rafi76 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 11 maja ..impreza całodniowa z kiełbaskami i muzyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) (...)Ile realnie czasu mineło od maila "Rechnungs-Versandbenachrichtigung" (w którym informują, że rower zostanie wysłany w ciągu 4-7 dni) do momentu jak otrzymaliście rower? W moim przypadku na początku lutego zajęło im to 5 dni (w czwartek zapłaciłem, w poniedziałek przyszedł w/w mail i w piątek rower czekał do odbioru) . Bądź przygotowany na to iż rower przyjdzie Pocztą Polską ;-) w zeszłym roku przywoził DHL Polska ... BTW - w moim banku taniej było zrobić przelew (zwykły w złotówkach) - był nieco lepszy przelicznik niż kartą ... ale różnice pomijalne ... Edytowane 6 Marca 2013 przez bipr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starywyga Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Rafał fajnego masz tego radeona Moja 0.6 sram szła do mnie 2 dni, tyle mieli łatwiej że na terenie Niemiec w moim przypadku, ale nie doczytałem że od 2013 roku wysyłają bez pedałów, aż do nich zadzwoniłem, bo myślałem że zapomnieli dożucić, to mi koleś z infolinii wytłumaczył co jest grane. Ale śmiga aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciapus Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ja swojego ZR 6.0 na SRAMie zamówiłem w niedziele i na razie póki co do dostałem od nich email "Zahlungseingangs-Benachrichtigung" (co chyba znaczy potwierdzenie wpłaty). Kase wymieniłem w kantorze internetowym i zapłaciłem przelewem a alior syncu, wszystko kosztowało mnie 4330 zł Teraz tylko czekam na potwierdzenie wysłania przesyłki, które mam nadzieje że dojdzie dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Licz Sie raczej z tym ze rower zostanie wyslany w poniedzialek , Tak bywa zazwyczaj gdy kupno finalizujesie z koncem tygodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grigri2 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Panowie wrzuciłby ktoś zdjęcia ZR 6.0 na SRAMie, bo ciekaw jestem tego koloru jak wygląda realnie, a nie na katalogowych zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Tutaj masz temat ze zdjęciami z jakiegoś zagranicznego forum. http://www.forumbtt.net/showthread.php?47826-29er-Radon-ZR-race-6-00-Sram-(analise-e-evolu%E7%E3o-da-minha) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turas Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ten niebieski to 29er? Żona ma aż tak wysuniętą sztycę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grigri2 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Dzisiaj znowu promocja na 6.0 ale na kołach 26 cena, 888 euro. I jeszcze jedno, tak aby się upewnić przy moim wzroście 187, noga 90, brać ramę 20"? Edytowane 9 Marca 2013 przez grigri2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ja przy nodze 85cm i wzroście 175 wybrałem 18ke i jest w sam raz ...20ka może być już lekko przy duża dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ja bym brał 20" bo 18" będzie zdecydowanie za małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 20' będzie najbardziej optymalna.. 18' za mala.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konik1977 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Radon 29er 5.0 - 193cm , 96cm do pachwiny, 102kg. Jaki 20 czy 22. Dodam, że 29er dlatego, że jestem wysoki i nie lubię się zastanawiać po jakim terenie jadę, dziury nie dziury;) ale jazda raczej drogi lesne, ulice chodniki(krawęzniki). Czy w moim przypadku jest sens wydawać na niego 3,5 tys i ściagać go z Niemiec czy lepiej kupić coś tańszego ale w miare przyzwoitych parametrach w PL(przyznam, że wolał bym mniej niz 3tys wydać).Dodam, że szukam roewru w tych klimatach kolorystycznych(czarny/ciemny, bez pstrokatych kolorystyk).Dzięki. Edytowane 9 Marca 2013 przez konik1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) 22" ,ale przy tej wadze poszukalbym czegoś z bardziej solidna rama i w rozmiarze 21' .... Edytowane 9 Marca 2013 przez cr4zylucky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konik1977 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Zaraz się okaże, że przy mojej wadze i wzroście oraz potrzebach i zasobności portfela jedyne co będzie "najlepsze" to jakis rower na kołach 28;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Moim zdaniem co do ramy i jej wytrzymałości problemu nie widzę no chyba ze będziesz skakał po jakiś górkach hahah ..to lepiej dopłacić do fulla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Zaraz się okaże, że przy mojej wadze i wzroście oraz potrzebach i zasobności portfela jedyne co będzie "najlepsze" to jakis rower na kołach 28;( Kolego . Nie patrz na 28. Mam na sprzedaż nową ramę CUBE 29 LTD SL 2012 w rozmiarze rzeczywistym 20,1 cala . Popatrz na mój temat. Złożysz rower na niej za ile chcesz. Kupiłem właśnie rower na tej ramie . Jeżdzi wyśmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 przyznam, że wolał bym mniej niz 3tys wydać).Dodam, że szukam roewru w tych klimatach kolorystycznych(czarny/ciemny, bez pstrokatych kolorystyk).Dzięki. Tu masz coś w zadanej cenie, kolorach i bardzo przyzwoitej solidności: http://unibike.pl/flite29er.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Moim skromnym zdaniem za te kasę lepiej coś poskładać albo uzywanca kupić zamiast tego Unibike... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konik1977 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Unibike totalnie mi sie nie widzi, z używanymi problem taki, że szukałem na aukcjach i na mój wzrost ciężko coś znaleźć. O składaniu też myślałem np na ramie Peak ale po pierwszę sam nie potrafie się za to zabrać, nie wiedziałbym co kupic a ze złożeniem też byłby problem aby było ok(byłoby to dobre rozwiazanie bo pewnie można by na poczatek wsadzić v-brak, gorsze przerzutki a dobrą ramę i amor) po drugie czytajac to forum od roku słysze ze składać się nie opłaca(nawet samemu a codopiero jakbym komus to zlecił) Chyba będę musiał kupić jakiegos crossa z 28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Moim skromnym zdaniem za te kasę lepiej coś poskładać albo uzywanca kupić zamiast tego Unibike... Ja oczywiście nie namawiam, ale to jeden z najtańszych przyzwoitych i solidnych rowerów na rynku, za ok 2600zł (cena Unibike z rabatem ) nie masz żadnych szans poskładać roweru na porównywalnym osprzęcie. Rower na alivio/deore i amorze XCR i ramie Peak to ok 3400-3500zł licząc po najniższych obowiązujących u nas cenach. Więc jak już dochodzimy do 3500, to już naprawdę lepiej jednak kupic sobie Radona 5.0 niż składać na ramie Peaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Radony w tym roku faktycznie przychodzą pocztą polską? Próbuje wyśledzić przesyłke na stronie DHL, ale nie ma jej w systemie... Nie wiem czy nie wysłali jeszcze czy jest już może w drodze... Ogólnie to nie moge się doczekać Edytowane 11 Marca 2013 przez wiater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Dostałeś nr przesyłki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Ok już wiem. Nr przesyłki w mailu "Rechnungs-Versandbenachrichtigung" należy sprawdzać na niemieckiej stronie DHL. W Polsce paczke odbiora poczta i ona ją dostarcza. Pozostaje mi czekać Edytowane 11 Marca 2013 przez wiater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi