rafi76 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) Jeśli ktoś kupuje albo ma zamiar w Niemczech to te strony warto odwiedzać MTB 29er g�nstig kaufen | H&S Bike-Discount Action Sports-Bike Onlineshop Bike24 - Online Shop - Radfahren, Laufen, Schwimmen, Triathlon - Fahrradzubeh�r, Rennrad, Mountainbike, MTB, Fahrradbekleidung / Radbekleidung / Laufbekleidung BIKE-COMPONENTS.DE - Fahrradteile & Fahrradzubehör für Mountainbike (MTB), Rennrad, Trekking-Fahrräder und Roadbike Best-Bike-Parts tu z forum często można coś za pare €uro kupić - Bikemarkt: Über 18278 Mountainbikes und Parts im Bikemarkt Marktplatz - Bikemarkt - MTB-News.de Promocje są często ale jeśli chodzi o Radona to jednodniowe..... Edytowane 10 Lutego 2013 przez rafi76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 .. mała średnica rury podsiodłowej eliminuje go dla grubasków Faktycznie te 100 parę kilo, nie może na nim bezpiecznie jeździć?? Jeśli ktoś kupuje albo ma zamiar w Niemczech to te strony warto odwiedzać. Dzięki ! pozdr. R/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Oczywiście może. Ale jak wjedziesz na krawężnik i nie podniesiesz pupy może być problem. Do spokojnej jasny da radę ale do ścigania bym się zastanawiał, zwłaszcza przy mocno wyciągniętej sztycy. Większa średnica to większa powierzchnia styku, na centyment kwadratowy działa mniejsza siła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Zauważyliście, że ze sklepu www.bike-discount.de w ogóle zniknęły dzisiaj aluminiowe 29er'y Radona ? Zostały tylko plastiki ... ciekawe czy obniżą ceny ? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Faktycznie, dziwna sytuacja. Czy można u nich dostać jakiś rabat przy zakupie roweru za ~1300E? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) @@pim, to jak taki Spec robi rowery typowo do jazdy w ciężkim terenie z ramą karbonową, to mam to rozumieć, że jest to typowo dedykowane do "wylajtowanych bikerów"? Czy można u nich dostać jakiś rabat przy zakupie roweru za ~1300E? Nie dostaniesz rabatu,podobnie jak w przypadku Canyona. Jest to sprzedaż wysyłkowa,ograniczona o koszty pośredników i o wszystkie inne koszty związane z sprzedażą bezpośrednią. Rabat możesz sobie sam sprawić, pod warunkiem że masz w domu zapasy euro kupione po niższym kursie niż aktualnie obwiązuje,wtedy coś tam zyskasz pozdr. R/ Edytowane 11 Lutego 2013 przez robertos102 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rootz Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ciekawa sytuacja , na razie nie ma żadnej podpowiedzi co do przyczyn wycofania , mój zamówiony jak pokazuje dhl już do mnie jedzie więc może im się skończyły? Najważniejsze żeby nie okazało się że mają jakieś wady fabryczne , bo i taka może być możliwość , albo że za małą kwotę je sprzedawali . pzdr R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Którego zakupiłeś jeśli można wiedzieć? Podziel się spostrzeżeniami jak przyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rootz Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Którego zakupiłeś jeśli można wiedzieć? Podziel się spostrzeżeniami jak przyjdzie Zakupiłem ZR race 29 5.0 i pewnie będzie za dwa dni tak myślę . Ciekawe czy ktoś z forum już ma rower z 2013 modeli to mógłby też coś powiedzieć na temat jak się prezentują na żywo . pzdr R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ja prawdopodobnie będę zamawiał 29 7.0, jednak muszę się najpierw przymierzyć do niego, czy na moje 170cm. 16" będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateushM Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ja jak już pisałem mam ZR Race 6.0 SRAM. Rower prezentuje się znakomicie, choć oczywiście zaznaczam, że nie jestem zaprawionym bardzo rowerzystą, a tym bardziej mającym ambicje sportowe. Przy kupnie rocznika 2013 nie było mowy o żadnym rabacie, m.in. przez fakt o którym wspomniał robertos102. Paczka szła do mnie równe 10 dni (choć ja nie mogłem się doczekać i wydawało mi się, że szła całe wieki ). Na razie pokonałem na nim ok 200 km. Na więcej nie było niestety czasu. Pierwsze