Skocz do zawartości

[bagażnik tylny] Kross do sakw Crosso Dry Big, Author Traction

Swisstack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kupiłem sakwy Crosso Dry Big, leżą już u mnie w domu, teraz tylko muszę mieć do nich bagażnik. I tu pojawia się pytanie:

Czy to się nada?

Chodzi mi konkretnie o to, czy przyjmie on sakwy, z mocowaniem do ramy roweru i tak pewnie będę się musiał nagłowić, bo mam strasznie małą (17"). Będę ucieszony na każdą odpowiedź;]

Napisano

Cześć

Bagażnik pod sakwy crosso musi mieć mocowanie na dole, takie jak na zdjęciu. Chodzi o to ucho za które zaczepia się dolny hak w tych sakwach.

A co do małego rozmiary ramy to nie ma chyba znaczenia, może byc nawet łatwiej zmieścić bagażnik, bo górny widelec jest bardziej poziomo, przez co nad kołem z przodu jest więcej miejsca.

pzdr

post-158003-0-49464700-1346962239_thumb.jpg

Napisano
Czy to się nada?

Nie, gdyż pręty nie idą prostopadle do pionu i nie ma gdzie zaczepić haka. Oczka do haków można dokupić na Allegro, ale ostatnio jest jakiś deficyt...

Napisano

i tak trzeba uwazac, bo nawet majac oryginalny bagaznik crosso, w sakwach po 5kg bagazu i jezdzac po asfalcie przez 5 dni 400km udalo sie przetrzec warstwe z "tego sliskiego materialu" do tkaniny, przy dolnym haku, i producent uznal, ze to jest niewlasciwe uzytkowanie, moja wina ze luzny hak w czasie jazdy sie przemieszcza i moge sobie kupic latki. oczywiscie sakwy byly wyregulowane i zamontowane prawidlowo. taka tam przestroga. osobiscie sie zrazilem do tak polecanego produktu, bo nie dal rady lajtowemu tygodniowi na asfaltach, bo szutry to bylop moze 20km w czasie calego wypadu. a podejscie producenta... przemilcze. fotki do wgladu.

Napisano

Panowie,

Nie chcę się czepiać, ale zalinkowany przez autora tematu bagażnik oczka na dolny hak jak najbardziej ma. Inna sprawa, ze wyglądają na dziwnie wąskie...

Napisano

Mam taki sam bagaznik i te same sakwy. Trzeba go troche zmodyfikowac, ale potem jest wszystko w porzadku, nigdy nie wypiela mi sie sakwa itp...

Oczka oryginalne wywalamy, kupujemy za ok 10 zl te od crosso. Teraz w tej blaszce, ktora sie przykreca, wywiercamy druga dziurke, tak aby pasowal rozstaw. Przykrecamy i mocujemy sakwy ;).

Pozdro

Napisano

No dobra, jesli tak jest, a autor faktycznie chce kupic nowy bagaznik to lepiej zeby od razu kupil porzadny, niz musial potem do niego dorabiac oczka i cos wiercić :)

Mój najtanszy no-name ma odpowiednie oczka :)

Napisano

Oczek nie dorabiasz, kupujesz te od crosso i tyle... Wywiercenie dwóch otworów też raczej nie powinno byc problemem. A sam bagażnik jest solidny, nie ma wystających śrub itp, które mogłyby uszkodzić sakwy. Do tego jest tani.

Napisano

i tak trzeba uwazac, bo nawet majac oryginalny bagaznik crosso, w sakwach po 5kg bagazu i jezdzac po asfalcie przez 5 dni 400km udalo sie przetrzec warstwe z "tego sliskiego materialu" do tkaniny, przy dolnym haku, i producent uznal, ze to jest niewlasciwe uzytkowanie, moja wina ze luzny hak w czasie jazdy sie przemieszcza i moge sobie kupic latki. oczywiscie sakwy byly wyregulowane i zamontowane prawidlowo. taka tam przestroga. osobiscie sie zrazilem do tak polecanego produktu, bo nie dal rady lajtowemu tygodniowi na asfaltach, bo szutry to bylop moze 20km w czasie calego wypadu. a podejscie producenta... przemilcze. fotki do wgladu.

Może jednak miałeś coś nie tak zamontowane? Osobiście mam ten zestaw i przeżył ze mną podróż coś koło 500 km w tym ze 100km w błocie po sakwy. Żadnego przetarcia nie ma jedynie ogólne porysowana jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...