lja6 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam Posiadam amortyzator przedni RS Dart3 niedawno zauważyłem w nim cieknący olej z śruby tłumienia w prawej goleni jednocześnie podczas przacy amortyzatora słychać przy powrocie goleni coś w rodzaju takiego szybkiego syknięcia, czy wie ktoś jaka jest tego przyczyna i jak to naprawić. Zastanawiałem się czy wymiana uszczelki przy śrubie tłumienia pomoże lub dokręcenie, jeśli ktoś miał styczność z takim problemem to proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2012 No widocznie cieknie ci olej z tłumika, trzeba by go wyciągną i zrobić serwis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lja6 Napisano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2012 A ten serwis można jakoś w własnym zakresie wykonać, jesli sięnie myle chodzi o wymiane jakiejś uszczelki jeśli tak to gdzie można taka dostać lub jeśli nie ja samą to zestaw serwisowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Września 2012 http://www.bike-components.de/bedienungsanleitungen/2011/rockshox/forks/rockshocks_technical-manual2007.pdf możesz sie wspomagać filmikami z YT. Uszczelki możesz kupić oryginały na gruby pieniądz lub sobie dosztukować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.