Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie. Ta cena na niemieckiej stronie jest końcowa. Ma już w sobie wszystkie opłaty. Jak kupisz coś na terenie UE to nie płacisz kolejny raz Vat-u po przesłaniu do Polski. Tak samo nie ma już cła. Gratuluję wyboru roweru.

Ps.1. Ja kupuję rower mniej sportowy, ale z taką samą górną rurą 620mm( jak w moim wątku).

Ps.2. Może się przydać: http://www.bike-discount.de/inhalt/reklamation.html - zawsze to "po naszemu".

Napisano

hmmm... jeśli dobrze zrozumiałem Pana z Radona (pytałem jak kupowałem żonie rower w zeszłym roku) to http://www.bike-discount.de jest jedynym oficjalnym źródłem gdzie można kupić ich rower.

Być może ten polski sklep też je tam kupuje i odsprzedaje z marżą ?

Napisano

Bo ten sklep jest we właścicielem Radona i są powiązani kapitałowo z Cube. BTW teraz chyba będą się przeprowadzać do nowej siedziby i podobno mają być duże przeceny, szczegółów nie znam, znajomy tylko coś wspominał bo mieszka obok.

Napisano

Póki co, potraktujcie, to jako luźną plotkę. Koło lutego/marca być może będę w Bonn i postaram się dowiedzieć czegoś więcej.

Napisano

Dostałem zapytanie na PW : gdzie można obejrzeć Radony? Sam jestem zainteresowany taką odpowiedzią.

Pewnie w Berlinie. Ale nie wiem dokładnie gdzie. Może ktoś z forumowiczów poda adres (może strona internetowa) w Berlinie. Ciekawe są zalecenia producenta o dobieraniu wielkości ramy - pdf tabela. Obok koszyka na stronie. Wynika z nich, że ramy powinny być trochę większe niż poglądy tu powszechnie wygłaszane.

Napisano

Radeon prowadzi podobna strategie jak Canyon czyli tylko sprzedaz online(unikaja kosztow i nadprodukcji) tyle produkuja ile maja zamowien. Ja mieszkajac w niemczech tez swojego zamawialem bez wczesniejszych ogledzin tyle tylko ze musialem doplacic 30 Euro za zlozenie w najblizszym sklepie w Dusseldorfie z ktorym maja umowe serwisowa.Ti nietyczy sie oczywiscie sprzedazy poza granica.Mogajedynie doliczyc opakowanie . Jesli chodzi o promocje to bywaja czesto musisz tylko sledzic ich strone

Napisano

Jeżeli Radon pakuje rowery tak jak Canyon, to nie ma co dopłacać za składanie sprzętu ;). Canyona składałem 40 minut, a tylko dlatego tak długo, że trochę się motałem z osiami 15 i 12mm, które widziałem pierwszy raz na oczy. Wszystko wyregulowane, łącznie z hamplami, amor napompowany, koła napompowane, po godzinie od odebrania paczki mogłem iść pojeździć :).

Napisano

Nie wiem o jaka wage Ci chodzi ale moje 70kg jest bardzo stabilne niewydaje mi sie zeby do 100kg pojawil sie problem, w moim radonie mam race face jest dosc ciezkawy i mocny

Gość rootz
Napisano

Kupiony wczoraj tj poniedziałek Radon ZR race 5.0 kolor czarny , teraz oczekuję przesyłki , nie orientujecie się może jak to wygląda z czasem , z tego co jest chyba na stronie napisane że wynosi czas dostawy około dwa tygodnie . Mam jeszcze pytanie , bo oprócz pompki rzecz jasna potrzeba jakiś zestaw kluczy do rowerów posiadać

, polecicie coś ?

Napisano

teraz to chyba nie jest "gorący okres" jak będzie na wiosnę, więc ten termin jak najbardziej realny - nie wiem czy już dostałeś "Lieferschein Versandbenachrichtigung" ale będzie tam numer przesyłki DHL'em (który stanie się aktywny oczywiście dopiero w momencie wysłania) ale w osobnym mailu H&S Bike-Discount zawiadamia: "If you have ordered a complete bicycle, the parcel will be sent within the next 4-7"

Gość rootz
Napisano

2i

Na szczęście mam dostęp w pracy do imbusów i tym podobnych , dzisiaj kasę zaksięgowano to pewnie glejt jutro dostanę :) Nie mogę się doczekać i żeby śnieg już stopniał .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...