erzurum Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Do końca felg? Jakby był do podłoża to kreska IMO byłaby poprowadzona dalej. A tak kończy się w dziwnym miejscu. Chcę się upewnić, dlatego pytam. do podłoża jest, nikt przy zdrowych zmysłach nie podałby wymiaru do końca felgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Na pewno jest od podłoża mierzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m00kaczoss Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Na pewno jest od podłoża mierzone. Logika tak podpowiada, ale rysunek mówi co innego Umowność umownością, ale ktoś powinien dostać po łapach za taki rysunek. No nic, wysłałem PW do posiadaczy tych Radonów, zobaczymy co odpowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Bez sensu sie czepiasz. Zrozumiale jest to, ze przekrok mierzy sie od podloza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m00kaczoss Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 (edytowane) Bez sensu sie czepiasz. Zrozumiale jest to, ze przekrok mierzy sie od podloza. A gdzie tu jest czepianie? Roweru nie mam jak przymierzyć, a bazując na wymiarach podanych na stronie Radona jak widać nie wszystko jest jednoznaczne. A to wciąż grubo ponad 4k zł do wydania. Za tyle można głębiej wniknąć w temat i upewnić się. Niby można przymierzyć i zwrócić, ale tak bawić to mi się nie chce... bo po co robić sobie problem sobie i dla nich? Edytowane 9 Maja 2013 przez m00kaczoss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pijanypowietrzem Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Tak btw. dziś byłem w sklepie rowerowym dopompować amora w radonie 5.0 i się przy okazji okazało, że tarcze nie były do końca dokręcone do piast, z tyłu i z przodu, gdybym dłużej tak pojeździł byłaby potrzebna wymiana:/, także zwróćcie na to uwagę, bo jako, że przesiadałem się z vbrakeów nie zauważyłem tego, myślałem, że to klocki się trochę docierają...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Jak wyjales rower z pudła to trzeba było wszystko sprawdzić;-) taka mała rada na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 A gdzie tu jest czepianie? Roweru nie mam jak przymierzyć, a bazując na wymiarach podanych na stronie Radona jak widać nie wszystko jest jednoznaczne. A to wciąż grubo ponad 4k zł do wydania. Za tyle można głębiej wniknąć w temat i upewnić się. Niby można przymierzyć i zwrócić, ale tak bawić to mi się nie chce... bo po co robić sobie problem sobie i dla nich? Mają taką politykę że musisz do nich jechać jeśli chcesz przymierzyć. Wymiary są podane normalnie, skoro masz wątpliwości... trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltoja Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Cześć, dla tych którzy przegapili: Online especially for your!!!!www.bike-discount.de 24.5 and 25.5 2013!!!!! ZR Race 29 6.1 będzie przeceniony na 999E Bardzo fajnie, tylko teraz mam problem, bo byłem już zdecydowany na ZR Race 29 6.0 SRAM! Teraz będą w tej samej cenie, możecie mi doradzić którego wybrać? PS dla tych ktorzy przegapili zapowiedz sezonu 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 (edytowane) dzięki, ciekawe informacje ... Edytowane 16 Maja 2013 przez bipr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m00kaczoss Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Doszedł mój Radon... ZR 6.0 na Sramie, po drobnym ustawieniu przednich hamulców działa jak marzenie. Rama mogłaby być ciut niższa, ale geometria całości jest jak najbardziej ok. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 tak z ciekawości - orientuje się ktoś od kiedy będą dostępne modele na 2014 rok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Pewnie po targach eurobike 2013... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek135 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, Przymierzam się do zakupu 2*ZR Race 29er 7.0, jeden 16", drugi 18". Czy jakiś posiadacz może mi napisać, jakie konkretnie są te piasty XT w kołach "Shimano XT/DT Champion/ALEX Rims EN24 29""? Chcę się dowiedzieć, czy do owych piast dostępne będą części zamienne, czy lepiej od razu pozbyć się tych kół po zakupie i po niewielkiej dopłacie zakupić coś pewniejszego. Czy znajdzie się jakiś posiadacz Radon'a er29 w rozmiarze 16 i 18" w trójmieście, który umówiłby się na spotkanie w celach obejrzeniu roweru, przymiarki? Czułbym się pewniej podczas zakupów. 16 planuje dla żony, 18 dla siebie. Edytowane 2 Czerwca 2013 przez jarek135 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jordan29 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Witam, Przymierzam się do zakupu 2*ZR Race 29er 7.0, jeden 16", drugi 18". Czy jakiś posiadacz może mi napisać, jakie konkretnie są te piasty XT w kołach "Shimano XT/DT Champion/ALEX Rims EN24 29""? Chcę się dowiedzieć, czy do owych piast dostępne będą części zamienne, czy lepiej od razu pozbyć się tych kół po zakupie i po niewielkiej dopłacie zakupić coś pewniejszego. Czy znajdzie się jakiś posiadacz Radon'a er29 w rozmiarze 16 i 18" w trójmieście, który umówiłby się na spotkanie w celach obejrzeniu roweru, przymiarki? Czułbym się pewniej podczas zakupów. 16 planuje dla żony, 18 dla siebie. Takie jak w opise, HB-M788 i FH-M788, widać nawet na zdjęciach. Wszystkie części są dostepne, ale lepej je od razu sprzedać jako nieużywane i zamówić te koła http://www.bike-discount.de/shop/k677/a85996/m-1800-tl-29-wheel-set-disc-15mm-x12.html?mfid=278 Piast 350, obręcze UST, i to prawdziwa bezdętka, inserty jak w Tricon, i do tego zwykłe szprychy, a nie jakieś drogie cuda. Za te pieniądze nie ma lepszych kół, do tego wszystko ci podejdzie, tarcze, zaciski, a dętki możesz wyrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek135 Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Faktycznie w sklepie wszystko wypisane a ja patrzałem tylko na stronie producenta. Te koła, które zaproponował Jordan, to będą lepsze pod względem wytrzymałości czy wagi, te seryjne to aż takie cienkie są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam, Pod koniec kwietnia kupiłem Radona zr 5 29er i od nowości strasznie piszczą hamulce, przedni dodatkowo bulgocze. Miałem nadzieję, że to kwestia dotarcia ale przejechałem ponad 500km i dalej piszczą. Dwukrotnie odtłuszczałem etanolem tarcze i klocki, co pomagało na kilkanaście kilometrów. Czy ktoś z zr5 ma podobny problem z piszczeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Może masz klocki organiki i dlatego piszczą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Może masz klocki organiki i dlatego piszczą? Z tego co sie orientuje to sa to avidy organiczne. W kazdym razie na odwrocie maja literke O. Wczoraj wyczyscilem izopropanolem i na poczatku bylo lepiej, potem znow gorzej. A potem, co dziwne, na deszczu najpierw glosno piszczaly, a po chwili zupelnie umilkly. Jak nie padalo i rower byl suchy znow zacZely sie halasy, choc mniejsze. Mam pecha, czegos nie sprobowalem czy te hamulce w radonie tak maja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Ja mam tegorocznego 6.0 na sramie, i magury z organikami tez od czasu do czasu piszcza, Wymien na połmeteliki lub metaliki i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shield Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Pytanie odnośnie skręcenia roweru: zwyczajnie koło/kierownica/pedały/siodełko czy coś więcej? P.S. dodali własnie link na facebooku do specyfikacji rowerów na 2014 http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/-07-06-13--Radon-Specs-2014-_id_24503_.htm znalazłem w faq: Our bikes are assembled ready-to-use before being dispatched. However, for dispatch we have to dismount the front wheel and fix it at the side of the frame. Furthermore, we need to disconnect the handlebar from the stem, cushion it and also fix it at the side. You also need to mount pedals and seat post upon receipt. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez shield Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grigri2 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Tak jak piszesz tylko koło kiera i siodło plus posprawdzać wszystkie śruby, i można śmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltoja Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Daily special - just today till 23.59h 29" ZR Race 7.0 1099,-!!!! http://www.bike-discount.de/shop/a78472/zr-race-29er-7-0.html są 16 i 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massirpm Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Witam. Forum przeglądałem od dłuższego czasu celem wybrania odpowiedniego roweru 29 cali. Wstępnie wybór padł na Radon zr 8.0 ale zabrakło rozmiaru 18" dlatego wczoraj ucieszyłem się z promocji na 7.0 Wymienie hamulce Formula na XT . (ostatecznie się cieszę bo zaoszczędzone 400 ojro wydam na nowe koła i hamulce i będę miał 2 zestawy kół a hamulce Formula pójdą do starego 26") Natomiast mam pytanie odnośnie kół - planuję mieć 2 zestawy pierwszy zestaw będzie trenningowy na kołach, które są w oryginale (xt, dt, alexrims) Mam pytanie odnośnie drugiego zestawu kół - starty w maratonach. Proszę o szybkie propozycje kół do 1500pln (moja waga 83kg) Pozdrawiam. Ps. Mam nadzieję, że rowerek będzie już w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam massirpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateushM Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Co prawda temat dotyczy kolekcji 2013, ale na fanpage'u Radon'a zaczęły się pojawiać pierwsze zdjęcia z kolekcji 2014. I tak ZR Team 29 6.0 w cenie 799 euro lub Slide 29 (cena nie podana) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi