Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Radon pokazuje już rowery z kolekcji na 2014 rok. Oto parę z nich.

ZR Race 29" 8.0

5b1796c8c4f9c337.jpg

Jak dla mnie perełka Black Sin, niestety nie podali modelu

1ca7b50f28c6f032.jpg

Black Sin 10.0

51343eaad7e236ef.jpg

ZR Race 29" 6.0

f84b449b5e9af698.jpg

Napisano (edytowane)

Gdzieś ty je wypatrzył ?

BTW  -  ZR Race 8.0 straszny kolorystycznie - może "na żywo" wygląda lepiej ?

Black Sin 10 - pięknie minimalistyczny ...

ZR 6.0 w tym malowaniu całkiem ciekawy ...

Z tego co widzę to wciąż niższe modele bez sztywnej osi i taperowanej główki ?

Myślałem, że skoro wprowadzają tańszą serię "team" to wszystkie "race" już będa bardziej "nowoczesne" ... ale wygląda na to iż team będzie miał ramy bez hydroformowanych rur ... jak ZR Lady z 2012 chociażby ...

PS Znowu zmienili grafikę loga firmowego ?

Edytowane przez bipr
  • 5 tygodni później...
Napisano

Jeżeli Radon pakuje rowery tak jak Canyon, to nie ma co dopłacać za składanie sprzętu ;). Canyona składałem 40 minut, a tylko dlatego tak długo, że trochę się motałem z osiami 15 i 12mm, które widziałem pierwszy raz na oczy. Wszystko wyregulowane, łącznie z hamplami, amor napompowany, koła napompowane, po godzinie od odebrania paczki mogłem iść pojeździć :).

http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/R1-4-0_id_22313_.htm#ausstattung

Napisano

A czy ktoś pamięta czy w lutym w momencie rozpoczęcia promocji na rowery Radona, dostępne były modele ZR Race 29 6.0 w rozmiarze 20" (najlepiej w wersji Sram)?

Napisano (edytowane)

Robię rozpoznanie, ponieważ planuję kupić ten rower za kilka miesięcy w momencie kiedy zaczną się jakieś promocje itp.

Edytowane przez s4murai
Napisano

Robię rozpoznanie, ponieważ planuję kupić ten rower za kilka miesięcy w momencie kiedy zaczną się jakieś promocje itp.

Radon sam w sobie to promocja na więcej nie licz.

Napisano

Radon sam w sobie to promocja na więcej nie licz.

To akurat wiem, ale skoro trafiają się obniżki to może warto zaoszczędzić 100 euro? :)

Napisano

W tym roku o ile coś mi nie umknęło na 29er nie było promocji, ale jeśli się Tobie nie spieszy to może faktycznie warto poczekać.

Napisano (edytowane)

Tylko jeden 29er był w promocji w tym roku - pomarańczowy zr race 7.0 - był w "daily product" z 2-3 razy, tańszy o 200 euro  ;)

Promo zrobili bo się w  tym kolorze nie sprzedawał. Na obniżke bym nie liczył bo możesz czekać w nieskończoność,a rowery bardzo szybko się wyprzedają...

Edytowane przez wiater
Napisano

Na obniżke bym nie liczył bo możesz czekać w nieskończoność,a rowery bardzo szybko się wyprzedają...

100% racji. Przykładem na to jak szybko rowery takich producentów się sprzedają jest Canyon

z kolekcją 2014 gdzie widać termin dostępności : 3 tygodnie temu niektóre modele były dostępne

na wrzesień, 2 tygodnie temu na pażdziernik, tydzień temu na listopad, a teraz na grudzień.

Napisano

Szkoda, że nie ma zr race 6.0 czy czegoś w tym stylu. Między 700 a 1200ojro dziura w 29erach. Czekam na propozycję radona zanim kupię grand canyona 6.9.

Napisano

Wersja Shimano jest już dostępna na stronie internetowej. Jakbyście mogli mi doradzić w kwestii wybrania pomiędzy Radonem Sram a Shimano: który zestaw będzie trwalszy oraz bardziej niezawodny? Czy 38t z przodu w przypadku dwublatu Srama wystarczy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...