grigri2 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Dziwne jest to, że paczkę wysłaną DHL dostarcza poczta. Daj znać jak już dostaniesz czy faktycznie tak było, bo sam wczoraj zamówiłem ZR 6.0 i ciekaw jestem ile to trwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateushM Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Paczka nie jest dostarczana pocztą. Widzieliście kiedykolwiek taką konfigurację DHL + Poczta Polska? Paczka jest normalnie dostarczana normalnie przez DHL, od początku do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Paczka nie jest dostarczana pocztą. (...) A kupowałeś u nich ostatnio rower ? bo ja tak - i doszła Pocztą Polską ... to jest "ekonomiczna" wersja wysyłki, w Niemczech DHL korzysta z usług Deutsche Post (takie znaczki miałem na pudełku) i pewnie mają umowę z Pocztą Polską ... w zeszłym roku rzeczywiście dostarczał DHL Polska ...Może inaczej jest jak dopłacisz za specjalne opakowanie (mają taką opcję) - może w komplecie takiej usługi jest też droższa wersja przesyłki ? tego nie wiem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateushM Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Kupowałem w połowie Stycznia i otrzymałem paczkę DHL'em. Faktycznie zamawiałem dodatkowe opakowanie. Ale trochę głupio jeśli byłoby to od tego uzależnione. Edytowane 12 Marca 2013 przez MateushM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Kupowałem w połowie Stycznia i otrzymałem paczkę DHL'em. Faktycznie zamawiałem dodatkowe opakowanie. Ale trochę byłoby głupio jeśli byłoby to od tego uzależnione. dlaczego ? dodatkowa opłata mająca na celu lepsze zabezpieczenie przesyłki może się wiązać z potencjalnie bezpieczniejszym sposobem przesyłki ("lepszą" firmą dostarczającą).Z ciekawości - jak wygląda takie dodatkowe opakowanie w ich wydaniu ? BTW do mnie rower dotarł na początku lutego - więc niewielka różnica czasowa ... może to jeszcze zależy od rejonu/adresu dostarczenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 DHL nie korzysta z usług DP bo... to jedna firma, bodajże od jakichś 10 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateushM Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Z ciekawości - jak wygląda takie dodatkowe opakowanie w ich wydaniu - dokładnie tak jak tutaj http://www.bike-discount.de/shop/k1/a10714/bike-box-special-cardboard-box.html rower jest dokładnie tak samo zapakowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Jaką ten Radon daje gwarancję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 No chyba normalna gwarancja, 2 lata. Nigdzie nie widziałem żeby były inne informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) generalnie 2 lata, na ramę (poza carbonem) 5 lat. http://www.bike-discount.de/inhalt/agb.html Edytowane 12 Marca 2013 przez bipr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciapus Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 A w przypadku jakichkolwiek awarii (podlegajacych pod gwarancje), musze wysyłać na własny koszt rower/części? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Z tego co mi wiadomo to oni pokrywają koszty ..ale w razie awarii musisz najpierw zadzwonić do nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dzisaj promocja w Radonie model z nr 7 o 200euro tanszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 again ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Tak jak pisałem wcześniej radony przychodzą teraz pocztą (pocztex'em). Dzisiaj rano zobaczyłem awizo z wczoraj 12.03 (rower zamówiony 5.02). Wieczorem jak odbiore i złoże to wstawie foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Pocztex to niby kurier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grigri2 Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Tak jak pisałem wcześniej radony przychodzą teraz pocztą (pocztex'em). Dzisiaj rano zobaczyłem awizo z wczoraj 12.03 (rower zamówiony 5.02). Wieczorem jak odbiore i złoże to wstawie foty Ponad miesiąc czekania co tak długo, jaki model zamawiałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Miesiąc to kurcze z Chin towar idzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lohnjennon Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Tak jak pisałem wcześniej radony przychodzą teraz pocztą (pocztex'em). Dzisiaj rano zobaczyłem awizo z wczoraj 12.03 (rower zamówiony 5.02). Wieczorem jak odbiore i złoże to wstawie foty Tak dlugo? Ja wczoraj zamowilem ZR Race 29er 6.0 i licze na to, ze przed Wielkanoca bedzie juz u mnie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grigri2 Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Pomylił daty, znalazłem we wcześniejszych postach, że zamówił 5.03, tak więc wychodzi 7 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 niemożliwe ... wiater miał na myśli za pewne zamówienie 05.03 ;-) to by się zgadzało - ~tydzień na realizację ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) <p> niemożliwe ... wiater miał na myśli za pewne zamówienie 05.03 ;-) to by się zgadzało - ~tydzień na realizację ... Oczyście pomyłka, zamawiałem tydzień temu Spy foto... Edytowane 13 Marca 2013 przez wiater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grigri2 Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Jaki to rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 20" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grigri2 Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Ja właśnie na taki czekam, i przez to Twoje zdjęcie nie wiem czy dam radę, chętnie bym już go w terenie wypróbował. A jak wrażenia odnośnie wykończenia, masy itp. Edytowane 13 Marca 2013 przez grigri2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi