TrueFaith Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Jak mówiłem na razie nie gdybam, dzisiaj zsunę te metalowe opaski sprężynowe z uszczelek i zobaczymy jak będzie chodzić. Jeśli źle, to wiadomo, jeśli dobrze to kupię olej i wleję ciut pod uszczelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Widzę, że chcesz zdjąć te metalowe sprężynki i jak będzie działać dobrze to je zabrać. Nie rób tak, bo będzie Ci brud wchodzić do środka. Uszczelki mają trzymać tak dobrze i tj. ich zaleta, a nie wada. Problemem jest brak smarowania. Rozbierz go, tzn. odłącz golenie górne od dolnych. Operacja jest prosta, a w tym amortyzatorze to chyba bez różnicy póki nie będziesz ruszać komór. Przesmaruj uszczelki od środka i będzie wszystko ładnie. Ty robisz wszystko p swojemu, a nie słuchasz się co tutaj Ci inni radzą. Jeżeli chcesz tak robić to po co się tutaj wypowiadasz? Dodatkowo chyba przesadziłem ze spuszczaniem powietrza, miałem tam 10 atmosfer i spuściłem dość dużo ^,^ Jednak będzie blokada to się nie będę obawiać. Jak to mamy rozumieć, bo obawiam się najgorszego? Czy Ty chcesz sobie na wpół włączoną blokada rekompensować za niskie ciśnienie w komorze powietrznej?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrueFaith Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Chodzi mi o uszczelki na górze, chyba nie muszę do tego amorka rozbierać. Jak będzie bez metalowych sprężynek działać a z nimi tak jak teraz to je przesmaruję a nie zdejmę. Chodzi mi o to że na asfalcie blokade załącze w razie by był za miękki, bo w terenie to spuszczenie się przydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Jeżeli zdejmiesz sprężynki z uszczelek to prawie tak samo jak byś jeździł bez nich. 200-300km i zatrzesz widelec i będziesz musiał rozbierać wiec jaki sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrueFaith Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Epic Fail, nie zrozumieć po tylu moim zdaniach. Chce zdjąć sprężynki, jeśli bez nich będzie to samo - uszkodzone coś w środku - odsyłam. Jeśli bez nich będzie w porzadku to znaczy że problemu mogę się pozbyć na własną rękę (olej wazelinowy bym już kupił) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 ale co Ci da zdjęcie sprężynek? oczywiście że nie będzie tarło, bo to uszczelka jest winna temu że trze, powinna być fabrycznie nasmarowana, nie możesz poprostu odesłać tego na gwarancje? jeżeli robisz to na własną rękę, to potem nam tutaj nie płacz że coś popsułeś i co masz z tym zrobić, po cholere kupowałeś nowy amortyzator jeżeli nie korzystasz z gwarancji? trzeba było kupić używke i wtedy sobie grzebać :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrueFaith Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Kupiłbym gdyby była używka Jaki problem jest w nasmarowaniu jej ? przecież żeby odchylić gumkę nie muszę rozbierać amortyzatora :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 w ciągu ostatnich 3 miesięcy było z 5 epiconów do wzięcia, więc nie mów że nie było używek... ale żeby odchylić, musisz użyć czegoś ostrego w miarę, możesz uszkodzić uszczelkę a czas jaki Ci zajmuje samo sprawdzenie sugeruje że 2 prawych rąk nie masz myślę że nawet ja bym odesłał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 A tak przy okazji jak za bardzo pogrzebiesz to mogą Ci po prostu nie uznać gwarancji;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrueFaith Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Źle się czułem dlatego się przeciągało. Zdjąłem sprężynki z uszczelek na czas testu (pierw oczyściłem dokładnie wszystko) tak jak myślałem bez tych zacisków nic nie piszczy. U mnie w serwisie nie ma takich olejów typu wazelinowy albo jakiś do amorków więc prosiłbym o link/nakierowanie na jakiś najtańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 kup zwykly smar stały i tam wpakuj... po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrueFaith Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Wcześniej mi odradzali, po za tym będzie widać na goleniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Wszystko będzie widać... tym bardziej olej/coś rzadkiego tak jak doradzali wyżej. Posmaruj to czymkolwiek albo odeślij, bo uznam Cie za trolla. Co się dzieje z tym forum...:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrueFaith Napisano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Ale chyba czarny smar będzie bardziej widać niż w zasadzie jasno-przeźroczysty olej. Jak byś czytał temat to smarowałem to różnymi rzeczami i nic to nie dało więc jak widać nie czymkolwiek. Dzisiaj zamówiłem olej wazelinowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 posmarowałbyś smarem łt i byłoby ok, i zauważą zarówno smar jak i olej, bo olej zrobi w środku papke, a smar będzie innego koloru, nie wiem gdzie widziałeś czarny smar, popularne łt, towoty itp. mają zielony/żółty/niebieski odcień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Są czarne smary. Kiedyś w marketówce swojej coś takiego miałem. Rozebrałem stery, a tam niespodzianka. Smar, którego trudno było się pozbyć i jakiś czarny. Syf taki, że szok. Najtańszy z najtańszych. Ciekawe czy to w ogóle smaruje, bo średnio śliski był. Po niedługim czasie zmieniłem go po tej operacji na rower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.