gambiting Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam! Posiadam Kellys'a Madmana Race-a 2012, z hamulcami Avid Elixir 5. Niestety przez własną głupotę udało mi się spalić obie tarcze i chciałbym je wymienić, serwis poleca mi tarcze dwuczęściowe - środek aluminiowy,tarcza stalowa. Mają dwie takie tarcze - albo Avidy Cleansweepy X, albo tarcze Hope - ale o ile podobno te pierwsze są przez nich polecane,to o drugich nic nie wiedzą oprócz konstrukcji. Więc stąd bierze się moja prośba - czy możecie mi doradzić,jak sprawują się te tarcze Hope, jak mają się w stosunku do Avidów? Albo być może wymienić na coś jeszcze innego? Bardzo proszę o pomoc. Tarcze o których mowa: Hope: Allegro Avidy X: Allegro (w dodatku proszę wziąć pod uwagę,że Avidy są znacznie droższe od Hope-ów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg000 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Zamontuj zwykle tarcze. IMHO tarcze plywajace to przerost formy nad trescia. Chwyt marketingowy zeby wyciagnac kase. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Tarcze na pająku nie są sztywne, są ciężkie, występuje fadding jak z Warszawy do Gdańska i w ogóle to nie hamuje... Chciałoby się może rzec ale tak nie jest. Z Hope nie miałem bezpośredniej styczności, tylko u znajomych, lecz są chwalone. Wadą tarcz 2 częściowych jest niekompatybilnosc z niektórymi zaciskami (trzeba te drugie piłować) i luzy na nitach jako jeden z objawów zużycia. Jeździłem jednak na Avidach X Clean Sweep, dobre tarcze ale gdybym miał wybierać to postawiłbym na Shimano. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg000 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie na marce sie skup tylko na wygladzie. Wiekszosc to ta sama stal z tej samej fabryki. Tarcze ktore maja wiecej metalu sa ciezsze ale moga lepiej odporowadzac cieplo i maja wieksza powierzchnie tarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ta podlinkowana tarcza (Hope) to standardowa wersja. W tej cenie lub nawet taniej dostaniesz Mono Mini Pro 80g (tylko w kolorze gunsmoke), ewentualnie Race X2, tez 80g (gunsmoke i czarna). Bardzo dobre tarcze, uzywam Mini Pro od dwoch sezonow. Nalezy pamietac, to oczym wspomnial ukaniex, w niektorych zaciskach jest ciasno. Avidow nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.