Skocz do zawartości

[Oświetlenie] mocowanie do kierownicy Kelly's

porschelukas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Posiadam lampkę przednią Kelly's RHL-09 i mocowanie do niej, BK-12 jednak oczko w uchwycie jest zbyt duże na moja kierownicę. Nie bardzo wiem gdzie szukać i czy da się w ogóle znaleźć pasujące mocowanie z mniejszym oczkiem. Szukać moge niby w sklepach rowerowych, ale nie bardzo mam na to czas i pieniądze, żeby zjezdzić całe miasto. Parzyłem po Allegro, ale też nic nie z znalazłem.

Proszę o jakieś podpowiedzi;)

Napisano

Jeśli nie miałeś gumowych podkładek w zestawie, wytnij sobie paski z dętki i podłóż pod obejmę. Ewentualnie, jeśli to niewielka różnica, owiń kilkukrotnie kierownicę w tym miejscu taśmą izolacyjną.

Napisano

Dzięki za zainteresowanie tematem, mam jedną podkładkę z zestawu, ale to zbyt mało, faktycznie chyba najlepszy będzie sposób z dorobieniem własnych podkładek;) chociaż szczelina to 5 mm minimum z każdej strony.

Napisano

Po taśmie zostanie dużo kleju i brudu jak będziesz kiedyś to zdejmował, więc najlepiej będzie to zrobić z dętki. Ewentualnie jeśli nie zależy Ci na estetyce, to rękawice jednorazowe (np. latekstowe) też się nadadzą. Owijasz, zakładasz uchwyt, docinasz to co wystaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...