nabial Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 (edytowane) jezdzilem juz na kilku rowerach z ctd, ale przyznam, ze nie zwracalem uwagi na roznice w nastawach...jedno jest pewne, nawet jak dziala, to nikt na zawodach nie bedzie siegal do korony i co chwile przestawial, a typowo turystycznie, bez pospiechu to nawet bez ctd fox bedzie okej dobra, koniec ot o foxach, jak cos to prosze zrob nowy temat Edytowane 12 Października 2012 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipcu22 Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Doczekałem się Radona 29er 7.0, został dostarczony dzisiaj.Po złożeniu wszystko pieknie tylko koła maja lekkie bicie. Przednie koło nawet spore a paczka nie była uszkodzona co myslicie o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 2i jak kupowałeś u polaczków to rekompensata jak u przyjaciół z zachodu to to nie wchodzi w rachubę...tylko odesłanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipcu22 Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Napisałem do nich ciekawe co odpiszą tak z ciekawosci jak wycentrowac koło z qr15? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarek Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 lipcu22 możesz podać długośc mostka i wielkość ramy? telefonicznie z b-center dowiedziałem się są różne długości do różnych wielkości. i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipcu22 Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Wielkość ramy to 22 cale a mostek to 110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Doczekałem się Radona 29er 7.0, został dostarczony dzisiaj.Po złożeniu wszystko pieknie tylko koła maja lekkie bicie. Przednie koło nawet spore a paczka nie była uszkodzona co myslicie o tym? pisz - w moim wypadku zaproponowali zwrot kosztów centrowania w wybranym przeze mnie serwisie (z ograniczeniem kwoty - ale nie pamiętam jakim ;-( i pod warunkiem przesłania faktury) ... inna sprawa, że nie skorzystałem ;-) PS mógłbyś w wolnej chwili sprawdzić na ile geometria / wymiary podawane na stronie zgadzają się z realiami ? Edytowane 26 Listopada 2012 przez bipr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipcu22 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Jak mierzyłem to geometria wydawała się taka sama. Mostek i tak musze wymienić bo jest za niski i za duża róznica między siodełkiem a kierownica się zrobiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Mam pytanie odnośnie Radona Posiadam model zeszłoroczny ZR Race 29er 5.0 w tym roku zakupiony po przejechaniu około 3tys. kilometrów postanowiłem go trochę odchudzić( jak najtańszym kosztem na początek ) ... Tak wiec poleciała kierownica , siodełko, pedały,kaseta,hamulce , tarcze ,zaciski, dętki,opony..a waga w sumie niewiele się zmienika coś kolo kilograma mniej. Mam pytanie czy jest możliwe żeby kola ALEX EN24 29er bez opon i dętek ważyły prawie 2,8 kg???? Znalazłem zamienniki odpowiadające mi cenowo i tu tez pytanie czy warto w nie inwestować? http://www.bike-discount.de/shop/k677/a63922/red-power-29-sl-disc-6-loch.html http://www.bike-discount.de/shop/k677/a63927/red-power-29-xl-disc-6-loch.html Co do poprzednich opisów tu w temacie o Radonie to mogę potwierdzić w mniej wymagającym terenie jak i w podjazdach super szybki rowerek ....na zjazdach jednak (możliwe ze to ten amortyzator) puki jest na sporej prędkości ładnie zbiera przeszkody jednak gdy zacznie się zwalniać strasznie niestabilny ..ale może to kwestia techniki i obycia z 29er. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 fizyka, ale przy tej geo jestem niemal pewien, ze jesli nie zrobiles jakis skrajnych ustawien pozycji na rowerze, to gdybys siadl na sztywniaka 26", to bys stwierdzil, ze twoj rower jednak jest bardzo stabilny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Jak mierzyłem to geometria wydawała się taka sama. Mostek i tak musze wymienić bo jest za niski i za duża róznica między siodełkiem a kierownica się zrobiła. Ile masz wzrostu ?Też biorę pod uwagę ten rozmiar (tej ramy) i raczej się nastawiam na ustawianie mostka na minus żeby osiągnąć odpowiednio niską pozycję (biorąc pod uwagę iż ten Radon ma dość wysoką główkę - 120 mm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Mam pytanie odnośnie Radona Posiadam model zeszłoroczny ZR Race 29er 5.0 w tym roku zakupiony po przejechaniu około 3tys. kilometrów postanowiłem go trochę odchudzić( jak najtańszym kosztem na początek ) ... Tak wiec poleciała kierownica , siodełko, pedały,kaseta,hamulce , tarcze ,zaciski, dętki,opony..a waga w sumie niewiele się zmienika coś kolo kilograma mniej. Mam pytanie czy jest możliwe żeby kola ALEX EN24 29er bez opon i dętek ważyły prawie 2,8 kg???? Znalazłem zamienniki odpowiadające mi cenowo i tu tez pytanie