AntyIdiota Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Stoję przed szybkim wyborem kasku do max 300zł. Mma Giro E2, ale jest niewyogdny(za wąski nad skroniami oraz za twardy). Te wpadly mi w oko, ale nie wiem czy są warte uwagi. Kiedyś w sklepie przymierzyłem kask Lazera i wtedy zobaczyłem jak kask może być wygodny, normalnie S-klasa, ale nie znalazłem teraz podobnego mdoelu. Najbardziej z wyglądu pasuje mi ten MET Terra, czy MET też robi kaski na wąskie głowy tak jak Giro(tzn. właśnie to mi nie pasuje)? http://allegro.pl/okazja-nowy-kask-alpina-d-alto-le-i2591405248.html Fajna alpina Allegro 260gramów Allegro 330gramów Allegro 260 gramów Allegro 260 gramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Nikt ci tego na odległość nie powie, a jeżeli powie to i tak bym nie wierzył. Z kaskami jak z butami, trzeba przymierzyć przed zakupem i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Gdzie w Warszawie można kupić kaski BELL? Czy Bell robi kaski na szersze głowy, czy mniej więcej jak GIRO. Jak to jest z METem, bo podobno są głębokie? Problem z Giro jest taki, że mimo że mam głowę 57cm, a kask 55-59cm to jest niestabilny, a jak zacisnę trochę mocniej to ciśnie z boku. Czy Kaski Giro są względnie płytkie? Proszę o jakąś SUBIEKTYWNĄ wypowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenzo Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Uvex Xenova albo dołożyć parę złociszy i wziąć Rudy Zuma :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Ja Ci polecę speca propero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Ja polecę wizytę w Plusie na Zamiany, Airbike na KEN/Dereniowej, Skiteam na Karolkowej, ew. jakimś Bikemanie - i przymiarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Dzwoniłem opprócz to Plusa, nie mają tam bella, sprawdzę plusa. W którym z Airbików mają więcej modeli(który sklep jest większy) Dereniowa czy KEN? Szczególnie na tym mi zależy: WYPRZ-KASK BELL SEQUENCE CZARNY R.M (55-59cm) CR (2585808934) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Czy producent kasków zazwyczaj robi podobne(względem kształtu w środku do siebie kaski). Bo np. mógłbym przymierzyć inny model BELL i zaryzykować ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Wziąłem tegoroczny model MET Terra. Byłem w Snow and Surf, bardzo miła obsługa facet mi dał z 10 kasków do przymierzenia, w R99 też normalnie można było na spokojnie wszystko poprzymierzać, z 6-7 kasków(bo tylko METa sprzedają), a w Airbike'u na KEN mnie olano(nic się nie zmieniło w sumie, 4 lata temu było podobnie średnio), po 15 minutach zjawił się niezbyt zainteresowany facet nie dorastający do pięt swoim "profesjonalizmem" do poprzednich sprzedawców. Zapytałem jeszcze o dętkę, to praktycznie odwrócony coś tam się pytał o rozmiar tak że go zrozumieć nie można było, potem jak zapytałem o dętkę Turbo Tube Speca(uwaga Airbike to dystrybutor Speca) to mi podał kloca >200g. Wróciłem do R99 spokojnie poprzymierzałem i w dobrej atmosferze kupiłem Terrę za 265zł(aczkolwiek 2 lata temu naciąłem się tam na sfrustrowanego serwisanta, ale sprzedawcy byli spoko). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 SOL ma rację. Bez wizyty w sklepie się nie obejdzie. Sam muszę się wybrać i kupić jakiś dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.