Tomciaz Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 E, od Puszczy Zielonki idzie jakaś mżawka. I wieje. Kurdę, późna jesień normalnie, światło palić trzeba. Zimno pół biedy, ale ten deszcz i wiatr... EDIT: straciłem z oczu Dziewiczą Górę, ergo pada. Ech... a tak bym pocisnął...
krezel Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 wlasnie wrocielm nikogo nie znalazlem:( bede was gonil jutro to pojezdzimy;) pogoda byla znosna
Tomciaz Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Wtem, w godzinach wieczornych, niebo się rozpogodziło. Zaiste jutro może być ładnie... albo nie . Jeżeli będzie inicjatywa w dniu jutrzejszym - z radością się podłączę
Tomciaz Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Czy dzisiaj ktoś się organizuje z treningiem? Wiem że jest wolne, ale może jednak? Jeżeli ktoś byłby zainteresowany czarnym szlakiem rowerowym to zapraszam na róg ulic Baraniaka i Jana Pawła II (Malta) ok. godziny 16.15. Tempo ok 18-22km/h, bez faszyzmu. Pozdrower! EDIT: Cel: Pobiedziska i z powrotem. Zapraszam
Xanthana Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Mieszkam w poznaniu od 2 tygodni, prawie codziennie mogę znaleźć czas na wycieczkę rowerową, 1410602 to mój nr gg, proszę o kontakt zainteresowane osoby. najbardziej interesują mnie rekreacyjne wycieczki, nie zależy mi na wyścigach. Rowerem jeżdżę dość często, mam górski. Pozrdawiam
Mod Team michuuu Napisano 7 Lipca 2012 Mod Team Napisano 7 Lipca 2012 Ktoś z forum? http://www.epoznan.pl/news-news-33722-Wypadek_rowerzystow_nad_Malta
michalbike Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Ktoś z forum? Wypadek rowerzystów nad Maltą - epoznan.pl - Pierwszy Portal Poznania A no owszem, uczestniczyłem w wypadku. Szczęściem w nieszczęściu wyszedłem, powiedzmy, cało z wypadku. Obtarte łokcie i zbity czworogłowy nad kolanem. Uznany za sprawcę - zabrany przez pogotowie, nietrzeźwy (jechał w takim stanie do pracy). Zdarzenie miało miejsce przy restauracji Iguana nad Maltą. Została mi zajechana droga. Rower (szosówka) nie do użytku: główka ramy odleciała, widelec karbonowy porysowany, koło skrzywione, siodło podarte, plus inne. Od razu też poinformuję, bo różne pytania mogą się pojawić. Do zdarzenia doszło przy prędkości około 22-24km/h (tak, tyle jechałem szosówką, ot taki spokojny, sobotni wyjazd na rower), więc nie uprawiałem wyścigów.
Mod Team michuuu Napisano 7 Lipca 2012 Mod Team Napisano 7 Lipca 2012 Mistrzu w jakim wieku? Problemy z władzą czy ludzie widzieli zdarzenie i obyło się bez problemów.
michalbike Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Mistrzu w jakim wieku? Problemy z władzą czy ludzie widzieli zdarzenie i obyło się bez problemów. Wiek: mój 23 lata, drugi coś koło 40 lat. Świadków raczej nie było, ludzie pojawili się dopiero po pewnym czasie wokół nas. Problemów nie było jak na razie: gość wykonał manewr niespodziewanie, ponadto powinien mi ustąpić (skręcał, miał mnie z prawej strony), był nietrzeźwy. Mimo oporów ostatecznie przyznał się do winy i mandat przyjął. Sprawa jest świeża, więc na ten czas nic więcej nie wiadomo. Wiem tyle, że na razie jestem bez szosówki
PoleK Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 jak był pijany to nei ma dyskusji i jest uznany winnym nieodwolalnie tak naprawdę. Tak jest na drodze, na rowerze tez. Dobrze ze ok:)
dejvid90 Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Witam Praktycznie codziennie wychodzę na rower na co najmniej godzinkę i szukam chętnych osób na wspólną jazdę Mam 21 lat, więc najlepiej aby to były osoby w wieku 18-2x lat, tak aby różnica wieku nie powodowała milczenia Mieszkam w dzielnicy Stare Miasto. W towarzystwie jeżdżę zupełnie rekreacyjnie, nie interesują mnie wyścigi. Trasy różne - po mieście i poza nim, kwestia ustalenia. Chętnych zapraszam na priv na forum lub na gg 6945345 (najczęściej niewidoczny). Gwarantuję miłe towarzystwo
miskov17 Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Swoją drogą może w końcu zrobią porządek nad maltą, w słoneczne dni panuje tam całkowita "wolna amerykanka" i nawet na teoretycznej drodze przy malta ski jest masakra, nie wspominając o dalszej "szerokiej" części. Nie jeżdżę tam często bo jest po prostu nieprzyjemnie i niebezpiecznie, kiedyś tam dojdzie w końcu do prawdziwego nieszczęścia. michalbike, co dalej z odszkodowaniem za sprzęt i ew. zdrowie? Sąd?
michalbike Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 michalbike, co dalej z odszkodowaniem za sprzęt i ew. zdrowie? Sąd? Pozostaje walczyć o odszkodowanie za sprzęt, bo ze zdrowiem raczej OK. Prawdopodobnie skończy się w sądzie, ale to pokażą najbliższe dni/tygodnie.
