Skocz do zawartości
  • 0

[Rower] FOCUS BIG VALLEY

batu

Pytanie

Witam Wszystkich miłośników rowerów. :sorcerer:

Właśnie kupiłem rower Focus Big Valley:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2594826541

RAMA CR-MO 50/20"

KOŁA: 26"

24 biegi

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

DANE TECHNICZNE:

PRZERZUTKI PRZÓD/TYŁ:SHIMANO STX / SHIMANO STX

KORBA: SHIMANO STX

PIASTY: SHIMANO STX RC

OBRĘCZE: MAVIC/WEINMANN

MANETKI: SRAM GRIP SHIFT 3X8

HAMULCE: TEKTRO V-BRAKE

AMORTYZATOR POWIETRZNO OLEJOWY MARZOCCHI

PYTANIe:

241zł z wysyłką - przepłaciłem?

Mam Kross Grand Energy (na Shimano speed 7 Sis i reszta osprzętu tez z niskiej półki,wolnobieg 7rz, dodatkowo korba mi siadła) i zastanawiam się co będzie lepszym pomysłem odmalować ramę FOCUS-a, czy przełożyć wszystko do Kross-a (rama aluminiowa, prawie nie naruszona, układ linek tez ten sam.) ???

I ktoś może mnie naprowadzić jaki dokładnie model jest tego amortyzatora MARZOCCHI i jak się nim odpowiednio "zająć" (niestety nigdzie nie znalazłem zbyt wiele na ten temat - oprócz artykułu odnośnie serwisu http://mtbikes.pl/artykuly/warsztat/serwis-marzocchi-mx-comp-air-04/ ).

Dodam więcej fotek jak rower do mnie przyjedzie.

Czekam na krytykę i dobre rady co może mi sprawić najwięcej problemów w tym osprzęcie. :miner:

post-158574-0-04082300-1346791452_thumb.jpg

post-158574-0-42795500-1346791465_thumb.jpg

post-158574-0-38099200-1346791516_thumb.jpg

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

"wszystko rozebrać,przeczyścić i nasmarować" od tego zacznę, siodełko,łańcuch,śruby na pewno wymienię.

Mam nadzieję, że zębatki będą proste i nie będę musiał wymieniać korby ani kasety, ale to się okaże.

Odnośnie piaskowania i malowania - zastanawiam się czy domowymi sposobami nie wyczyszczę na razie tylko końcówki widelców(wyraźne miejsca rdzy na tylnym i ogólne odpryski farby na zdjęciach) i nałożę trochę farby. Ale powoli rozglądam się za jakimś warsztatem w okolicy, żeby zorientować się w cenie.

Sam osprzęt kusi złodzieja, więc wygląd ramy musi być odpychający ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...