Tomash Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Kółeczka delikatne, wymagają drobnych poprawek i dobrego dotyku więc poszukuję serwisu, który posiada i co więcej, korzysta z głową z tensometru. Możecie coś polecić? Szukałem trochę po forum, ale znalazłem z grubsza tyle, żeby odpuścić PM Rider
DominikM Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Hmm to może Bogdan Jaworski na Pułaskiego ? Niejedne on już kółka szosowe na 18-20 szprychach dopieszczał i prostował . http://free.of.pl/j/jaworrower/firma.htm
Tomash Napisano 6 Września 2012 Autor Napisano 6 Września 2012 Kurde mieszkałem tam w pobliżu i kilkakrotnie ten sklepik mijałem, ale zawsze wyglądał mi na taki sklep, który zatrzymał się w czasie 20 lat temu W życiu bym nie powiedział, że tam taki fachura siedzi
MonoVan Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 kurczę ! mamy te same kółeczka! Napisz proszę, jak uda Ci się je wycentrować przyda się na przyszłość! Pozdro.
Andrew Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Tylne koło centrował mi gość na Pułaskiego - było krzywe zaraz po wyjściu z serwisu. Potem było tylko gorzej. I on ma centrownicę z czujnikami zegarowymi. Mimo wszystko spartolił. Inne tylne koło centrował "Długi" w PM Riderze. Dość długo było proste. Niestety ceny są kosmiczne(chyba 60zł za koło). Moim zdaniem najlepszy serwis jest w Sport Profit na Reymonta. Serwisant Tomek jest w wielu przypadkach po prostu niezastąpiony, najlepszy! Niestety nie miałem okazji sprawdzić jak radzi sobie z centrowaniem koła.
DominikM Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Mi koła zawsze składa Kuba - ale teraz pod Obornikami Śląskimi - są zwykle proste do momentu wyrwania nypla / szprychy
Artwro Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Nawiązując do Jawor Serwis z Pułskiego to że ktoś był dobrym kolarzem nie znaczy że musi znac się na naprawie rowerów,zwłaszcza że sklep nijak ma się do obecnych czasów.Dla mnie Harfa 25 zł na poczekaniu(po prośbie oczywiście).
GhOsTwrc Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Tomek ze sport profit z kolami radzi sobie swietnie. Z cala reszta rowniez
Tomash Napisano 24 Grudnia 2012 Autor Napisano 24 Grudnia 2012 Mi polecono w końcu immotion na Pilczyckiej, ale kół nie zrobiłem. Temat wróci, ale dopiero na wiosnę. Koła okazały się problematyczne, bo po obrocie kluczem szprycha skręca się w środku, a nie wkręca w piastę (charakterystyczna budowa piast I9 wyjaśni o co chodzi, a szprych wolałbym nie obracać kombinerkami :/). Amerykanie twierdzą, że sztywność koła nie zależy od naciągu, chyba że są już bardzo luźne, i że mam wiotkie osie. Przyjdzie nowa rama, zamontuję amor z osią 15 i zobaczymy. Niemniej jednak wydaje mi się, że charakterystyczne dzwonienie szprych w momencie kiedy staję na pedały to kwestia właśnie słabego naciągu, zwłaszcza że początkowo tego nie było.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.