julaswdx Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 Taka mała prośba do Was Panowie. Szukam kogoś z bezprzewodowym licznikiem sigmy z dts'em, modele BC-1106 DTS, BC-1606 DTS, BC-1606 DTS+ Cad, BC-1706 HR STS, BC-2206 MHR DTS. Przestał mi licznik pokazywać prędkość, nawet po wymianie baterii w czujniku, chociaż czujnik nadal pika po pzekęceniu kołem. Chciałbym sprawdzić u kogoś na innym czujniku czy będzie działać. Da ktoś na dosłownie 10-20 metrów przełożyć swój czujnik na mój rower żebym sobie sprawdził czy to wina czujnika?
nikodem Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 Taka mała prośba do Was Panowie. Szukam kogoś z bezprzewodowym licznikiem sigmy z dts'em, modele BC-1106 DTS, BC-1606 DTS, BC-1606 DTS+ Cad, BC-1706 HR STS, BC-2206 MHR DTS. Przestał mi licznik pokazywać prędkość, nawet po wymianie baterii w czujniku, chociaż czujnik nadal pika po pzekęceniu kołem. Chciałbym sprawdzić u kogoś na innym czujniku czy będzie działać. Da ktoś na dosłownie 10-20 metrów przełożyć swój czujnik na mój rower żebym sobie sprawdził czy to wina czujnika? Mam sam 1106 licznik bez żadnego mocowania "goły licznik nie wiem jak z baterią na wyświetlaczu widać cyferki itp ale po zamontowaniu w uchwyt może okazać się na skraju wyczeprania Z pożyczeniem na gadu 8014739 lub e-mail k92.adas@gmail.com na forum nie zaglądam codziennie
dobols Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Podepnę się pod temat. Od 1 sierpnia mam urlop i planuję jakąś wycieczkę rowerową tak około 80km. Codziennie robię dystans Minikowo-Janikowo-Minikowo pi razy drzwi 28km. Moja prędkość 18-25km/h wiek 30lat jeśli dla kogoś ma to znaczenie. Jakieś propozycje,chętni może większą grupką. Jestem Ratownikiem więc mogę czuwać nad bezpieczeństwem jeśli pojedziemy w większej grupie.
Tomciaz Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 Witam. Jeżeli byliby chętni pojeździć dookoła Malty we wtorek 24 lipca to zapraszam o godzinie 18 koło źródełka. Godzinka, dwie spokojnego kręcenia (18-20 km/h), bez faszyzmu, gadka-szmatka mile widziana . Zainteresowani niech wypatrują czarno-czerwonego Krossa z RKami na felgach (naklejka fr na rurze podsiodłowej). Miejsce - przy źródełku . Pozdrawiam!
Tomciaz Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 No i nikogo nie było, ale natężenie ruchu porównać można do alei Niepodległości w godzinach szczytu. Dlatego poleciałem do Wierzenicy .
Color Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Od 1 sierpnia mam urlop i planuję jakąś wycieczkę rowerową tak około 80km. Ja też tak jakoś mam urlop, ale taką wycieczkę można zrobić w jakiś weekend, np. w najbliższy, pod warunkiem, że zaby z nieba nie będą leciały. Co Ty na to? Wstępnie myśłałem o trasie wzdłuż Warty do Puszczykowa, szlakami żółtym i zielonym do Rosnówka, przez Dymaczewo, Górkę, Jezioro Góreckie z powrotem do Puszczykowa i nad Wartą (albo asfaltem) do Poznania. Pełen lajt i żadnego ścigania Może ktoś jeszcze z Growi tu zagląda?
Volt Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Podepnę się pod temat. Od 1 sierpnia mam urlop i planuję jakąś wycieczkę rowerową tak około 80km. Codziennie robię dystans Minikowo-Janikowo-Minikowo pi razy drzwi 28km. Moja prędkość 18-25km/h wiek 30lat jeśli dla kogoś ma to znaczenie. Jakieś propozycje,chętni może większą grupką. Jestem Ratownikiem więc mogę czuwać nad bezpieczeństwem jeśli pojedziemy w większej grupie. Witam, jak by pasowało mogę w weekend 4-5 sierpnia zrobić wypad. Robię po 60 km już na luzie czas na 80 ;] najbardziej pasuje mi przed południem wystartować żeby wrócić na obiad do domku żonka dziecko itd ;p wiek również 30 lat jak co pisz pozdrawiam
Xanthana Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Hmm.. a może 27-29 ktoś ma czas i chęć na wycieczkę właśnie z Pzn w okolice
Color Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Hmm.. a może 27-29 ktoś ma czas i chęć na wycieczkę właśnie z Pzn w okolice Patrz 2 posty wyżej naprawdę nikt nie ma ochoty na ~80-90km wycieczkę w niedzielę? Wyjazd myślę, że najpózniej o 10.00. A skąd to już kwestia dogadania.
michac Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Witam! W niedzielę mogę śmigać, dystans obojętny, może być asfalt/ teren. Moje gg: 7678614
Topa Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Widzę że się zgadujecie na dłuższą trasę, zajrzyjcie tu http://www.forumrowerowe.org/topic/117825-wssr-ttr-nsr-zsr-dluzsze-wypady-jednodniowe/page__gopid__1110439?do=findComment&comment=1110439 może ktoś będzie zainteresowany, co prawda dystans ma być ciut większy, ale jak robicie na luzie 60 to nawet 200 się zrobi
gemba1993 Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 ktoś chętny na śmiganie nad warte lub na Strzeszyn ? ok godziny 16 ? tak na luzie i żeby posiedzieć z godzinke nad jeziorem lub nad wartą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.