Skocz do zawartości

[poznań] szukam kogoś do wspólnego pedałowania

tobiasz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

E, od Puszczy Zielonki idzie jakaś mżawka. I wieje. Kurdę, późna jesień normalnie, światło palić trzeba. Zimno pół biedy, ale ten deszcz i wiatr...

EDIT: straciłem z oczu Dziewiczą Górę, ergo pada. Ech... a tak bym pocisnął...

Napisano

Wtem, w godzinach wieczornych, niebo się rozpogodziło. Zaiste jutro może być ładnie... albo nie :P. Jeżeli będzie inicjatywa w dniu jutrzejszym - z radością się podłączę :)

Napisano

Czy dzisiaj ktoś się organizuje z treningiem? Wiem że jest wolne, ale może jednak? :)

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany czarnym szlakiem rowerowym to zapraszam na róg ulic Baraniaka i Jana Pawła II (Malta) ok. godziny 16.15. Tempo ok 18-22km/h, bez faszyzmu. Pozdrower!

EDIT: Cel: Pobiedziska i z powrotem. Zapraszam :)

Napisano

Mieszkam w poznaniu od 2 tygodni, prawie codziennie mogę znaleźć czas na wycieczkę rowerową, 1410602 to mój nr gg, proszę o kontakt zainteresowane osoby. najbardziej interesują mnie rekreacyjne wycieczki, nie zależy mi na wyścigach. Rowerem jeżdżę dość często, mam górski. Pozrdawiam

• 4 tygodnie później...
Napisano

A no owszem, uczestniczyłem w wypadku. Szczęściem w nieszczęściu wyszedłem, powiedzmy, cało z wypadku. Obtarte łokcie i zbity czworogłowy nad kolanem. Uznany za sprawcę - zabrany przez pogotowie, nietrzeźwy (jechał w takim stanie do pracy). Zdarzenie miało miejsce przy restauracji Iguana nad Maltą. Została mi zajechana droga.

Rower (szosówka) nie do użytku: główka ramy odleciała, widelec karbonowy porysowany, koło skrzywione, siodło podarte, plus inne.

Od razu też poinformuję, bo różne pytania mogą się pojawić. Do zdarzenia doszło przy prędkości około 22-24km/h (tak, tyle jechałem szosówką, ot taki spokojny, sobotni wyjazd na rower), więc nie uprawiałem wyścigów.

Napisano

Mistrzu w jakim wieku?

Problemy z władzą czy ludzie widzieli zdarzenie i obyło się bez problemów.

Świadków raczej nie było, ludzie pojawili się dopiero po pewnym czasie wokół nas.

Problemów nie było jak na razie: gość wykonał manewr niespodziewanie, ponadto powinien mi ustąpić (skręcał, miał mnie z prawej strony), był nietrzeźwy. Mimo oporów ostatecznie przyznał się do winy i mandat przyjął. Sprawa jest świeża, więc na ten czas nic więcej nie wiadomo. Wiem tyle, że na razie jestem bez szosówki :confused:

Napisano

jak był pijany to nei ma dyskusji i jest uznany winnym nieodwolalnie tak naprawdę. Tak jest na drodze, na rowerze tez.

Dobrze ze ok:)

Napisano

Witam :)

Praktycznie codziennie wychodzę na rower na co najmniej godzinkę i szukam chętnych osób na wspólną jazdę :) Mam 21 lat, więc najlepiej aby to były osoby w wieku 18-2x lat, tak aby różnica wieku nie powodowała milczenia ;) Mieszkam w dzielnicy Stare Miasto. W towarzystwie jeżdżę zupełnie rekreacyjnie, nie interesują mnie wyścigi. Trasy różne - po mieście i poza nim, kwestia ustalenia. Chętnych zapraszam na priv na forum lub na gg 6945345 (najczęściej niewidoczny). Gwarantuję miłe towarzystwo ;)

Napisano

Swoją drogą może w końcu zrobią porządek nad maltą, w słoneczne dni panuje tam całkowita "wolna amerykanka" i nawet na teoretycznej drodze przy malta ski jest masakra, nie wspominając o dalszej "szerokiej" części. Nie jeżdżę tam często bo jest po prostu nieprzyjemnie i niebezpiecznie, kiedyś tam dojdzie w końcu do prawdziwego nieszczęścia.

michalbike, co dalej z odszkodowaniem za sprzęt i ew. zdrowie? Sąd?

Napisano

michalbike, co dalej z odszkodowaniem za sprzęt i ew. zdrowie? Sąd?

Pozostaje walczyć o odszkodowanie za sprzęt, bo ze zdrowiem raczej OK. Prawdopodobnie skończy się w sądzie, ale to pokażą najbliższe dni/tygodnie.