wrażenia z jazdy bardzo pozytywne. Jak odkopię się z roboty, to pewnie obfotografuje rower i zaprezentuje na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Nie mam tak rozległej wiedzy. Może koledzy powiedzą. Całkiem możliwe, że jest podobnie jak w karbonowych rowerach szosowych, ramy maja określoną dopuszczoną masę kolarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Radony z tego roku są prawie takie same jak w zeszłym ,kosmetyczne zmiany w barwie ramy i zamiast osprzętu Race-Face mamy Syntace ... i wersja Sram ma inne kola coś mi się zdaje. Co do zniknięcia oferty 29er z ich strony to nie robiłbym paniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) @MateushM Czy waga roweru podana przez Radona jest realna? Kiedy można spodziewać się przecen rowerów, wrzesień czy coś później? btw. 26" Race też zniknęły Edytowane 12 Lutego 2013 przez pewnyktos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateushM Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 @@pewnyktos, niestety nie ważyłem roweru, więc nie chciałbym wprowadzić w błąd. Odnośnie dostępności, Radon na swoim profilu Facebook'owym umieścił taką informację: Unfortunately, there is currently a slight delivery bottleneck of the ZR Race Series. When the bikes are available again, we will put them back online. We kindly ask for your patience! More infos here on Facebook! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) w uzupełnieniu: w mailu twierdzą iż pod koniec tygodnia będą dostępne ... na pytanie czy zmieni się cena i jaki był powód - czy przypadkiem nie jakieś techniczne problemy z rowerami (jak tu ktoś sugerował) odpowiedzieli: "No price change! No technical probs! Just a delay in production, we do not want to run too deep into 'minus-stocks'! ;-)" ps odnośnie realizacji zamówienia:- w zeszłym roku trwało to jakieś 2-3 tygodnie (ale w okresie wiosennym) rower dostarczał DHL Polska- w tym roku (zeszły tydzień) od momentu zamówienia (i wpłaty przelewem) do odebrania roweru minęło 8 dni - paczka dostarczona przez Pocztę Polską ;-) a raczej u nich musiałem odebrać bo dostarczyli tylko awizo z napisem "zagraniczna ogromna" jak by ich to miało tłumaczyć czemu nie dostarczyli ... pudełko mocno zmasakrowane, postawione oczywiście niezgodnie z wielkim napisem na pódełku ... ale rower cały ;-) /mimo, że nie dopłacałem za specjalne pakowanie - przyszło w standardowym z pojedynczej tektury ...) Edytowane 12 Lutego 2013 przez bipr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Będzie ktoś tak miły żeby zważyć rower? Myślę że dużo osób chciało by wiedzieć jak się ma podana masa w katalogu od tej rzeczywistej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Mojego Radona ważyłem i trzymał wagę lekko ponad to co podali (150gr), ale tam podają wagę najmniejszej ramy chyba. Rama sama w sobie jest dość lekka bo wazy około 1,5kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Ok, dzięki. Widzę że podają realną wagę. Cube w konfrontacji z Radonem wypada dosyć słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Radony z tego roku są prawie takie same jak w zeszłym ,kosmetyczne zmiany w barwie ramy (...) </span></span></span> Masz na myśli modele 5.0 i 6.0 ? Bo od 7.0 wzwyż to jednak nieco inna bajka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Tak mam model 5.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Dlaczego od 7.0 to inna bajka? Edytowane 13 Lutego 2013 przez pewnyktos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 sztywna tylna oś (X12), taperowana główkę (RADON Conehead) oraz suport PressFit ... modele te mają też sztywną oś przednią (15mm) ale to juz wynika z innego widelca - nie ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rootz Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Dojechała paczka, poskładałem , lecz remont mieszkania ważniejszy , może później wrzucę jakąś fotkę . Teraz czas na zakupy sprzętowo odzieżowe . pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 No śliczny Zastanawiam się właśnie nad tym modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi