Skocz do zawartości

[mostek kierownicy] zamiennik.

misiaczekm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem nowy rower Kelllys Loogan. Przy przykręcaniu kierownicy zerwał się gwint z górnej nakładki w mostku podczas przykręcania śruby.

to chyba ten tylko srebrny a góra główki czarna 44_05-1.jpg

noże ktoś ma sprzedać górę?! Może być srebrna :)

Kupiłem w zastępstwie drugi mostek firmy Zoom w nim znowu pękła na górnej nakładce część w którą wchodzi śruba.

P1080723.JPG

P1080726.JPG

Może ktoś ma uszkodzone części?

Proszę podajcie mi jakiś w miarę dobry zamiennik, którego nie uda mi się zniszczyć przy przykręcaniu śrubek

Napisano

1. Zdecydowanie mniej siły, tego nie trzeba przykręcać tak mocno, jak kół w samochodzie.

2. Zoom to szajs, nie dziw się więc, że go uszkodziłeś. Plus patrz pkt 1.

3. Musi być mostek regulowany?

Napisano

2i

Dziękuję za odpowiedź. Nie nie musi. Musi byc mocny (110kg wagi), choć w tym rowerze i tak cały ciężar mimo wszystko skierowany jest na siodło...

Ps. nie mogę znaleźć przycisku edytuj...

Znalazłem, ale już nie w starym poście... nie można na chwile do lodówki zajść... szkoda....

Proszę admina o udostępnienie moich zdjęć... zmiana s640 i s400 w linku na s144 zmniejszy ich wielkość.

Napisano

Na edycję masz kilka minut. Później tylko przez raport.

Z wpuszczanych wyboru wielkiego nie ma, jakieś Zoomy, Kalloy. I radzę skierować swoje oczy na tę drugą firmę. Możesz też kupić przejściówkę z mostka wpuszczanego 1" na ahead 1 1/8" i wtedy wybierzesz sobie mostek, jaki tylko chcesz.

I radzę przeczytać Regulamin. Nie cytujemy w całości ostatniego postu.

Napisano

Bardzo dziękuję i bardzo przepraszam. Co forum to inny obyczaj... jeszcze raz przepraszam.

Tu skasowałem cytowanie (od razu może zgłoszę błąd, że cytowanie pojawia się mimo wciśnięcia samego przycisku odpowiedz jak i zaznaczeniem cytuj w przeglądarce firefoksa)

Rura wpuszczana 25,4mm; kierownica również 25,4mm podany przykład w calach będzie dobry....? Tak dla pewności się pytam.

PS. Już wiem dlaczego są błędy. Firefoks przestał je sprawdzać.... ups...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...