Generalnie wiem, ze są opony z zalecanym kierunkiem i bez zalecanego kierunku, ale te oznaczenia u kendy mnie przerastają
tobo Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Ja oponę ze zdjęcia założyłbym tak jak jest na przednie koło, odwróconą na tylne.
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2012 Mod Team Napisano 6 Września 2012 Nie inaczej, na przenie koło zakładamy ">>>" a na tylne "<<<", przy zetknięciu z podłożem owe wzory łapią odbicie lustrzane czyli przedni układ wspomoże hamowanie a tylny napędzanie ... teoretycznie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.