Swisstack Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Witam, kupiłem sakwy Crosso Dry Big, leżą już u mnie w domu, teraz tylko muszę mieć do nich bagażnik. I tu pojawia się pytanie: Czy to się nada? Chodzi mi konkretnie o to, czy przyjmie on sakwy, z mocowaniem do ramy roweru i tak pewnie będę się musiał nagłowić, bo mam strasznie małą (17"). Będę ucieszony na każdą odpowiedź;]
karolg Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Cześć Bagażnik pod sakwy crosso musi mieć mocowanie na dole, takie jak na zdjęciu. Chodzi o to ucho za które zaczepia się dolny hak w tych sakwach. A co do małego rozmiary ramy to nie ma chyba znaczenia, może byc nawet łatwiej zmieścić bagażnik, bo górny widelec jest bardziej poziomo, przez co nad kołem z przodu jest więcej miejsca. pzdr
bigos97 Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Proponuję zakupić oryginalny bagażnik Crosso pod sakwy. Ewentualnie jeżeli budżet niższy coś znajdziemy
mklos1 Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Czy to się nada? Nie, gdyż pręty nie idą prostopadle do pionu i nie ma gdzie zaczepić haka. Oczka do haków można dokupić na Allegro, ale ostatnio jest jakiś deficyt...
KamilN Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 i tak trzeba uwazac, bo nawet majac oryginalny bagaznik crosso, w sakwach po 5kg bagazu i jezdzac po asfalcie przez 5 dni 400km udalo sie przetrzec warstwe z "tego sliskiego materialu" do tkaniny, przy dolnym haku, i producent uznal, ze to jest niewlasciwe uzytkowanie, moja wina ze luzny hak w czasie jazdy sie przemieszcza i moge sobie kupic latki. oczywiscie sakwy byly wyregulowane i zamontowane prawidlowo. taka tam przestroga. osobiscie sie zrazilem do tak polecanego produktu, bo nie dal rady lajtowemu tygodniowi na asfaltach, bo szutry to bylop moze 20km w czasie calego wypadu. a podejscie producenta... przemilcze. fotki do wgladu.
Tadeus Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Panowie, Nie chcę się czepiać, ale zalinkowany przez autora tematu bagażnik oczka na dolny hak jak najbardziej ma. Inna sprawa, ze wyglądają na dziwnie wąskie...
mklos1 Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Jeżeli kross zrobił je takie same jak w moim Trans Alpie to są za małe.
rozbujnik Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Mam taki sam bagaznik i te same sakwy. Trzeba go troche zmodyfikowac, ale potem jest wszystko w porzadku, nigdy nie wypiela mi sie sakwa itp... Oczka oryginalne wywalamy, kupujemy za ok 10 zl te od crosso. Teraz w tej blaszce, ktora sie przykreca, wywiercamy druga dziurke, tak aby pasowal rozstaw. Przykrecamy i mocujemy sakwy . Pozdro
Tadeus Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 No dobra, jesli tak jest, a autor faktycznie chce kupic nowy bagaznik to lepiej zeby od razu kupil porzadny, niz musial potem do niego dorabiac oczka i cos wiercić Mój najtanszy no-name ma odpowiednie oczka
rozbujnik Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Oczek nie dorabiasz, kupujesz te od crosso i tyle... Wywiercenie dwóch otworów też raczej nie powinno byc problemem. A sam bagażnik jest solidny, nie ma wystających śrub itp, które mogłyby uszkodzić sakwy. Do tego jest tani.
delmis Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 i tak trzeba uwazac, bo nawet majac oryginalny bagaznik crosso, w sakwach po 5kg bagazu i jezdzac po asfalcie przez 5 dni 400km udalo sie przetrzec warstwe z "tego sliskiego materialu" do tkaniny, przy dolnym haku, i producent uznal, ze to jest niewlasciwe uzytkowanie, moja wina ze luzny hak w czasie jazdy sie przemieszcza i moge sobie kupic latki. oczywiscie sakwy byly wyregulowane i zamontowane prawidlowo. taka tam przestroga. osobiscie sie zrazilem do tak polecanego produktu, bo nie dal rady lajtowemu tygodniowi na asfaltach, bo szutry to bylop moze 20km w czasie calego wypadu. a podejscie producenta... przemilcze. fotki do wgladu. Może jednak miałeś coś nie tak zamontowane? Osobiście mam ten zestaw i przeżył ze mną podróż coś koło 500 km w tym ze 100km w błocie po sakwy. Żadnego przetarcia nie ma jedynie ogólne porysowana jest
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.