bazzz Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Nie. Ta cena na niemieckiej stronie jest końcowa. Ma już w sobie wszystkie opłaty. Jak kupisz coś na terenie UE to nie płacisz kolejny raz Vat-u po przesłaniu do Polski. Tak samo nie ma już cła. Gratuluję wyboru roweru. Ps.1. Ja kupuję rower mniej sportowy, ale z taką samą górną rurą 620mm( jak w moim wątku). Ps.2. Może się przydać: http://www.bike-discount.de/inhalt/reklamation.html - zawsze to "po naszemu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 hmmm... jeśli dobrze zrozumiałem Pana z Radona (pytałem jak kupowałem żonie rower w zeszłym roku) to http://www.bike-discount.de jest jedynym oficjalnym źródłem gdzie można kupić ich rower. Być może ten polski sklep też je tam kupuje i odsprzedaje z marżą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Na to wygląda. Chcących kupić rumaka (koszyk) strona producenta ( http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-29er-6-0-Shimano_id_21722_.htm ) przekierowuje na ten sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Bo ten sklep jest we właścicielem Radona i są powiązani kapitałowo z Cube. BTW teraz chyba będą się przeprowadzać do nowej siedziby i podobno mają być duże przeceny, szczegółów nie znam, znajomy tylko coś wspominał bo mieszka obok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ooo !? ciekawe czy na 29'ery też ? ... jak byś coś wiedzial daj znać ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Póki co, potraktujcie, to jako luźną plotkę. Koło lutego/marca być może będę w Bonn i postaram się dowiedzieć czegoś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Dostałem zapytanie na PW : gdzie można obejrzeć Radony? Sam jestem zainteresowany taką odpowiedzią. Pewnie w Berlinie. Ale nie wiem dokładnie gdzie. Może ktoś z forumowiczów poda adres (może strona internetowa) w Berlinie. Ciekawe są zalecenia producenta o dobieraniu wielkości ramy - pdf tabela. Obok koszyka na stronie. Wynika z nich, że ramy powinny być trochę większe niż poglądy tu powszechnie wygłaszane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Radeon prowadzi podobna strategie jak Canyon czyli tylko sprzedaz online(unikaja kosztow i nadprodukcji) tyle produkuja ile maja zamowien. Ja mieszkajac w niemczech tez swojego zamawialem bez wczesniejszych ogledzin tyle tylko ze musialem doplacic 30 Euro za zlozenie w najblizszym sklepie w Dusseldorfie z ktorym maja umowe serwisowa.Ti nietyczy sie oczywiscie sprzedazy poza granica.Mogajedynie doliczyc opakowanie . Jesli chodzi o promocje to bywaja czesto musisz tylko sledzic ich strone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 na 29ery z aktualnego rocznika to jeszcze nie trafiłem ... zwłaszcza, że niektóre rozmiary już wyprzedane ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jeżeli Radon pakuje rowery tak jak Canyon, to nie ma co dopłacać za składanie sprzętu . Canyona składałem 40 minut, a tylko dlatego tak długo, że trochę się motałem z osiami 15 i 12mm, które widziałem pierwszy raz na oczy. Wszystko wyregulowane, łącznie z hamplami, amor napompowany, koła napompowane, po godzinie od odebrania paczki mogłem iść pojeździć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Fajne Radony ale mała średnica rury podsiodłowej eliminuje go dla grubasków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Do jakiej wagi to rozwiązanie (cienka sztyca) może się sprawdzać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Wagi Ci niepowiem ale rozwiazanim bylo by wpuszczenie dluzszej rurki podsiodlowej 35-40 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Fabrycznie jest 400mm. Pływa część wystająca. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez bazzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Nie wiem o jaka wage Ci chodzi ale moje 70kg jest bardzo stabilne niewydaje mi sie zeby do 100kg pojawil sie problem, w moim radonie mam race face jest dosc ciezkawy i mocny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rootz Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Kupiony wczoraj tj poniedziałek Radon ZR race 5.0 kolor czarny , teraz oczekuję przesyłki , nie orientujecie się może jak to wygląda z czasem , z tego co jest chyba na stronie napisane że wynosi czas dostawy około dwa tygodnie . Mam jeszcze pytanie , bo oprócz pompki rzecz jasna potrzeba jakiś zestaw kluczy do rowerów posiadać , polecicie coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spike99 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 2i Polecam komplet imbusów. Tylko nie marketowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 teraz to chyba nie jest "gorący okres" jak będzie na wiosnę, więc ten termin jak najbardziej realny - nie wiem czy już dostałeś "Lieferschein Versandbenachrichtigung" ale będzie tam numer przesyłki DHL'em (który stanie się aktywny oczywiście dopiero w momencie wysłania) ale w osobnym mailu H&S Bike-Discount zawiadamia: "If you have ordered a complete bicycle, the parcel will be sent within the next 4-7" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Od dnia w jakim otrzymaja kase-przelew,okolo tygodnia klucze trzeba bylo tam odrazu zamawiac maja tego troche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rootz Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 2i Na szczęście mam dostęp w pracy do imbusów i tym podobnych , dzisiaj kasę zaksięgowano to pewnie glejt jutro dostanę Nie mogę się doczekać i żeby śnieg już stopniał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateushM Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Do mnie rower szedł równo 10 dni od zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Zrobili teraz dobrą cenę w modelu ZR Race 29er 7.0 (1099 ojro) http://www.bike-discount.de/shop/k1860/a78476/zr-race-29er-7-0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Zrobili teraz dobrą cenę w modelu ZR Race 29er 7.0 (1099 ojro) Radon ZR Race 29er 7.0 nie widzę tej promocji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Uwierz że była To była promocja z serii "Daily product", dlatego dziś już jej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shottas06 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Uwierz że była To była promocja z serii "Daily product", dlatego dziś już jej nie ma. Potwierdzam, też ją widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi