pewnyktos Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Zawsze możesz sprawdzić jak to wygląda na PP, bo jest tam kalkulator walut. W Alior Sync jest darmowe konto walutowe i przelewy europejskie też. Ja proponuje wymienić pln na eur w kantorze online (dobre kursy wymiany), wysłać ja na walutowe w Sync, a następnie zrobić przelew (darmowy). Ja bym tak zrobił, zawsze lepiej poczytać wcześniej. http://www.sync.pl/ https://kantoris.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) Witam Sorry za of, ale muszę to napisać... Nie wiem Panowie w jakich bankach macie swoje konta. Ale ja mam konto walutowe w Multibanku i robię regularne przelewy do Niemiec,Holandii i Belgii. I teraz uwaga. Opłata za dokonanie takiego przelewu to 1 euro !!! W przeliczeniu na nasze wychodzi 4 zł z groszem. Ku woli ścisłości dodam, że jest to zwykłe konto o nazwie My, nie żadne firmowe czy coś w tym stylu. Dodam jeszcze, że opłata jest stała i nie zależy od wysokości przelewu. Kasa dochodzi do 3 dni roboczych, czasami jest już na drugi dzień. Opłata miesięczna za konto to kilka złotych włącznie z kartami debetowymi dla żony i dla mnie oraz jedną kredytową. Ważne jest tylko to,żeby wpłacić swoje euro kupione gdzieś w dobrym kantorze w rozsądnym kursie, w innym przypadku gdy do banku wpłacisz złotówki,bank zamieni Ci je na euro ale po swoim kosmicznym kursie, na ogół jest + 15 gr i w górę! Wtedy się nie opłaca i lepiej płacić PayPal. pozdrawiam R/ p.s.PayPal jest bardziej uniwersalne od konta walutowego i założenie takiego konta jest bardzo proste i wygodne na przyszłość. Kupując coś na ebay'u nie każdy chce finalizować to po bezpośrednio przez bank tylko wybierają właśnie PP. Edytowane 24 Lutego 2013 przez robertos102 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabaniura Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 sory za of dodam tylko swoje wyliczenia. Przeliczyłem te dwie możliwości porównując paypal z kontem walutowym kupując euro w kantorze internetowym. Zostaje nam w kieszeni 170zł przy wymianie 1040 euro poprzez kantor internetowy i wpłatę przez konto walutowe. Paypal ma inny kurs i dodatkowo pobiera opłatę za przewalutowanie. 170 zł to fajna sumka na dokupienie jakiś gadżetów do nowego przecinaka górskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Ewentualnie można wybrać Canyon'a i zapłacić w złotówkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 No niby można... Ja się zastanawiałem jeszcze nad 26" w carbonie, ale Canyon ma chore ceny, ponad 8600zł. za podstawową wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Ale podejrzewam,że ma też lepszy osprzęt,stąd wyższe ceny Canyonów.Full na dużych kołach jest drogi ale osprzęt lepszy niż w tańszym Focusie czy Giancie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) Nie miałem na myśli fula Canyon | Rowery górskie | Grand Canyon CF 8.0 Osprzęt jest ok, ale mogli by zrobić coś tańszego btw. Canyon nie robi jakiś promocji typu -20%? Edytowane 24 Lutego 2013 przez pewnyktos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapec07 Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Jeszcze slowo o wysylaniu kasy za granice. Moim zdaniem najlepsza oferte ma BZWBK. Mam tam konta walutowe euro i funt brytyjski. Zalozenie konta trwa pare minut, wystarczy dowod. Oplata za wyslanie kasy kosztuje 0.25% wysylanej sumy (nie mniej niz 9.50zl), jezeli chcemy zrobic przelew pilny (bedzie u odbiorcy tego samego dnia) oplata wzrasta do 0.50%. Tyczy sie to bankow nie bedacych w systemie SEPA , oplata za przelew SEPA (czyli wiekszosci bankow strefy euro) to 5zl. Nie ma zadnych oplat za konto, nie ma sumy minimalnej, jaka musi byc na koncie. Za karte do konta walutowego costam sie placi, ale ja jej nie chcialem, bo mi niepotrzebna. Wykorzystuje to konto wylacznie do platnosci online. Aha... nie jestem pracownikiem tego banku, ani zadnego innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabaniura Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Radon ZR Race 29er 7.0 o 200 euro przeceniony http://www.bike-discount.de/shop/a78476/zr-race-29er-7-0.html?mfid=52 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 No często go ostatnio przeceniają. Fajnie jak by teraz przecenili 8.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 znowu ;-) chyba im nie idzie ta wersja kolorytyczna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mnie tam się bardzo podoba, jest inna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turas Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) Witam, chciałbym podziękować za podpowiedzi odnośnie doboru ramy Radona Zr race 6.0 dla małżonki, 16'' na 170cm jest idealnie praktycznie, może ciut dłuższy mostek może być. Co do roweru który kosztował przeliczając na zł razem z przesyłką coś około 3700 zł, to nie wiem czy da się coś lepszego dostać z nowych rowerów, na osprzęcie sram x9 (przód i tył) i amorku Reba, wrażenia z pierszej jazdy same pozytywy. Jeżeli ktoś się zastanawia, to nie ma nad czym, świetnie zapakowany, wyregulowany, wystarczyło tylko dokręcić koła, pedały, kiere i siodło i można jeździć. Widać, że Niemcy się bardzo starają. W stosunku jakość do ceny to chyba jakość przewyższa cenę w przypadku Radona, nie ździwię się jak w następnym sezonie owe Rowerki zdrożeją o 20% Edytowane 1 Marca 2013 przez Turas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Jak płaciłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 btw. na jakiejś promocji go kupiłeś? On normalnie kosztuje 999E. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supermario Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Dziś promo na race 7 (ale w wersji 26) - 200euro taniej może się ktoś skusi Radon ZR Race 7.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turas Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 rower kosztował 849e, z przesyłką wyszło 890e, kupiłem euro w kantorze i zrobiłem przedpłatę przez przelew bankowy z konta walutowego, rower szedł 5 dni roboczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Czekamy na zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Wczoraj zamówiłem zr race 6.0 na sramie płaciłem kartą visa electron z mbanku - rachunek końcowy 1 098,19 euro - z konta pobrało 4 617,23 zł co daje kurs 4,20 zł (kurs normalny 4,13)także polecam ten sposób płatności. Pytanie do osób, które kupiły w ostatnim czasie radona. Ile realnie czasu mineło od maila "Rechnungs-Versandbenachrichtigung" (w którym informują, że rower zostanie wysłany w ciągu 4-7 dni) do momentu jak otrzymaliście rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Cena u polskiego dystrybutora http://www.bikecenter.pl/index.php?p7365,radon-zr-race-29er-6-0-sram-lime-blue-white-2013 .Wolalbym dopłacić te 150zl i mieć gwarancje w Polsce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Dlaczego 1098E? Rower kosztuje 999E + przesyłka chyba 34E. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Może coś jeszcze zamawiał....opakowanie specjalne albo coś ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Koszt samego roweru z wysylka to niecałe 4360 zł czyli prawie 400 zł taniej. Ja kupiłem jeszcze koszyk na bidon + śrubki do bidonu + osłonka na rame + 2 łańcuchy srama 1051 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Jak mi się uda to skocze na te ich otwarcie nowego sklepu oczywiście na Radonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Kiedy jest planowane otwarcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi