rkopec16 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Bo według mnie resory to są w żukach i podobnych, a nie w rowerach Ciekawi mnie wasze zdanie na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 a kto tak mówi na amortyzatory resory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 a kto tak mówi na amortyzatory resory? tacy, którzy mają resory w bryczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Jest sporo osób które się słabo znają i tak je nazywają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Resor nie pracuje jak amortyzator... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Taka parafraza... Ja słyszałem też określenie "teleskopy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie wiem, gdzie spotkałeś się z takim określeniem, ale na pewno tu na forum amortyzatora nikt tak nie nazwie. De facto amortyzator to nie sam amortyzator (tłumik), a sprężyna (pełniąca funkcję resorującą) oraz tłumik (pełniący funkcję tłumiącą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie będę powielał tego co na napisał Fenthin. Od siebie dodam tylko że resory piórowe, bo takie zapewne na myśli miał autor, można oprócz żuka i podobnych, spotkać na przykład w Corvette Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Określenia resor używają głowni ludzie starsi z tego co zauważyłem i im sie nie dziwie. W rowerze jest i resor i amortyzator ( a przynajmniej być powinien) wiec najszczęśliwiej używać określenia widelec A resorowi w corvette bliżej do zawiechy z kaszlaka tudzież malucha niż żuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil13342 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Resory i teleskopy to według niektórych synonimy do amortyzatora. Moi mało obeznani w sprawach rowerowych koledzy tak mówią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Teleskopy było określeniem z którym spotykałem się często koło 2-giej podstawówki(rok 98). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie są nazywane resorami. tacy, którzy mają resory w bryczce Więc sam sobie odpowiedziałeś. Nie wiem tylko po co w takim razie ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.