czy warto w nie inwestować? Fulcrum Red Power 29" SL Disc 6 Loch Fulcrum Red Power 29" XL Disc 6-Loch Co do poprzednich opisów tu w temacie o Radonie to mogę potwierdzić w mniej wymagającym terenie jak i w podjazdach super szybki rowerek ....na zjazdach jednak (możliwe ze to ten amortyzator) puki jest na sporej prędkości ładnie zbiera przeszkody jednak gdy zacznie się zwalniać strasznie niestabilny ..ale może to kwestia techniki i obycia z 29er. Niewiele znalazłem w sieci a to co znalazłem to raczej same plusy..ciekawostka jest cena tańszego zestawu w Polsce wojczal-bike.pl Koła FULCRUM RED POWER 29 SL 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Odpowiedzi brak .... ... znalazłem na niemieckim rynku jeszcze takie w podobnej cenie jaka mnie interesuje http://superlight-bikeparts.de/Novatec-BOR-435-LaufradsatzFRM-Rims-FRM-Felgen-Cross-Country-Laufradsatz-Wheelset-29er-niner i używane http://bikemarkt.mtb-news.de/article/80016-sun-ringle-sun-ringle-ztr-arch-29-zoll-lrs-lefty jak się to ma do tego zestawu co znalazłem na początku? http://www.fulcrumwheels.com/en/collection/offroad/xc-all-mountain-29/products/red-power-29-xl moja waga to 68 kg z rowerkiem 80kg jeżdżę w każdym terenie z ukierunkowaniem na teren górzysty .. Dziękuję za jakakolwiek podpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 @,zaloz prosze osobny temat zwiazany z zakupem kol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarek Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Napisałem do nich ciekawe co odpiszą ... sprawa się jakoś potoczyła, czy cisza panuje w tym temacie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateushM Napisano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Rozważam zakup Radon'a ZR Race 6.0 i mam małe pytanko do bardziej doświadczonych forumowiczów ode mnie Która wersja z praktycznego punktu widzenia jest lepsza, wersja z osprzętem SRAM czy Shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 2i Zestawy są klasowo podobne ..ale SRAM moim zdaniem brać się opłaci bardziej. Co do jakości jazdy różnica raczej nie wielka. Rowerek ładny koleś ostatnio przyjechał na takim po naszych górkach pojeździć i spisywał się identycznie jak moja bryczka./ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rootz Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Cześć . Chce kupić Radona zr race 5.0 i mam problem odnośnie ramy , mam 183 cm wzrostu a nogę koło 90 cm i waham się pomiędzy 18 a 20 cali waga kolo 70 kg . za odpowiedz dziękuję z góry Edytowane 28 Stycznia 2013 przez rootz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 18" będzie za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rootz Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Też tak pomyślałem ale z braku doświadczenia wolę się zapytać , mierzyłem ostatnio podobnych rozmiarów 29 calowy rower i był w sam raz , na pewno się różnią geometrią ale chodziło mi tylko jak się na tym "siedzi" .Zastanawiają mnie różnicę w cenie jeśli chodzi o bike center a niemiecką stroną , dodając koszt przesyłki , kartonu , i pedałów , bo jak pisze w opisie roweru na stronie Radona to ich nie ma w komplecie to i tak różnica jest znaczna . Dzięki za tak szybką odpowiedź. PS. W tej cenie nie ma chyba lepszego roweru 29 ' jeśli chodzi o cenę i jakość ?, uprzedzam jestem świeży w temacie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateushM Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 i pedałów nie ma SPD które są na zdjęciu. W zestawie są zwykłe pedały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 W naszym pięknym i dostatnim kraju podatek vat na rowery wynisi 23%. W tym ubogim, niemieckim kraju obywateli nie stać na takie bezczelne podatki. Więc obowiązuje tam stawka 19%. Ot cała tajemnica. Piszę ze Szczecina. Pewnie sam pojadę 30km na zachód od Kołbaskowa szukać swojego "szczęścia". Ps. Pozdrawiam Rostowskiego i spółkę z Rady Ministrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rootz Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) 2i regulaminu Z tego co jest tam napisane cena 799 już zawiera 19 % podatku zaś w bc doliczają dopiero do tej ceny nasz vat , tak mi się wydaję . Edytowane 29 Stycznia 2013 przez Puklus pkt 2i do powtórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Pewnie cena hurtowa dla Polski i Niemiec jest podobna i nie zawiera jeszcze vat-u.Ostatecznie Vat płaci końcowy odbiorca. Po ich doliczeniu już widać różnicę. Niby tylko 4%. Warto popatrzeć na bezczelną marżę polskiego dystrybutora. Większość rzeczy jest w Polsce droższych z uwagi na "tą bezczelność" marży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jak kupisz rower z niemiec poprzez na bikediscount to nikt ci żadnego vatu nie doliczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi