Skocz do zawartości

[Błotniki] Wybór błotników do MTB w cenie max 50zł

polak322

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Serdecznie,

Tak jak w temacie. Od 2 dni przeszukuję internet oraz allegro w poszukiwaniu odpowiednich błotników do mojego roweru. Przemieszczam się w 90% po mieście + 10% szuter, dróżki mniej utwardzone.

Poniżej przedstawiam dosyć długą listę błotników, które mnie w jakiś sposób zainteresowały.

BŁOTNIKI ROWEROWE SIMPLA HAMMER 2 BIAŁE 24/26/28 (2599822969) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

BŁOTNIKI ROWEROWE SIMPLA HAMMER 2 COBRA 24/26/28 (2584701501) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Komplet błotników ZEFAL CLASSIC od 24''do 26'' (2582019651) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Polisport BŁOTNIKI COLORADO 24/26' Szybki montaż (2544336301) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

BŁOTNIKI ROWEROWE KELLYS SENTINEL I 26'' CALI _BMK (2608543507) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

BŁOTNIKI ROWEROWE POLISPORT MISSISIPPI DO 26 i 28' (2586823728) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

B�otniki rowerowe AUTHOR AXP-04 - 24-26

Błotnik Zefal MTB Classic - Sklep rowerowy internetowy i stacjonarny - Sklep Rowerowy Warszawa|Rowery KROSS|Serwis Rowerowy Warszawa|Rowery Biegowe Puky|Rowery KTM|Rowery JAMIS|Odzież NW|Buty NW

Co sądzicie o tych błotnikach (czy ktoś miał styczność z którymś kompletem podanym powyżej)? Ewentualnie co innego zaproponowalibyście w podobnej cenie?

Głównie kieruję się na błotniki montowane blisko opony, tak aby ich ochrona działała jak najlepiej oraz odpowiedniej długości.

Czy może jednak szukać czegoś w bardziej nowoczesnym stylu (wiem, że takie długie i blisko opony znajdujące się błotniki nie bardzo pasują do tego typu roweru jaki mam ;p), czyli szerokie i przeważnie krótkie.

Z góry dzięki za wskazówki i pomoc

Rower prezentuje się obecnie tak:

DSCN2751J_xhhhqwh.JPG

Napisano

Chcesz błotniki żeby ładnie wyglądały czy spełniały swoją funkcję.

Z autopsji wiem, że lepsze są te bliżej opony i jak najdłuższe. Nie musisz z nimi przecież cały czas jeździć a tylko wtedy jak jest brzydka pogoda. Brat ma takie "rasowe" fajnie wyglądające a jak jeździmy po lesie w deszczu to równie dobrze mógłby ich nie mieć. Cały syf z kół wali mu na nogi, przerzutkę z przodu i korbę. Ja mam jakieś sts, czy coś takiego, montowane blisko opony i wyglądam dużo czyściej niż on i jego napęd. Tak samo jest na mokrej drodze, nogi, buty ma mokre jakby z wody wyszedł.

Niestyty nie każdy amortyzator i nie każda rama ma możliwość ich montażu.

Napisano

Mam te http://allegro.pl/blotniki-rowerowe-simpla-hammer-2-cobra-24-26-28-i2584701501.html spełniają swoja funkcje bardzo dobrze. Kupiłem je za 30 złotych. Przede wszystkim łatwość montażu można zaliczyć na duży plus przedni, to jakieś 2 sekundy tylny 30 sek. z szukaniem śrubokręta :) Wytrzymałość także na plus po zaliczonej glebie, tylko się porysowały, a nie połamały są dość elastyczne.

Napisano

Mariusz231 masz właśnie podobne błotniki do mojego brata, na które on psioczy:) Co do wcześniejszego mojego posta to nie mogłem już edytować wiec małe sprostowanie.

To nie "sts" tylko "sks" a dokładnie takie

http://www.ambike.pl/p/pl/870/blotniki+rowerowe+sks+beavertail.html

Jak masz odpowiednie otwory w ramie i amorku to do nich mocujesz tylko te blaszki a później tylko wsuwasz i wysuwasz błotniki.

Napisano

Chcesz błotniki żeby ładnie wyglądały czy spełniały swoją funkcję.

Z autopsji wiem, że lepsze są te bliżej opony i jak najdłuższe. Nie musisz z nimi przecież cały czas jeździć a tylko wtedy jak jest brzydka pogoda. Brat ma takie "rasowe" fajnie wyglądające a jak jeździmy po lesie w deszczu to równie dobrze mógłby ich nie mieć. Cały syf z kół wali mu na nogi, przerzutkę z przodu i korbę. Ja mam jakieś sts, czy coś takiego, montowane blisko opony i wyglądam dużo czyściej niż on i jego napęd. Tak samo jest na mokrej drodze, nogi, buty ma mokre jakby z wody wyszedł.

Niestyty nie każdy amortyzator i nie każda rama ma możliwość ich montażu.

Z montażem raczej nie będzie problemu. Na amorze, na tej podkowie mam gwintowany otwór, więc bez problemu, a na ramie z tyłu nad kołem także mam "łącznik/poprzeczkę" w której mam otwór.

Mam te BŁOTNIKI ROWEROWE SIMPLA HAMMER 2 COBRA 24/26/28 (2584701501) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. spełniają swoja funkcje bardzo dobrze. Kupiłem je za 30 złotych. Przede wszystkim łatwość montażu można zaliczyć na duży plus przedni, to jakieś 2 sekundy tylny 30 sek. z szukaniem śrubokręta :) Wytrzymałość także na plus po zaliczonej glebie, tylko się porysowały, a nie połamały są dość elastyczne.

Możesz podrzucić jakieś foto z tymi błotnikami? Jak to wygląda finalnie i jak wysoko one są nad kołami.

Napisano

Przedni zależy od skoku amortyzatora, tak będzie blisko, a tylny montujesz na sztycy i jest możliwość regulacji góra-dół za pomocą śruby. Jutro wrzucę fotki lub podaj mi maila na prv. do Siebie, to podeśle.

Napisano

Sorry za post pod postem, ale nie da się edytować poprzedniego.

@polak322 nie mogłem wysłać maila ciągle dostawałem zwrot.

Fotki umieściłem pod linkiem

B--otniki

Piękne dzięki za fotki. Dzięki nim wiem, że nie tego szukam.

Czyli pewnie ostatecznego wyboru dokonam między tymi modelami:

http://allegro.pl/polisport-blotniki-colorado-24-26-szybki-montaz-i2544336301.html

http://www.skleprowerowy-duda.pl/index.php?products=product&prod_id=4137

http://www.skleprowerowy-duda.pl/index.php?products=product&prod_id=2786

Jakby ktoś chciał jeszcze pomóc, to będę wdzięczny

Napisano

jeśli interesowałyby Cię pełne błotniki to ja polecam te z sks . Jest pare opcji szerokości , rozmiary 26/28 cena około 45 zł za komplet .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...