Skocz do zawartości

[dętki] Nowe rzeczy i ciągle uchodzi powietrze.

BananeK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemaneczko.

tak więc mam taki troche wnerwiający problem z rowerem górskim.

Jakiś czas temu przebiłem sobie oponę gwoździem, tak więc trzeba było wymienić.

Na początku kupiłem jakieś najtańszą oponę i detkę no i zamontowałem.

Co prawda powietrze utrzymało się do nast. dnia, ale kiedy wracałem ze szkoły, bum w jednej chwili kapeć.

Pomyślałem że może to jakieś leżaki stare i po prostu straciły swoją trwałość, tak więc kupiłem następną detkę, noi oczywiście ojciec mi tu z gadką, że ja nie umiem i to moja wina na pewno i sam mi założył :P

Nast. dnia gdy jechałem do szkoły w jednej chwili bum, nie ma powietrza.

No to sie wnerwiłem, i ojciec kupił mi jakieś droższą oponę i dętke.

Jak na razie ( dzięki Bogu) jeszcze nie miałem kapcia, ale powietrze nadal ulatuje :D

Jak rower stoi to owszem nic nie ulatuje, ale jak posadze na siodełko swój tyłek ( za gruby jestem ? :( ) to powietrze zaczyna stopniowo uciekać.

Już nie wiem co zrobić.Dętkę sprawdzałem pod wodą, nic nie było widać.Na wentyl patrzyłem i też nic nie widać.O co chodzi ? Magia ?

Napisano

No właśnie zwróciłbym uwagę po sprawdzeniu taśmy na "zadziory" przy wentylu. U mnie niby Specialized Hardrock i w ciągu 3tygodni od zakupu miałem 3 wymiany na każde koło :). Pilniczek sprawę załatwił. Teraz nawet jak zrobię kamień na kole nic się nie dzieje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...