Napisano

Taka mała prośba do Was Panowie. Szukam kogoś z bezprzewodowym licznikiem sigmy z dts'em, modele

BC-1106 DTS, BC-1606 DTS, BC-1606 DTS+ Cad, BC-1706 HR STS, BC-2206 MHR DTS. Przestał mi licznik pokazywać prędkość, nawet po wymianie baterii w czujniku, chociaż czujnik nadal pika po pzekęceniu kołem. Chciałbym sprawdzić u kogoś na innym czujniku czy będzie działać. Da ktoś na dosłownie 10-20 metrów przełożyć swój czujnik na mój rower żebym sobie sprawdził czy to wina czujnika?

Napisano

Taka mała prośba do Was Panowie. Szukam kogoś z bezprzewodowym licznikiem sigmy z dts'em, modele

BC-1106 DTS, BC-1606 DTS, BC-1606 DTS+ Cad, BC-1706 HR STS, BC-2206 MHR DTS. Przestał mi licznik pokazywać prędkość, nawet po wymianie baterii w czujniku, chociaż czujnik nadal pika po pzekęceniu kołem. Chciałbym sprawdzić u kogoś na innym czujniku czy będzie działać. Da ktoś na dosłownie 10-20 metrów przełożyć swój czujnik na mój rower żebym sobie sprawdził czy to wina czujnika?

Mam sam 1106 licznik bez żadnego mocowania "goły licznik :)

nie wiem jak z baterią na wyświetlaczu widać cyferki itp :P ale po zamontowaniu w uchwyt może okazać się na skraju wyczeprania :)

Z pożyczeniem na gadu 8014739 lub e-mail :P k92.adas@gmail.com

na forum nie zaglądam codziennie :P

Napisano

Podepnę się pod temat.

Od 1 sierpnia mam urlop i planuję jakąś wycieczkę rowerową tak około 80km.

Codziennie robię dystans Minikowo-Janikowo-Minikowo pi razy drzwi 28km.

Moja prędkość 18-25km/h wiek 30lat jeśli dla kogoś ma to znaczenie.

Jakieś propozycje,chętni może większą grupką. Jestem Ratownikiem więc mogę czuwać nad bezpieczeństwem jeśli pojedziemy w większej grupie.

Napisano

Witam. Jeżeli byliby chętni pojeździć dookoła Malty we wtorek 24 lipca to zapraszam o godzinie 18 koło źródełka. Godzinka, dwie spokojnego kręcenia (18-20 km/h), bez faszyzmu, gadka-szmatka mile widziana :). Zainteresowani niech wypatrują czarno-czerwonego Krossa z RKami na felgach (naklejka fr na rurze podsiodłowej). Miejsce - przy źródełku . Pozdrawiam!

Napisano

No i nikogo nie było, ale natężenie ruchu porównać można do alei Niepodległości w godzinach szczytu. Dlatego poleciałem do Wierzenicy :).

Napisano

Ja też tak jakoś mam urlop, ale taką wycieczkę można zrobić w jakiś weekend, np. w najbliższy, pod warunkiem, że zaby z nieba nie będą leciały. Co Ty na to?

Wstępnie myśłałem o trasie wzdłuż Warty do Puszczykowa, szlakami żółtym i zielonym do Rosnówka, przez Dymaczewo, Górkę, Jezioro Góreckie z powrotem do Puszczykowa i nad Wartą (albo asfaltem) do Poznania. Pełen lajt i żadnego ścigania ;)

Może ktoś jeszcze z Growi tu zagląda?

Napisano

Podepnę się pod temat.

Codziennie robię dystans Minikowo-Janikowo-Minikowo pi razy drzwi 28km.

Moja prędkość 18-25km/h wiek 30lat jeśli dla kogoś ma to znaczenie.

Jakieś propozycje,chętni może większą grupką. Jestem Ratownikiem więc mogę czuwać nad bezpieczeństwem jeśli pojedziemy w większej grupie.

Witam,

jak by pasowało mogę w weekend 4-5 sierpnia zrobić wypad. Robię po 60 km już na luzie czas na 80 ;] najbardziej pasuje mi przed południem wystartować żeby wrócić na obiad do domku żonka dziecko itd ;p wiek również 30 lat jak co pisz pozdrawiam

Napisano

Hmm.. a może 27-29 ktoś ma czas i chęć na wycieczkę właśnie z Pzn w okolice

Patrz 2 posty wyżej

naprawdę nikt nie ma ochoty na ~80-90km wycieczkę w niedzielę? Wyjazd myślę, że najpózniej o 10.00. A skąd to już kwestia dogadania.

Napisano

ktoś chętny na śmiganie nad warte lub na Strzeszyn ? ok godziny 16 ? tak na luzie i żeby posiedzieć z godzinke nad jeziorem lub nad wartą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...